Μακεδονία ξακουστή του Βουκεφάλα η χώρα

Κάποιοι ξεσκονίζουν την περικεφαλαία τους, για να έχουν αποδείξεις για τη βλακεία τους. Ο Τσίπρας ενημερώνει τον Ιερώνυμο πριν από τους πολιτικούς αρχηγούς, κι αυτός ανταποδίδει συνιστώντας ψυχραιμία-αντί για συλλαλητήρια. Οι χρυσαυγίτες αφήνονται ελεύθεροι να αλωνίζουν, βλέποντας το εθνικιστικό τους δηλητήριο να χύνεται παντού και να ηγεμονεύει ιδεολογικά.

Στο κέντρο της Σόφιας στη Βουλγαρία, πίσω από ένα υπουργείο είναι κρυμμένη μια ροτόντα, μια μικρή στρόγγυλη Βυζαντινή εκκλησία, την οποία τη λένε μάλιστα Αη-Γιώργη ή περιέχει το Γκιόργκι στον τίτλος, όπως ακριβώς με τη Ροτόντα (Αγ. Γεώργιος) στη Θεσσαλονίκη, πάνω απ’ την Καμάρα. Λίγο παραδίπλα μάλιστα είναι η ομώνυμη καφετέρια (Ροτόντα), όπως ακριβώς στη Θεσσαλονίκη, που υπήρχε μια ταβέρνα Ροτόντας (λογοπαίγνιο διπλής ανάγνωσης), δίπλα στη διαχρονική φοιτητική επιλογή της Ναυτιλιακής.

Ροτόντα Αγίου Γεωργίου μέσα στα ερείπια της αρχαίας Σαρδικής (Σόφια), 4ος μ.Χ αιώνας

Παρόλαυτα, η Ροτόντα της Σόφιας δεν έδειξε καμία αλυτρωτική διάθεση, δεν υπήρξε θέμα επεκτατισμού και δε δημιούργησε ρατσιστικό ζήτημα. Δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα ότι η Ροτόντα είναι μία και είναι ελληνική, πως το όνομά της είναι η ψυχή της κι ότι Ροτόντας πας στην Πόλη- που κι αυτή θα την πάρει κάποτε ο μαρμαρωμένος βασιλιάς. Αν και το μέγα ζήτημα είναι τι θα κάνει ο μαρμαρωμένος λαός που βλέπει απαθής σαν άγαλμα τη ζωή του να πηγαίνει απ’το κακό στο χειρότερο-γιατί πίστεψε στο μικρότερο κακό που θα την έκανε τάχα καλύτερη.

Κι έτσι παίζει ο καθένας το ρόλο του στην ίδια ξαναζεσταμένη ιστορία που επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Κάποιοι ξεσκονίζουν την περικεφαλαία τους, για να έχουν αποδείξεις για τη βλακεία τους. Οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Άρης καλούν στο συλλαλητήριο, η ΕΠΣ της Δράμας αναβάλλει την αγωνιστική για να διευκολύνει τη συμμετοχή, τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης βάζουν ειδικά δρομολόγια μετ’επιστροφής με μειωμένες τιμές.

Ο Τσίπρας ενημερώνει τον Ιερώνυμο πριν από τους πολιτικούς αρχηγούς, κι αυτός ανταποδίδει συνιστώντας ψυχραιμία-αντί για συλλαλητήρια. Οι χρυσαυγίτες αφήνονται ελεύθεροι να αλωνίζουν, βλέποντας το εθνικιστικό τους δηλητήριο να χύνεται παντού και να ηγεμονεύει ιδεολογικά.

Κι ύστερα όλοι μαζί θα απορούν γιατί ανεβαίνουν οι φασίστες, καθώς θα τραγουδούν το “Μακεδονία ξακουστή του Βουκεφάλο η χώρα”. Γι’αυτόν κι αν ερίζουν, ποιος είναι ο πιο γνήσιος απόγονός του.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: