Μην καρτεράτε να λυγίσουμε ούτε για μια στιγμή!

Οι κομμουνιστές και ο λαός της Πετρούπολης γλεντήσαμε όπως έχουμε μάθει, για να περνούν και να το βλέπουν εκείνοι που με το καλημέρα θα φέρουν πισωγύρισμα στην πόλη και να τρέμουν για το τι τους ξημερώνει αύριο. Γιατί εμείς θα είμαστε στους δρόμους. Γιατί έχουμε μάθει να μην τα παρατάμε.

2 Ιούνη 2019, ώρα 7μμ.

Οι κάλπες έχουν κλείσει και στο περίπτερο της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Πετρούπολη αρχίζει να έρχεται κόσμος. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, παππούδες, γιαγιάδες, εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, μαθητές, γονείς με τα παιδιά τους. Άνθρωποι που είναι οργανωμένοι στο ΚΚΕ, άλλοι που συμφωνούν σε πολλά και συμπορεύονται με τους κομμουνιστές, άλλοι που αναγνωρίζουν μόνο ότι η Πετρούπολη είχε παλικαρίσια Δημοτική αρχή.

Ένα πράγμα ένωνε τους εκατοντάδες ανθρώπους εκεί…Το άγχος που προκύπτει από την ανάγκη στο τιμόνι του δήμου να είναι οι κομμουνιστές!

Γιατί οι κομμουνιστές στάθηκαν πλάι τους, πάλεψαν για τα προβλήματά τους και όπως είπε και ξανάπε ο Βαγγέλης Σίμος ” κόντρα σε ένα φτωχό και ανέξοδο παροχολόγιο” έδωσε το βάρος σε έργα ουσίας και όχι βιτρίνας. Γιατί προτίμησαν να δώσουν το δικαίωμα σε 5500 πιτσιρίκια να αθλούνται δωρεάν, να έχουν πρόσβαση στον πολιτισμό, προτίμησαν να καταργήσουν τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, να μειώσουν τα δημοτικά τέλη, να τα βάλουν με θεούς και δαίμονες για να μην πλειστηριαστεί καμιά λαϊκή κατοικία, γιατί οι κομμουνιστές πάλευαν, παλεύουν και θα παλεύουν μεροληπτικά υπέρ των αδυνάτων, υπέρ των πολλών.

Άρχισαν να βγαίνουν τα αποτελέσματα…και αυτά δεν ήταν θετικά για τον Πετροπουλιώτικο λαό, όμως οι άνθρωποι που ήταν στο περίπτερο της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν έφυγαν. Κάποιοι δάκρυσαν, πολλοί στεναχωρήθηκαν αλλά υπάρχουν ήττες που είναι πιο σημαντικές από τις νίκες.

Ήρθε ο Βαγγέλης, ο δήμαρχος του λαού της Πετρούπολης, ο υποψήφιος που επέλεξε να δώσει τη μάχη καθαρά, δίκαια και τίμια, όπως του έμαθε το ΚΚΕ κι ας είχε απέναντί του έναν υποψήφιο που προσπάθησε να πάρει ψήφο με κάθε βρώμικο τρόπο. Ήρθε λοιπόν και με το χαμόγελό του έδωσε θάρρος και δύναμη για τις μάχες που έρχονται. Και αυτό είναι κάτι που δεν χώνεψαν ούτε θα χωνέψουν οι συνυποψήφιοί του στους άλλους συνδυασμούς. Γιατί ο Βαγγέλης δεν κατέβηκε υποψήφιος για να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες του, για να πάρει τα λεφτά του αξιώματος, για να αποκτήσει φήμη, για να προωθήσει τα βρώμικα συμφέροντα κομμάτων που τόσα χρόνια φορτώνουν στις πλάτες του λαού μέτρα και φόρους. Δεν φόρεσε τον μανδύα του ανεξάρτητου και του ανένταχτου για να ξεγελάσει και αυτό γιατί δεν ντρέπεται αλλά τον τιμά που είναι ΚΚΕ! Γι’ αυτό κάθε ψήφος στην Λαϊκή Συσπείρωση, κάθε ψήφος που πήρε είναι τίμια και αληθινή και κατατίθεται στον αγώνα!

Και επειδή ο Βαγγέλης είναι κομμουνιστής έγινε ένα το βράδυ της 2ας Ιούνη μαζί με τον Πετροπουλιώτικο λαό! Χόρεψε, βροντοφώναξε τα συνθήματα και σήκωσε τα μανίκια για τη δουλειά του επόμενου διαστήματος.

Οι κομμουνιστές και ο λαός της Πετρούπολης γλεντήσαμε όπως έχουμε μάθει, για να περνούν και να το βλέπουν εκείνοι που με το καλημέρα θα φέρουν πισωγύρισμα στην πόλη και να τρέμουν για το τι τους ξημερώνει αύριο. Γιατί εμείς θα είμαστε στους δρόμους. Γιατί έχουμε μάθει να μην τα παρατάμε.

Βασίλης Σιαμπαλιώτης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: