Ή με τους ανθρώπους ή με τους φασίστες

Το κόμμα Βελόπουλου από την πρώτη στιγμή επικρότησε την λογική των αυτόκλητων σερίφηδων, να συλλαμβάνουν αυθαίρετα σε αυτοσχέδια κλουβιά πρόσφυγες και μετανάστες, μετατρέποντάς τους ουσιαστικά σε αποδιοπομπαίους τράγους για την μεγάλη καταστροφή του Έβρου από τις φωτιές.

Στο ερώτημα ή με τους ανθρώπους ή με τους φασίστες ο Βελόπουλος απαντά με τους φασίστες. Θέλει με το κουστούμι του φασίστα να παίξει σε αυριανά παιχνίδια ανασύνθεσης του αστικού πολιτικού σκηνικού, όπως έκανε ο μέντορας του, ο Καρατζαφέρης, όταν ψήφισε το δεύτερο μνημόνιο.

Το κόμμα Βελόπουλου από την πρώτη στιγμή επικρότησε την λογική των αυτόκλητων σερίφηδων, να συλλαμβάνουν αυθαίρετα σε αυτοσχέδια κλουβιά πρόσφυγες και μετανάστες, μετατρέποντάς τους ουσιαστικά σε αποδιοπομπαίους τράγους για την μεγάλη καταστροφή του Έβρου από τις φωτιές.

Είναι αυτός που από την πρώτη στιγμή στοχοποίησε τους πρόσφυγες και μετανάστες και έδωσε ουσιαστικά το έναυσμα για να αρχίσει ένα πογκρόμ εναντίον τους κυνηγώντας και φυλακίζοντας κατατρεγμένους ανθρώπους.

Η τακτική αυτή του Βελόπουλου και του κόμματός του έχει στόχο να χαϊδέψει τα αυτιά ενός συντηρητικού κοινού που έχει «εκπαιδευτεί» εδώ και χρόνια στην χώρα μας με τα αντανακλαστικά της ξενοφοβίας, της πατριδοκαπηλίας, του ρατσισμού και συνωμοσιολογίας.

Είναι μια πολιτική που απενοχοποιεί τις κυβερνητικές ευθύνες, και, στην συγκεκριμένη φάση, τις ευθύνες  για τις τραγικές ελλείψεις στα μέσα πυρόσβεσης και κυρίως στο κομμάτι της πρόληψης, και δρα αποπροσανατολιστικά για τις αιτίες που καίγεται η χώρα από άκρη σε άκρη.

Η ρατσιστική πολιτική του κόμματος του Βελόπουλου είναι μια επικίνδυνη πολιτική που καμιά σχέση δεν έχει με τις ανάγκες της κοινωνίας και του λαού που συνεχώς τα προβλήματα και αδιέξοδά του μεγαλώνουν.

Την ώρα που ο Βελόπουλος είναι λαλίστατος στο να χρεώνει σε πρόσφυγες και μετανάστες τα πάντα, δεν τον είδαμε να έχει την ίδια ενέργεια και πάθος όταν η κυβέρνηση νομοθέτησε την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 74 ή όταν έφερνε νομοθετικές ρυθμίσεις για 16 ώρες δουλειάς ή σε άλλα αντεργατικά τερατουργήματα.

Είναι ηλίου φαεινότερο όττι ο λαός είναι απροστάτευτος από κάθε είδους φυσικές καταστροφές, με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να μετράει εκατοντάδες νεκρούς. Από το Μάτι μέχρι σήμερα ο κατάλογος είναι μεγάλος.

Η κυβέρνηση με το δόγμα της «ατομικής ευθύνης» αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας του λαού, μειώνοντας συνεχώς τα κρατικά κονδύλια σε τομείς και νευραλγικές υπηρεσίες όπως τα δασαρχεία ή την πυροσβεστική που μετράει 4.500 κενές οργανικές θέσεις.

Η πολιτική του κόστους-οφέλους ναρκοθετεί καθημερινά τη ζωή του λαού. που γίνεται ακόμη πιο δύσκολη και επισφαλής σε όλους τους τομείς (ακρίβεια, υποβάθμιση υγείας, παιδείας, χαμηλοί μισθοί, ανεργία, κ.α.).

Αυτή την αντιλαϊκή στρατηγική εξωραΐζουν φασιστικά μορφώματα τύπου Βελόπουλου, που δίνουν χρήσιμες υπηρεσίες στο σύστημα και στις κυβερνήσεις του, αφού μπλοκάρουν λαϊκές και νεανικές  συνειδήσεις στην συντήρηση και οπισθοδρόμηση με τα σκοταδιστικά, φασιστικά και ρατσιστικά τους αφηγήματα.

Ο λαός και η νεολαία πρέπει να απομονώσει τέτοια μορφώματα που βρίσκονται σε ειδική αποστολή όταν το σύστημα κλυδωνίζεται από οικονομικές κρίσεις και απειλούνται τα θεμέλιά του.

Η χαμοζωή, η ζωή χωρίς δικαιώματα που θέλουν να περάσουν σαν «κανονικότητα» δεν μπορεί να είναι το μέλλον του λαού μας, των λαών γενικότερα, και οι νουθεσίες τους περί αναμονής και σκύψιμο του κεφαλιού δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτές.

Ο λαός, η νεολαία να βγουν μπροστά, στο προσκήνιο της πάλης, να αμφισβητήσουν κυβερνητικές – αντιλαϊκές επιλογές, να καθυστερήσουν άλλα επιζήμια μέτρα για την ζωή τους, να διεκδικήσουν με βάση τις ανάγκες τους.

Τέτοιο αγωνιστικό κίνημα έχει ανάγκη ο λαός, μαχητικό, ταξικό, που θα παλεύει άφοβα, με αξιοπρέπεια και όρθιο το κεφάλι, στοχεύοντας τους πραγματικούς ενόχους που υποτιμούν τις ζωές μας, που είναι το κεφάλαιο, οι καπιταλιστές, οι αστικές τους κυβερνήσεις, η ΕΕ.

Μόνο ένα τέτοιο κίνημα στο διάβα και στην νικηφόρα πορεία του μπορεί να στείλει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας φασίστες – ναζί και το σύστημα που τους γεννάει και τους εκτρέφει.

Σε αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές, παλεύουν με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια, καθημερινά, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, για την συγκέντρωση δυνάμεων, χειραφετημένες από την αστική πολιτική και αστική ιδεολογία.

Στα πλαίσια αυτά δυναμώνουμε ακόμα περισσότερο τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», του ΚΚΕ και των ριζοσπαστών συμμάχων του σε όλη την χώρα, ισχυροποιούμε  την θέση μας σε Δήμους και Περιφέρειες, για τον λαό και την αντεπίθεση.

Παναγιώτης Σαββίδης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: