Η ενότητα των συστημικών δυνάμεων και το ΚΚΕ

«Κράτα με να σε κρατώ, σ’ έναν οπορτουνισμό,
ψηφαλάκια να μετρώ, μπας και εξιλεωθώ!»

«Μόνο η ενότητα μπορεί να σώσει τον λαό». Αυτή ήταν η ατάκα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Πρέπει να διαθέτεις απύθμενο θράσος, έχοντας ψηφίσει μνημόνια και εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους που ισχύουν και θα εξακολουθήσουν να ισχύουν για δεκαετίες ακόμη, και να απευθύνεις ενωτικό κάλεσμα στο ΚΚΕ.

Πρέπει να είσαι ανεπαρκής όταν, έχοντας υποθηκεύσει όλη τη δημόσια περιουσία στο ΤΑΙΠΕΔ, ψαρεύεις στα θολά νερά αναζητώντας συνενόχους στο έγκλημα.

Όταν έχεις ξεπουλήσει στα ξένα αρπακτικά (FUNDS) τις περιουσίες εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και τους τάζεις «νέα προστασία», έχεις προσεγγίσει ήδη τα όρια της πολιτικής απάτης.

Κακά τα ψέματα, ενότητα στο πολιτικό σύστημα υπάρχει και βασίζεται στα γερά  θεμέλια της Ευρωνατοϊκής εξάρτησης και στην υπηρέτηση των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Μέρα 25 αναγνωρίζουν την πρωτοκαθεδρία (για να μην πω την αποκλειστικότητα) μιας σειράς πολιτικών θεσμών που είναι ταγμένοι να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών αυτού του κόσμου!

Εκτός αν το σχέδιο «Δήμητρα» που συνοδεύεται από τον όρκο πίστης και υποτέλειας: «Σιγά μην τους κάνουμε τη χάρη να φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Ευρωπαϊκό νομισματικό χάρτη», αποτελεί καινοτόμα, ρηξικέλευθη και «αριστερή» λύση για πάσαν νόσο και πάσαν μαλακίαν…

Έχουμε βλέπετε και το πολύ-εργαλειακό εκλογικό one man show σχήμα  Βαρουφάκης (Λ)ΑΕ…

Η βλακώδης καλλιέργεια της συγκεκριμένης απάτης-αυταπάτης έχει και συνέχεια:

Το Νόμισμα που νομίσατε δεν ήταν νόμισμα αλλά ένας παρακαμπτήριος – του τραπεζικού – τρόπος συναλλαγών, κυρίως προς τους φορείς του Δημοσίου και κάποιους ιδιώτες…

Τελικά μετά από πολλές παλινδρομικές διευκρινήσεις  μάθαμε πως νόμισμα θα παραμείνει το Ευρώ λόγω υψηλού κόστους…

Θόρυβο να κάνουμε γύρω από εμάς προκειμένου να ψαρέψουμε κάτι από την ριζοσπαστικοποίηση του κόσμου, χωρίς να τους φοβίζουμε κιόλας.

Το καθόλου ευφάνταστο παραμύθι δουλεύει σε άλλους σαν ριζοσπαστισμός και σε άλλους σαν κίνδυνος να τους πέσει ο ουρανός στο κεφάλι!

Δε λέω είναι ένα πρώτο ιδιοφυές βήμα για την «ρήξη» και την «ανατροπή», του καπιταλισμού βεβαίως-βεβαίως…

«Κλάιν – Μάιν» που λένε και τα παιδιά μας!

O Μαρξικός αναλφαβητισμός σε όλο του το μεγαλείο βρίσκει νέες «πολιτικές εφαρμογές» αφού η εμπορευματική παραγωγή – κατά συνέπεια και ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής – θεωρείται θέσφατο, τόσο στην φιλελεύθερη όσο και στην «προοδευτική» συστημική παραλλαγή. Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι η ταξική διαφοροποίηση,  η κοινωνία των πιο ακραίων ανισοτήτων παραμένουν στο απυρόβλητο όλων των συστημικών δυνάμεων φιλελεύθερων και «αριστερών»…

Ψιλά γράμματα θα μου πείτε!

Ζούμε στον αστερισμό της απόλυτης παραποίησης των εννοιών και κατά συνέπεια της πραγματικότητας.

Πολλές φορές λέω σε φίλους: Χρησιμοποιούμε στα πλαίσια μιας φράσης τις ίδιες ακριβώς λέξεις εννοώντας εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Η εννοιακή αντίληψη της πραγματικότητας είναι εκείνη που διαχωρίζει το ανθρώπινο γένος από το ζωικό και το τεχνολογικό «βασίλειο». Είναι ακριβώς αυτή που δίνει το φυσικό – εξελικτικό – μοναδικό προβάδισμα στην ανθρώπινη φύση έναντι οποιασδήποτε άλλης βιολογικής – τεχνολογικής πραγματικότητας.

Τα ζώα, για παράδειγμα, αγαπάνε, λυπούνται, εξοργίζονται χωρίς να έχουν τις έννοιες αγάπη, λύπη, οργή, θεμελιωμένες – επεξεργασμένες ως τέτοιες στην νοητική τους αντίληψη.

Ας δούμε για παράδειγμα μια φράση από τον «ανεύθυνο» για το έγκλημα των Τεμπών Χρήστο Σπίρτζη:

«Ο άνθρωπος που μπορεί να διώξει το καθεστώς Μητσοτάκη …λέγεται Αλέξης Τσίπρας»…

Μάλιστα! Καθεστώς Μητσοτάκη ή Μητσοτάκης ΑΕ. Να απαλλαγούμε από αυτό και τι στον κόσμο!

Ακούς ΣΥΡΙΖΑΙΟ, 25ΜΕΡΑΙΟ, ΛΑΕΤΖΗ  να μιλάει και λες: Αντικαθεστωτικός είναι ο άνθρωπος, Αντικαπιταλιστής…

Γι’ αυτούς καθεστώς δεν είναι η ΕΕ των μονοπωλίων και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ούτε το ΝΑΤΟ που καταστρώνει επιθετικά σχέδια με ορμητήριο ολόκληρη πλέον την ΕΕ μηδέ της Ελλάδας εξαιρουμένης, και της συμμάχου Τουρκίας φυσικά…

Καθεστώς δεν είναι ο Καπιταλισμός, η στυγνή  εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, η ληστρική εκμετάλλευση του περιβάλλοντος και  η εξάρτηση, αλλά ο Μητσοτάκης που βολεύει ημέτερους, που παρακολουθεί τηλέφωνα και που σε τελική ανάλυση εφαρμόζει κατά γράμμα το μνημόνιο των 222 ψήφων στο Ελληνικό κοινοβούλιο (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΑΝΕΛ – Αείμνηστο ΠΟΤΑΜΙ) και φυσικά τις εκατοντάδες των εφαρμοστικών  νόμων που απέρρεαν από αυτόν.

Όσο για τον εκλογικό συνεταιρισμό Βαρουφάκης (Λ)ΑΕ, ας όψεται η 20η Φλεβάρη του 2015 που αναγνώρισε τα πρώτα δύο μνημόνια και την αναγκαιότητα διαπραγματεύσεων για το τρίτο!!!

Αφεντικά και μισθωτοί στο ίδιο συστημικό πλαίσιο, στην ίδια συνθήκη, στο ίδιο καθεστώς,  αλλά με έναν «δικαιότερο» τρόπο, αυτό λέτε.

«Δικαιοσύνη Παντού», με τους καρχαρίες και τις τσιπούρες να συνυπάρχουν στον ίδιο κλωβό στο ίδιο ιχθυοτροφείο!

Ακούς τα παράλληλα παρακάλια άλλοτε του Τσίπρα και άλλοτε του «Βαρουφάκης (Λ)ΑΕ» για τη διαμόρφωση Μεγάλου Προοδευτικού Συνασπισμού και σε πιάνει σύγκρυο…

Τα κουκιά να βρεθούν στα κοινοβουλευτικά έδρανα, μόνο έτσι θ αλλάξει  ο κόσμος!

«Κράτα με να σε κρατώ, σ’ έναν οπορτουνισμό,
ψηφαλάκια να μετρώ, μπας και εξιλεωθώ!» 

Ας το ξεκαθαρίσουμε παιδιά:

Τρισάθλιοι ευκαιριακοί μεταρρυθμιστές σε αναζήτηση ενός ανύπαρκτου – για κακή σας τύχη – διαχειριστικού/μεταβατικού μοντέλου είστε.

Γυρίστε αμαχητί στον Αλέξη που «ξέρει» τη δουλειά καλύτερα απ’ τον καθένα σας. Είναι εντιμότερο, αξιοπρεπέστερο και πιο ειλικρινές.

Σας πάει γάντι γιατί πολύ απλά: «Αυτοί είστε»,  που λέει και ο σ. Γραμματέας .

Κι όταν τα πολιτικά σας αφεντικά προστάξουν την επαναφορά του συμφώνου δημοσιονομικής σταθερότητας και την ανάγκη νέων ακόμη πιο ματωμένων πλεονασμάτων και σας επιβάλλουν νέα επιτήρηση, καθίστε ομαδικά στ’ αυγά σας και πείτε ξανά: Τι να κάναμε, δεν μπορέσαμε ούτε την δεύτερη φορά…

Και για να τελειώνουμε: Ενότητα σε προγραμματική βάση έχουν όλοι οι συστημικοί πολιτικοί σχηματισμοί, βρείτε τα λοιπόν κι αφήστε το ΚΚΕ στον υπέροχο/με τον υπέροχο κόσμο του!

Και πού ξέρετε, κάτι μπορεί ν’ αλλάξει μετά τις συναντήσεις του φυσικού σας «ηγέτη» με τους κ.κ. Σόλτς -Στουρνάρα και τον Αρχιεπίσκοπο Πειραιά!

Νομιμοποιημένοι είστε όλοι απ’ τ’ αφεντικά, τους ολιγάρχες, το πολιτικό σύστημα του οποίου αποτελείτε σάρκα από την σάρκα του και το μιντιακό-επικοινωνιακό  σύμπλεγμα που προσκυνάτε!

Αφήστε εμάς τους ΚΚΕδες με τους Γάλλους απεργούς.

Αφήστε μας με το πρόγραμμά μας, αυτό του 19ου Συνεδρίου, που είναι βαρύ, αντι-συστημικό, ανατρεπτικό και πονάει αυτούς που πρέπει: Την αστική τάξη, τους Ιμπεριαλιστικούς Ευρωενωσιακούς και Νατοϊκούς Εταίρους, τα παγκόσμια επιχειρηματικά λόμπι και τους απανταχού ιδεολογικούς και πολιτικούς τους εκπροσώπους.

Έχουμε την δική μας κεκτημένη ενότητα με τον κόσμο της εργασίας μέσα στον αγώνα για την ανατροπή του Καπιταλισμού και όχι την διαχείρισή του.

Και πάνω απ’ όλα αφήστε μας να σκεφτόμαστε πως η 22η του Μάη θα είναι για εμάς μια ακόμη μέρα «στη δουλειά», μια ακόμη μέρα στην αντίσταση, μια μέρα στον αγώνα!

Άλλωστε όπως θα διαπιστώσατε μιλάμε τα καλύτερα Γαλλικά. Αυτά της ταξικής πάλης και της σημαίας του ανειρήνευτου αγώνα!  

Τα σέβη μου και μόνο ΚΚΕ στις 21 του Μάη.

Παναγιώτης Α. Λαζαρίδης

 

Φωτογραφία: Dimitris Kapantais / SOOC

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: