Πόσο πιο χαμηλά θα φτάσετε την Πετρούπολη;

Ο κ. Βλάχος και ο κ. Σκαλιστήρας φαίνεται πως έχουν αποφασίσει να μην αφήσουν τίποτα όρθιο στην Πετρούπολη, μετατρέποντας ένα δήμο παράδειγμα προς μίμηση σε ένα δήμο παράδειγμα προς αποφυγή.

Η υποβάθμιση της πολιτιστικής ζωής της Πετρούπολης φαίνεται πως δεν έχει σταματημό, καθώς η διοίκηση του κ. Βλάχου, με την αγαστή στήριξη της παράταξης «Πετρούπολη Ψηλά» του κ. Σκαλιστήρα (τον τελευταίο καιρό και με τις ευλογίες της παράταξης «Πετρούπολη Μαζί» του κ. Λάππα), αποφάσισε να προχωρήσει σε μειώσεις των ωρομισθίων των συμβασιούχων στο Ωδείο, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα (!) το ότι σε άλλα δημοτικά ωδεία οι καθηγητές αμείβονται με χαμηλότερα ωρομίσθια.

Άμεση ήταν η αντίδραση τόσο του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Πετρούπολης, όσο και του Σωματείου Εργαζομένων του Δημοτικού Ωδείου Πετρούπολης, που κατήγγειλαν τη στάση της δημοτικής αρχής, η οποία πήρε την απόφαση αυτή χωρίς καμία διαβούλευση μαζί τους.

«Η συνεχής συζήτηση περί «εξορθολογισμού» των οικονομικών του ωδείου, που περιλαμβάνει διαδόσεις για αναπροσαρμογή των διδάκτρων, για περιορισμό των ειδικοτήτων, και μάλιστα ενώ η περίοδος των εγγραφών έχει αρχίσει, καθώς και η έμπρακτη μείωση του ωρομισθίου, ενώ πλησιάζαμε στην έναρξη του διδακτικού έτους, μόνο αναστάτωση φέρνει στην επικείμενη λειτουργία του, μαζί με ανασφάλεια για τους εργαζόμενους, καθώς και κλίμα αναστάτωσης στους μαθητές και τους γονείς», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Δημοτικού Ωδείου, ενώ το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Πετρούπολης πρόσθεσε: «Τα ζητήματα των συμβασιούχων μίσθωσης έργου στον Πολιτισμό, στον Αθλητισμό και στο Ωδείο είναι γνωστά, όμως για άλλη μία φορά προκύπτουν νέα ζητήματα με τις νέες συμβάσεις που ετοίμασε η Διοίκηση. Σε αυτές δεν έχει  μόνο μειώσεις άλλα και άρθρα που δείχνουν ξεκάθαρα μία πολιτική αντίληψη της Διοίκησης Βλάχου αντεργατική απέναντι στους συμβασιούχους».

Υπενθυμίζουμε πως έχουν προηγηθεί από τη συνδιοίκηση των κυρίων Βλάχου – Σκαλιστήρα το κλείσιμο της άκρως επιτυχημένης Δραματικής Σχολής Πέτρας υπό τη διεύθυνση του κ. Μίλτου Δημουλή, καθώς και η συνεχής τοποθέτηση εμποδίων και προσκομμάτων στη λειτουργία της Κινηματογραφικής Λέσχης Πετρούπολης, η οποία αποτελεί μία από τις πιο δραστήριες Κινηματογραφικές Λέσχες στην Αττική. Παράλληλα, η συνδιοίκηση προσπαθεί σταθερά εδώ και καιρό να επιβάλλει αυξήσεις στα δίδακτρα σε μια σειρά από πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, που όμως μπλοκάρουν στο δημοτικό συμβούλιο λόγω της έντονης αντίδρασης δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Η Πετρούπολη υπήρξε για μεγάλο διάστημα ένας δήμος που είχε να περηφανεύεται, μεταξύ άλλων, για την ποικιλία των πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων που προσέφερε στους κατοίκους της –και μάλιστα με καθόλου ή ελάχιστο κόστος– και η συνδιοίκηση των κυρίων Βλάχου – Σκαλιστήρα έρχεται μέσα σε δύο μόλις χρόνια διακυβέρνησης να απαξιώσει και να υποβαθμίσει δράσεις και δομές στις οποίες απασχολούνταν χιλιάδες κάτοικοι του δήμου.

Η κατάσταση που έχει σήμερα διαμορφωθεί, σε μια περίοδο μάλιστα που λόγω της πανδημίας οι κάτοικοι έχουν περισσότερο από ποτέ ανάγκη τη διέξοδο του πολιτισμού και του αθλητισμού, αποδεικνύει για μία ακόμη φορά πως όσο δύσκολο είναι να χτιστεί κάτι, τόσο εύκολο είναι να γκρεμιστεί από τη μία στιγμή στην άλλη.

Ο κ. Βλάχος και ο κ. Σκαλιστήρας φαίνεται πως έχουν αποφασίσει να μην αφήσουν τίποτα όρθιο στην Πετρούπολη, μετατρέποντας ένα δήμο παράδειγμα προς μίμηση σε ένα δήμο παράδειγμα προς αποφυγή.

*Φώτο εξωφύλλου: George Panos Photography

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: