Σαν πλανόδιο τσίρκο…

Από τη μία μεριά λοιπόν έχουμε αυτούς τους τέσσερις πιτσιρικάδες που ξεφτίλισαν κράτος και αρχές μέσα σε ενα βράδυ.  Από την άλλη έχουμε το κινούμενο τσίρκο με τις “τυχαίες” στάσεις του, υπο την διεύθυνση του κου Μητσοτάκη. 

Με αφορμή το …κινούμενο τσίρκο του Δήμου Αθηναίων ή με πιο απλά λόγια την κινούμενη συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη πάνω σε ενα φορτηγό και τον εκμηδενισμό της νοημοσύνης μας απο την κυβέρνηση για άλλη μια φορά. Αυτό, λοιπόν, παρέα με το show off του πρωθυπουργού έξω απο το Μαξίμου, μου έφερε στο μυαλό μια ιστορία απο το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν.

Βρισκόμαστε λίγο πριν τα τέλη της δεκαετίας του ’70 στην Αγγλία και ενώ μέσα απο την χρόνια καταπίεση, την ανεργία, τον συντηρητισμό, τον βασιλικό θρόνο έχει αρχίσει να ξεσπάει το κίνημα του punk. Πρωθυπουργός είναι ο James Callaghan ο οποίος δύο χρόνια μετά θα παραδώσει τη σκυτάλη σε ό,τι χειρότερο πέρασε ποτέ απο την Αγγλία και φυσικά αναφέρομαι στην Margaret Thatcher. Παρ’ όλα αυτά εμείς θα παραμείνουμε στο 1977. Εκείνη την χρονιά, ανήμερα της γιορτής για τα 25 χρόνια στο θρόνο της Βασίλισσας Ελισάβετ και ενώ η συγκεκριμένη μέρα είναι μέρα αργίας και εορτασμού για το Ηνωμένο Βασίλειο, τέσσερις πιτσιρικάδες απο το βόρειο Λονδίνο αποφασίζουν να κάνουν μια συναυλία διαμαρτυρίας εν πλώ, ενάντια σε όλο αυτό το αίσχος που ζούσε η χώρα για αρκετά χρόνια. O λόγος φυσικά για τους Sex Pistols.

Στις 7 Ιουνίου 1977, λοιπόν, ένα ποταμόπλοιο με ταξιδιώτες τα μέλη της μπάντας, μερικούς δημοσιογράφους και ενα τηλεοπτικό συνεργείο ξεκίνησαν απο την προβλήτα του Charing Cross για να πλεύσουν στα νερά του Τάμεση. Οι Pistols μόλις είχαν κυκλοφορήσει το δεύτερο single τους, “God Save The Queen”, το οποίο και φυσικά σκόπευαν να αφιερώσουν στην βασίλισσα παίζοντας το όσο πιο δυνατά μπορούσαν, ουρλιάζοντας σαν αδέσποτα σκυλιά. 

Οι μπύρες έρεαν άφθονες, όλοι φαίνονταν να το διασκεδάζουν. Όταν το ποταμόπλοιο άρχισε να φτάνει έξω απο το Βρετανικό κοινοβούλιο οι πρώτες νότες του “Anarchy In The Uk” άρχισαν να ακούγονται ενώ ο Rotten ούρλιαζε “I am an antichrist, I am an anarchist…”. Ενώ αμέσως μετά τραγουδούσε “God save the queen, the fascist regime, they made you a moron, a potential H bomb…”. Κάπου στο τρίτο κομμάτι, πλωτά σκάφη της αστυνομίας έκαναν την εμφάνισή τους. Το ρεύμα ξαφνικά κόπηκε, η αστυνομία ανέβηκε στο ποταμόπλοιο, όλα τα μέλη της μπάντας συνελήφθησαν, το μύνημα πέρασε και με αυτή τους την κίνηση οι Sex Pistols γράφτηκαν για πάντα στο βιβλίο της ιστορίας. Φυσικά όχι μόνο για αυτό – μιας και όλη τους η πορεία ήταν θορυβώδης (και όχι μόνο).

Από τη μία μεριά λοιπόν έχουμε αυτούς τους τέσσερις πιτσιρικάδες που ξεφτίλισαν κράτος και αρχές μέσα σε ενα βράδυ.  Από την άλλη έχουμε το κινούμενο τσίρκο με τις “τυχαίες” στάσεις του, υπο την διεύθυνση του κου Μητσοτάκη. 

Μεριά διαλέγεις εσύ…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: