Η (νεο)δημοκρατική κανονικότητα της ΕΡΤ

Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, προσπαθεί να μας πείσει πως η ΕΡΤ έχει αλλάξει προς το καλύτερο με τη ΝΔ. Ωστόσο το κάνει με έναν μάλλον ετερόδοξο τρόπο, ομολογώντας πως πρόκειται για «φιλοκυβερνητική τηλεόραση» που όμως είναι «αξιοπρεπής» και «προετοιμάζει ένα καλύτερο μέλλον».

Μπορεί να μην είχαμε καμία αμφιβολία πως η ΕΡΤ έχει μετατραπεί σε κυβερνητικό «τσιφλίκι», ειδικά μετά και τις νουθεσίες σε δημοσιογράφους να μην προβάλλουν πλάνα από το κορονο-γλέντι του Μητσοτάκη στην Ικαρία, αλλά αναμφίβολα οι δηλώσεις του Ευρωβουλευτή της ΝΔ και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Γιώργου Κύρτσου, έρχονται να το επιβεβαιώσουν με κρότο.

Ο κ. Κύρτσος προσπαθεί να μας πείσει πως η ΕΡΤ έχει αλλάξει προς το καλύτερο με τη ΝΔ. Ωστόσο το κάνει με έναν μάλλον ετερόδοξο τρόπο, ομολογώντας πως πρόκειται για «φιλοκυβερνητική τηλεόραση» που όμως είναι «αξιοπρεπής» και «προετοιμάζει ένα καλύτερο μέλλον».

Ο κ. Κύρτσος αντιλαμβάνεται πως δεν θα είχε κανέναν νόημα να ισχυριστεί πως η ΕΡΤ είναι μία πολυφωνική τηλεόραση, αφού δεν θα γινόταν πιστευτό ούτε από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της ΝΔ. Γι’ αυτό και λανσάρει ένα νέο τρόπο πολιτικής τακτικής, με τον οποίο η αλήθεια και το ψέμα συγχέονται.

Στη (νέο)δημοκρατική κανονικότητα, λοιπόν, η «αξιοπρέπεια» και η αόριστη επίκληση ενός «καλύτερου μέλλοντος» έχουν περίοπτη θέση. Ωστόσο, ο σημαντικός Αυστριακός φιλόσοφος, Λούντβιχ Βιτγκενστάιν, υποστήριζε το εξής: «Η χρήση μιας λέξης είναι όπως η χρήση ενός πιονιού σ’ ένα παιχνίδι: δεν μπορείς να καταλάβεις τη χρήση της βασίλισσας αν δεν καταλαβαίνεις τη χρήση των άλλων πιονιών…»

Δυστυχώς για την κυβέρνηση και τον κ. Κύρτσο μπορούμε ακόμα και καταλαβαίνουμε.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: