Εσύ είσαι… “ηγέτης” ή κάνας απλός εργατάκος;

Αν ψάχνετε και εσείς την πεμπτουσία της διαφοράς ανάμεσα σε ένα απλό προϊστάμενο και σε έναν αληθινό ηγέτη, μερικοί πίνακες θα σας κατατοπίσουν πώς να γίνετε-εντοπίσετε το δεύτερο.

Αν ψάχνετε και εσείς την πεμπτουσία της διαφοράς ανάμεσα σε ένα απλό προϊστάμενο και σε έναν αληθινό ηγέτη, ο πιο κάτω πίνακας, αναρτημένος στη σελίδα εργαζομένων της ΑΒ Βασιλόπουλος (από εργαζόμενο βέβαια), θα σας κατατοπίσει.

Για το ιστορικό της σελίδας των εργαζομένων (που είναι κλειστή) είναι σκόπιμο να αναφερθεί το είδος των αναρτήσεων. Οι γνωστοί σ΄όλους μας καλημεράκηδες, καλοβδομαδάκηδες και καλομηνάκιδες, έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ακολουθούν οι λάτρεις της φωτογραφίας, εδώ στο μανάβικο, εδώ στο κρεοπωλεί,ο κοκ, χρήσιμες πληροφορίες για τη χωροταξία του σούπερ-μάρκετ και τι τέλεια περνάμε εμείς, δείτε μας να ζηλέψετε. Διαγωνισμός δεν έχει παίξει ακόμα, του στιλ “το καλύτερο στήσιμο τυριών κι αλλαντικών στον χώρο το ‘χω εγώ”. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία όμως.

Θα περίμενε κανείς από εργαζόμενους έστω και σ΄ένα μέσο όπως το φ/β να διαβάσει κάτι και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά ο κάθε εργαζόμενος. Αμ δε. Όλα τέλεια, λυμένα τα εργασιακά, και όλοι μαζί, αφεντικό και εργαζόμενοι, βοηθάμε την επιχείρηση να πάει ακόμα πιο ψηλά, με γραφικές αναρτήσεις “πώς να γίνεις από προϊστάμενος, ηγέτης”.

Να δείτε που έχει χαρίσει την παραγόμενη υπεραξία το Αφεντικό και σε μας δε λένε τίποτα.

Κι εσείς που πιστεύετε ότι για όλα τα δεινά της ανθρωπότητας οφείλονται στον καπιταλισμό, ξυπνάτε. Ούτε μέσα παραγωγής υπάρχουν, ούτε ανταλλακτική αξία, ούτε υπεραξία. Υπάρχει μια φυσική τάξη πραγμάτων -έτσι γεννηθήκαμε, τι να κάνουμε- που ανταμείβει τους έξυπνους και διορατικούς επιχειρηματίες, που χάρη στη φυσική και ευλογημένη εξυπνάδα τους, σας επιτρέπει να βγάζετε και φώτο με φίλτρα (ωραίες κόκκινες ζουμερές ντομάτες) μπροστά στα ζαρζαβατικά, να έχετε σελίδα στο φ/β και να αναρτάτε πατερναλιστικούς τρόπους για το πώς να γίνετε καλύτεροι ηγέτες, όταν έρθει εκείνη η ώρα να γίνεται προϊστάμενοι.

Κι αν είσαι άξιος, της συνομοταξίας των αρίστων, θα ανταμειφθείς -με του πουλιού το γάλα…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: