“Το ΚΚΕ είναι το σπίτι μου”

Αυτό είναι το ΚΚΕ, το σπίτι μας! Είναι το σπίτι των εργατών, των ανέργων, των προσφύγων, των μαθητών, των φοιτητών, των συνταξιούχων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των επιστημόνων, είναι το σπίτι όλων των ελεύθερων ανθρώπων! 

Τις προάλλες στην Τεχνόπολη συνάντησα την κυρία Κούνεβα, ένα πρόσωπο που παρακολουθώ από την εποχή που ήμουν φοιτήτρια, ένα πρόσωπο την πορεία του οποίου θαυμάζω, ένα πρόσωπο- σύμβολο της εργατικής τάξης και του αγώνα, μια εργάτρια που ενόχλησε τόσο το σύστημα που θέλησε να την εξοντώσει. Δεν είχαν σημασία οι όποιες πολιτικές διαφωνίες, η Κούνεβα δεν πρόδωσε ποτέ την τάξη της. Όταν λοιπόν μου την γνώρισαν οι σύντροφοι της έσφιξα το χέρι λέγοντας: ” Χαίρομαι τόσο πολύ που είστε εδώ, μαζί μας”! Εκείνη χαμογέλασε και μου απάντησε: “Είμαι επιτέλους στο σπίτι μου, εδώ που έπρεπε να είμαι”!

Από εκείνη την ημέρα, η απάντηση αυτή με ακολουθεί. Γιατί; Γιατί κατάφερε να συμπυκνώσει όλη την αλήθεια του κόσμου, όλη τη δική μου ζωή! Αυτό είναι το ΚΚΕ, το σπίτι μας! Είναι το σπίτι των εργατών, των ανέργων, των προσφύγων, των μαθητών, των φοιτητών, των συνταξιούχων, των αγροτών, των ελεύθερων επαγγελματιών, των επιστημόνων, είναι το σπίτι όλων των ελεύθερων ανθρώπων!

Μέσα σε αυτό το μεγάλο καταφύγιο, δεν νιώθεις ποτέ μόνος, δε νιώθεις ποτέ αφημένος, παρείσακτος ή προδωμένος. Το πιο μεγάλο, το πιο ωραίο και το πιο σημαντικό είναι πως στο ΚΚΕ είμαστε όλες και όλοι το ίδιο πολύτιμοι, όπως ακριβώς τα μέλη ενός σπιτιού. Από τον απλό ψηφοφόρο, μέχρι το Γενικό Γραμματέα, όλοι σπουδαίοι, όλοι για όλους.

Για να ζήσουμε όπως μας αξίζει, ας δυναμώσουμε τα θεμέλια του σπιτιού μας στις 21 του Μάη! Γιατί μόνο εμείς μπορούμε να μας σώσουμε!

Ψυχή βαθιά!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: