Έγκλημα εκ προθέσεως και εκ προμελέτης!

Δυστυχώς ο χρόνος δε γυρίζει πίσω και είναι πλέον αργά. Η δεύτερη φάση της πανδημίας είναι εδώ, είναι σε έξαρση και είναι σαν το ποτάμι που δε γυρίζει πίσω…

Το περίφημο χαρτοπαίγνιο “ο παπάς” φαίνεται πως είναι το αγαπημένο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού ο οποίος ψάχνει να βρει τον ένοχο για το δεύτερο κύμα της πανδημίας στη χώρα, μα εκείνος όλο του ξεφεύγει. Τραβάει φύλλο μια φορά και φταίει η απρόσεκτη, απείθαρχη και άμυαλη νεολαία που συναθροίζεται και διασκεδάζει ή πάει διακοπές ζώντας σε ‘όνειρο θερινής νυκτός’. Τραβάει φύλλο δεύτερη φορά και φταίνε οι γάμοι, οι βαφτίσεις και οι κηδείες που λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρη την επικράτεια. Τραβάει τρίτη φορά και φταίνε όσοι πολίτες δεν τηρούν τα μέτρα της μάσκας και της απόστασης και συγχρωτίζονται σε αποδεκατισμένα μέσα μαζικής μεταφοράς, υποστελεχωμένες δημόσιες υπηρεσίες και πλοία που η πληρότητά τους αυξάνει εν μέσω έκρηξης κρουσμάτων για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των ακτοπλόων-εφοπλιστών και εντολοδόχων της κυβέρνησης Μητσοτάκη. 

Όπως και στον αληθινό “παπά” έτσι κι εδώ, στο μικροπολιτικό παιχνίδι του πρωθυπουργού, όσες φορές και αν τραβήξεις οποιοδήποτε φύλλο, τον παπά δεν θα τον βρεις, ούτε και τον πραγματικό ένοχο για την εκ νέου έξαρση της πανδημίας και αυτό διότι απλώς δεν υπάρχει ούτε πολιτική βούληση, ούτε θάρρος αυτοκριτικής και ανάληψης ευθυνών. Ο “σωτήρας” του ελληνικού λαού κατά την πρώτη φάση της  πανδημίας που μας κράτησε σπίτι, ασφαλείς, υγιείς και ό,τι άλλο σλόγκαν σκαρφίστηκε τότε, στη συνέχεια υπάκουσε στις διαταγές των αφεντικών του και τείνει να μετατραπεί σε ηθικό αυτουργό μαζικών δολοφονιών εκ προθέσεως και μάλιστα προμελετημένων, θυσιάζοντας ανθρώπινες ζωές στο βωμό του χρήματος.

Και αυτό διότι πρέπει να είσαι είτε άμυαλος, είτε ανήθικο πιόνι της κεφαλαιοκρατίας, όταν θυσιάζεις τη δημόσια υγεία, που ως τα χθες δήθεν προστάτευες ως κόρη οφθαλμού, για να εξασφαλίσεις τα κέρδη των μεξαλοξενοδόχων, των αεροπορικών, των ακτοπλοϊκών και κάθε άλλης εταιρείας που δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού και ευρύτερα. Και πώς θυσιάζεις τη δημόσια υγεία; 

Τη θυσιάζεις όταν προχωράς σε άρση όλων των μέτρων άτακτα, βιαστικά και νωρίτερα από τον καθορισμένο χρόνο. Τη θυσιάζεις όταν ανοίγεις διάπλατα τα σύνορα της χώρας στον κορωνοϊό, λίγες μόλις μέρες μετά τα ασφυκτικά μέτρα που έχεις λάβει δήθεν για να διαφυλάξεις την υγεία των πολιτών, αλλά στην πραγματικότητα για να προστατεύσεις την εκλογική σου δύναμη και το πολιτικό σου κύρος, τα οποία θα κλονίζονταν σε περίπτωση κατάρρευσης του ανύπαρκτου εθνικού συστήματος υγείας. Τη θυσιάζεις όταν πραγματοποιείς έναν ελάχιστο αριθμό διαγνωστικών ελέγχων και μάλιστα δειγματοληπτικά, σε ποσοστό μικρότερο του 10% επί των εισερχομένων στη χώρα, βασιζόμενος σε έναν ”ευφυή” αλγόριθμο που προφανώς έχει μαντικές ικανότητες, ώστε να εντοπίζει τους νοσούντες. Τη θυσιάζεις όταν ξέρεις πως τα δεκάδες νησιά αλλά και η υπόλοιπη επαρχία της χώρας δε διαθέτει ούτε νοσοκομεία, ούτε θαλάμους αρνητικής πίεσης, ούτε ασθενοφόρα (όχι ειδικά για Covid19 – ούτε καν συμβατικά), ούτε γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό και παρόλα αυτά καλείς τον κόσμο διεθνώς να επισκεφθεί τη χώρα σαν να μη συμβαίνει τίποτα, ρισκάροντας ταυτοχρόνως την υγεία επισκεπτών και πολιτών. Τη θυσιάζεις όταν αγνοείς προκλητικά και επιδεικτικά τις συστάσεις των γιατρών και των ειδικών επιστημόνων, επειδή απλώς δε συμβαδίζουν με το success-story που ονειρεύεσαι για την τουριστική αγορά.

Και όταν έρχεται ο καιρός που λαμβάνει χώρα το λογικά σίγουρο και προβλέψιμο, από όλα τα μαθηματικά μοντέλα, αποτέλεσμα, τότε η κυβέρνηση λαμβάνει αυτονόητα μέτρα που δεν έπρεπε ποτέ να έχουν αρθεί και σπεύδει να μετακυλήσει τη δική της ευθύνη και το δικό της βάρος στις πλάτες των πολιτών, στην ατομική τους ευθύνη και στο φιλότιμό τους. Για παράδειγμα, την 1η Αυγούστου 2020 γίνεται υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους. Τρεις μήνες χρειάστηκαν οι κυβερνώντες για να σκεφτούν πως αυτό το μέτρο είναι απαραίτητο και αυτονόητο σε περίοδο πανδημίας ενός ιού που προσβάλλει το αναπνευστικό και μεταδίδεται κατά κύριο λόγο με σταγονίδια από το στόμα και τη μύτη. 

Και έπειτα βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα και ψάχνουν τον ένοχο για το κακό που μας βρήκε, κουνώντας το δάχτυλο στην απείθαρχη νεολαία και ευρύτερα στους αμέριμνους πολίτες που δεν κάνουν τα πάντα για να διαφυλάξουν το εύθραυστο και κρίσιμο τουριστικό προϊόν που φέρνει ζεστό συνάλλαγμα στη χώρα.  Όπως πολύ ορθά σημειώνει ο Γραμματέας του Κ.Σ. της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος, «η κυβέρνηση κουνά το δάχτυλο στους νέους που δεν καταλαβαίνουν τι διακυβεύεται και κάνουν πάρτι, διασκεδάζουν και πάνε διακοπές, για να κουκουλώσει τις εγκληματικές ευθύνες που η ίδια έχει για την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα» και συνεχίζει λέγοντας «Οι ευθύνες της κυβέρνησης δεν κρύβονται! Ο χρόνος που κερδήθηκε με θυσίες από τον λαό και τη νεολαία έμεινε ανεκμετάλλευτος και το σύστημα υγείας παρέμεινε αθωράκιστο». 

Παράλληλα ο πρωθυπουργός μας διαβεβαίωσε χθες πως για την έκρηξη των κρουσμάτων δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση οι εισερχόμενοι τουρίστες. Αντίθετα, φταίνε τα παιδιά που παίζουν σε πλατείες και παιδικές χαρές, οι νεολαίοι που διασκεδάζουν, οι πολίτες που συνωστίζονται στα ΜΜΜ, οι παππούδες που πάνε στην εκκλησία και οι γιαγιάδες που πάνε τα εγγόνια τους για μπάνιο στις ακτές. Όλοι αυτοί δηλαδή που υπέστησαν τρίμηνο κατ’ οίκον περιορισμό και η ποινή τους αυτή έφτασε τον περίφημο δείκτη R στο 0,4 τον περασμένο Μάη, γεγονός που επί της ουσίας σημαίνει πως η διασπορά του ιού στην κοινότητα έτεινε να μηδενιστεί και να εξαφανιστεί. Και σήμερα ο δείκτης R έχει ξεπεράσει ξανά τη μονάδα.

Και όταν η Ελλάδα καθάρισε μετά την καραντίνα, η κυβέρνηση εκτέλεσε τις εντολές του ΣΕΒ, του ΣΕΤΕ και των υπολοίπων κεφαλαιοκρατών και άρχισε να ανοίγει αδιακρίτως τα σύνορα για να δουλέψει ο τουρισμός και η αγορά. Διατάζει ο Παπαλεξόπουλος (πρόεδρος ΣΕΒ) το άνοιγμα των καταστημάτων και των πολυκαταστημάτων, ανοίγουν τα malls δύο εβδομάδες νωρίτερα από το καθορισμένο. Διατάζει ο Ρέτσος (πρόεδρος ΣΕΤΕ) άνοιγμα των συνόρων, ανοίγουν αυθαίρετα και άρον-άρον τα σύνορα. Διατάζει ο Σακέλλης (πρόεδρος ΣΕΕΝ) αύξηση πληρότητας στα πλοία, φτάνει στο 85% η πληρότητα. Γενικά του βαράνε τα αφεντικά και χορεύει ο πρωθυπουργός. Και ενώ ολόκληρο τον Ιούνιο και τον Ιούλιο τα εισαγόμενα κρούσματα ήταν καθημερινά η πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα, τον Αύγουστο ξαφνικά δεν φταίνε τα εισαγόμενα κρούσματα και οι επισκέπτες της χώρας, αλλά όλοι οι υπόλοιποι που με έναν μαγικό τρόπο ξεκίνησαν να κολλούν τον ιό μεταξύ τους.

Δυστυχώς ο χρόνος δε γυρίζει πίσω και είναι πλέον αργά. Η δεύτερη φάση της πανδημίας είναι εδώ, είναι σε έξαρση και είναι σαν το ποτάμι που δε γυρίζει πίσω. Δεδομένου δε πως η σημερινή εικόνα είναι η προβολή του προηγούμενου δεκαπενθημέρου, ήτοι της τελευταίας εβδομάδας του Ιούλη, ο λογαριασμός που θα έρθει στα τέλη Αυγούστου θα είναι βαρύς και δυσάρεστος, θα κοστίσει την υγεία και τη ζωή πολλών συνανθρώπων μας και θα μας περιορίσει ξανά λιγότερο ή περισσότερο, ώστε μετά κόπων και βασάνων να ελεγχθεί πάλι η μετάδοση του ιού. Αυτό φυσικά σημαίνει νέες θυσίες τόσο σε κοινωνικό επίπεδο όσο και σε οικονομικό. Και αν η προηγούμενη πανδημία μας βρήκε την Άνοιξη, αυτή τη φορά έχουμε μπροστά μας ένα Φθινόπωρο και έναν Χειμώνα. Εξοπλιστείτε με υπομονή, θα σας χρειαστεί!

 

Υ.Γ. Για την γελοία και κατάπτυστη έκθεση του νομπελίστα Πισσαρίδη θα επανέλθουμε σύντομα, προτείνοντας ήδη εκτός από το νόμπελ και τον τίτλο του Sir που ήδη κατέχει, να τον ανακηρύξουμε επίτιμο πρόεδρο του ΣΕΒ, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών αλλά και της ΓΣΕΕ. Νομίζω πως του αξίζουν οι τιμητικές αυτές διακρίσεις και ακόμη περισσότερες…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: