Αριστερή ύβρις

ΦΑΚΟΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΕΠΑΦΗΣ

Θέλει πολιτικό σθένος να διαπραγματεύεσαι επί δεκαεφτά ολόκληρες ώρες για να πέσεις στα τέσσερα της Ευρώπης και να κυλιστείς στη λάσπη ενός βραβείου που σε εξομοιώνει με τον Μακρόν , τη Λαγκάρντ, τον Σαρκοζί, και τη Μέρκελ!

Θέλει πολιτικό σθένος να διαπραγματεύεσαι επί δεκαεφτά ολόκληρες ώρες για να πέσεις στα τέσσερα της Ευρώπης και να κυλιστείς στη λάσπη ενός βραβείου που σε εξομοιώνει με τον Μακρόν , τη Λαγκάρντ, τον Σαρκοζί, και τη Μέρκελ! Πρέπει να ’χεις δεσμευτεί σε χαμερπείς θεούς και ισοϋψείς δαίμονες και να ’χεις πουλήσει την ψυχή σου στον καπιταλιστικό διάολο, εξασφαλίζοντας αθανασία στο πάνθεον των ταξικών δήθεν αντιπάλων σου.

Ό,τι και να λέει, όποιο και να είναι το σκεπτικό του Δικηγορικού Συλλόγου Παρισιού και της επιθεώρησης Politique Internationale, που απονέμουν σήμερα στον Αλέξη Τσίπρα τα βραβεία α: Δέσμευσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες (Prix de l’Engagement européen) και β: πολιτικού σθένους (Prix du Courage Politique), η αποδοχή από τον πρωθυπουργό της χρησιμότητας της κωλοτούμπας και των αντισταθμιστικών ωφελημάτων του οπορτουνισμού, συνιστά την επιτομή της αριστερής ύβρεως!

Θα συμφάγει με επιχειρηματίες. Μπορεί να επιστρέψει με επενδυτικές φανφάρες στο τσεπάκι  του αγράβατου κουστουμιού, πάντα αριστερά στη θέση της καρδιάς, εκεί που στρογγυλοκάθεται το μαντηλάκι των μηδέποτε αριστερών δακρύων. Θα φωτογραφηθεί. Και θα υψωθεί στην αποθέωση του γελοίου, ο μικρός Αλέξης που παίζει με τα τρενάκια του φίλου του του Μπούλη, όπως ο ίδιος είπε τον Καμμένο, θέλοντας να αλλάξει την Ευρώπη και τον κόσμο και τελικά βραβεύεται επειδή άλλαξε ο ίδιος το πουκάμισο του φιδιού του…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: