Η εξουσία είναι μια μορφή βιασμού

Η κυβέρνηση είναι μια μορφή εξουσίας που (δια)φθείρει, όχι τόσο τα ποσοστά, αλλά την τσίπ(ρ)α, αν ποτέ υπήρξε τέτοια.

Το επίμαχο άρθρο πάρθηκε πίσω. Αλλά η βλακεία που επιστρατεύτηκε για να το καλύψει προσωρινά, είναι αήττητη.

Το μόνο που δε μας είπαν τα κυβερνητικά εξαπτέρυγα και οι “δεν είμαι σύριζα…” είναι πως ο βιασμός είναι κι αυτός μια μορφή έρωτα. Όπως και ο εκβιασμός άλλωστε. Αν δεν μπορείς να τον αποφύγεις, μπορείς να χαλαρώσεις και να το απολαύσεις. Και η ροζ σοσιαλδημοκρατία της εποχής μας θα σε βοηθήσει ως λιπαντικό, για να το κάνει λιγότερο επώδυνο.

Η κυβέρνηση είναι μια μορφή εξουσίας που (δια)φθείρει, όχι τόσο τα ποσοστά, αλλά την τσίπ(ρ)α, αν ποτέ υπήρξε τέτοια. Για κάποιους είναι η πεμπτουσία της ζωής ή και κάτι παραπάνω, σαν εξουσία (έκτη ουσία), και για άλλους συνουσία, αφροδισιακό, με ρητή συναίνεση διά της ψήφου.

Ο Σύριζα είναι μια μορφή αριστεράς, όπως το ΠΑΣΟΚ κάποτε. Ξεπουλημένης, ΝΑΤΟϊκής, φιλελεύθερης -κατά το φιλελεύθερο κομμουνισμό του Βαρουφάκη. Σημασία όμως έχει να εμπεδωθεί ως “αριστερά”, για να την βρομίσει ως έννοια και να ξοφλήσει.

Ελάτε λοιπόν να μιλήσουμε για τις διαβαθμίσεις του βιασμού. Όχι όμως και στην Αριστερά -ποιοι είστε εσείς που κρατάτε το αριστερόμετρο και θα τους απαγορεύσετε να αυτοπροσδιοριστούν, όπως θέλουν;

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: