Χρυσή Αυγή και εφοπλιστικό κεφάλαιο: Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια…

Ο Κασιδιάρης είπε θρασύτατα πως «εξέθετε το εφοπλιστικό κεφάλαιο στη Βουλή», και αποκάλεσε «τσιράκια του εφοπλιστικού κεφαλαίου» τους κομμουνιστές και τα μέλη του ΠΑΜΕ. Ας δούμε λοιπόν πώς… “εξέθεταν” οι χρυσαυγίτες τα αφεντικά τους, τους εφοπλιστές.

Μπορεί να πέρασε κάποιο χρονικό διάστημα από τότε που τα ναζίδια της Χρυσής Αυγής καθόντουσαν στα έδρανα της Βουλής, αλλά θυμόμαστε καλά τι μέρους του λόγου είναι. Θυμόμαστε καλά πως έχουμε να κάνουμε με απογόνους των ταγματασφαλιτών και των χουντικών, για κοινούς εγκληματίες, για τυχάρπαστα ανθρωπάρια που επιτίθενται σε γονείς και δασκάλους στο Πέραμα, σε μέλη του ΚΚΕ, ενώ δεν διστάζουν να δείξουν το νταηλίκι τους απέναντι σε γυναίκες ή σε ανυπεράσπιστους μετανάστες. Πρόκειται για τραμπούκους που στήνουν δουλεμπορικά γραφεία και δολοφονούν ανθρώπους, δηλώνοντας ξεδιάντροπα πως «είναι η σπορά των νικημένων του 1945. Οι εθνικιστές, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!»

Στις 16 Οκτωβρίου του 2019 ξεκίνησε στο δικαστήριο η απολογία του πρωτοπαλίκαρου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη. Πρόκειται γι’ αυτόν που έλεγε όταν είχε κυκλοφορήσει η παρακάτω φωτογραφία πως «κάποιοι ανόητοι και ανθέλληνες αμφισβήτησαν την ελληνικότητας της σβάστικας».

Είναι ο ίδιος που αναρωτιόταν στις 20 Απριλίου του 2011 στο περιοδικό «Χρυσή Αυγή»: «Ποιο θα ήταν το μέλλον της Ευρώπης και ολόκληρου του σύγχρονου κόσμου, αν ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος (που οι Δημοκρατίες, ή μάλλον οι εβραίοι –σύμφωνα με τον Στρατηγό Μεταξά– κήρυξαν στη Γερμανία) δεν σταματούσε την ανανεωτική πορεία του Εθνικοσοσιαλισμού;»

Είναι αυτός που επικαλέστηκε την ελευθερία της έκφρασης (!) για να αρνηθεί να απαντήσει στο δικαστήριο σε ερωτήσεις για κείμενά του που αναφέρονται στον Χίτλερ και άλλα σύμβολα των Ναζί.

Είναι αυτός που τόλμησε να δηλώσει πως «εξέθετε το εφοπλιστικό κεφάλαιο στη Βουλή», και αποκάλεσε «τσιράκια του εφοπλιστικού κεφαλαίου» τους κομμουνιστές και τα μέλη του ΠΑΜΕ. Συγκεκριμένα:

Εισ: Υπήρχε συγκεκριμένη ενδυμασία;

Κασ: Τίποτα δεν υπήρχε αλλά είχε γίνει μόδα και με 5 ευρώ αγόραζες μπλουζάκι, πήγαινε ένας Ρομά και φόραγε μπλουζάκι και έλεγε «είμαι από τη ΧΑ».

Εισ: Επίσης γινόταν λόγος για κατασκηνώσεις και για τη Νέδα, για εκπαιδεύσεις;

Κασ: Δε γνωρίζω για τη Νέδα αλλά ότι γινόταν σχεδόν κάθε καλοκαίρι στα γραφεία, συμμετείχαν εθελοντικά, παιχνίδια στη θάλασσα, τρέξιμο για καλή φυσική κατάσταση.

Εισ: Έχει γίνει λόγος από μέλη του ΠΑΜΕ, ο Πουλικόγιαννης συγκεκριμένα, σχετικά με μια δήλωση στο Πέραμα…

Κασ: Είναι μια άθλια δήλωση, ήξερε πώς το έλεγε, αυτήν την άθλια συκοφαντία, τέτοιες συκοφαντίες εξαπέλυαν μονίμως και φάνηκε όταν ήρθε το εφοπλιστικό κεφάλαιο στη Βουλή, ο Αλαφούζος, όταν εγώ τον εξέθετα στη Βουλή, γιατί έτσι συμπεριφέρομαι στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, και παίρνει το λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ και λέει δεν έχω να κάνω καμία ερώτηση. Ποιοι είναι τα τσιράκια του εφοπλιστικού κεφαλαίου είναι γνωστό για αυτό τους έχουν στα κανάλια. Και είναι όλη μέρα στον ΣΚΑΙ ενώ εμάς μας έχουν αποκλείσει από παντού.

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Πάμε να δούμε, λοιπόν, πώς συμπεριφέρονται αυτοί στο εφοπλιστικό κεφάλαιο:

Σημείωση Πρώτη: Ο Χρήστος Κυριτσόπουλος, μάρτυρας υπεράσπισης του Γιάννη Λαγού και υποψήφιος δήμαρχος με τη Χρυσή Αυγή στο Πέραμα, είχε δηλώσει το 2017 πως «…θα μπορούσαμε να χαμηλώσουμε τα μεροκάματά μας, να εγγυηθούμε στους Έλληνες εφοπλιστές ότι αν φέρουν τα βαπόρια τους εδώ, θα σταματήσουμε τις απεργίες που γίνονταν όλα αυτά τα χρόνια για διάφορους λόγους».

Έτσι συμπεριφέρονται αυτοί στο εφοπλιστικό κεφάλαιο…

Σημείωση Δεύτερη: Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής (ο γνωστός Καιάδας), έλεγε τον Νοέμβριο του 2012, την ώρα που ψηφιζόταν το μεσοπρόθεσμο στη Βουλή: «Ο επιχειρηματικός κόσμος στενάζει (…) Λέτε ότι θα φορολογήσετε τα πλοία του ελληνικού στόλου με βάση το τονάζ (…) Την ίδια μέρα που θα εφαρμοστεί το μέτρο τα περισσότερα πλοία του εμπορικού στόλου θα υποστείλουν την ελληνική σημαία και με μεγάλη ευκολία θα επιλέξουν μια σημαία άλλη που θα εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντά τους. Και ενώ ο κλάδος της ναυτιλίας έχει στηρίξει την ελληνική οικονομία κατά το παρελθόν, εσείς πάλι συμβάλλετε καθοριστικά στην καταστροφή του».

Έτσι συμπεριφέρονται αυτοί στο εφοπλιστικό κεφάλαιο…

Σημείωση Τρίτη: Τον Νοέμβριο του 2012, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, ανέφερε μεταξύ άλλων στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τον προϋπολογισμό: «Λέτε ότι από φορολόγηση των πλοίων υπό ελληνική σημαία θα αποκομίσουμε 80 εκατ. ευρώ… Ε, το πιο εύκολο που θα κάνουν οι Έλληνες πλοιοκτήτες είναι να αλλάξουν τη σημαία για να γλιτώσουν τα λεφτά, αντί να βρεθεί μια χρυσή τομή κι από δυο – τρεις Έλληνες που είναι μάξιμουμ σε κάθε πλήρωμα, ο καπετάνιος και ο πρώτος μηχανικός, να δοθούν κίνητρα για να είναι και οι υπόλοιποι ναύτες Έλληνες (…)».

Έτσι συμπεριφέρονται αυτοί στο εφοπλιστικό κεφάλαιο…

Σημείωση Τέταρτη: Το Φλεβάρη του 2013, ο αρχηγός των ναζί, Νίκος Μιχαλολιάκος, κατά τη διάρκεια της απεργίας των ναυτεργατών σχολίασε: «Υπάρχει κι ένας ολόκληρος λαός που απαιτεί από το κράτος, κι αυτός (σ.σ. ο λαός) είναι το θύμα της υποθέσεως, από τη μια μεριά δηλαδή το κράτος, ένα ανήμπορο κράτος, από την άλλη οι εργατοπατέρες, δεν είναι αθώοι, έτσι; Έχουν κάνει πολλά…».

Έτσι συμπεριφέρονται αυτοί στο εφοπλιστικό κεφάλαιο…

Σημείωση Πέμπτη: Στις 12 Μαρτίου του 2013 σε συνέντευξή του ο πρώην βουλευτής της οργάνωσης και νυν ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός, είχε πει, μεταξύ άλλων: «Τα ναυπηγεία κλείνουν (…) γιατί τα αριστερίστικα εργατικά σωματεία φρόντιζαν τόσα χρόνια, ώστε ο Έλληνας εργαζόμενος να χάσει όλα τα δικαιώματά του».

Έτσι συμπεριφέρονται αυτοί στο εφοπλιστικό κεφάλαιο…

Σημείωση Έκτη: Ο Guardian στις 2 Απριλίου του 2013 έγραφε πως η Χρυσή Αυγή «εν μέσω φημών για στήριξη από εφοπλιστές, έχει καταφέρει να ανοίξει γραφεία σε όλη την Ελλάδα»

Έτσι συμπεριφέρονται αυτοί στο εφοπλιστικό κεφάλαιο…

Σημείωση Έβδομη: Το 2013, τα στοιχεία που τηρούνται στη Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου έδειξαν ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής είχαν καταθέσει περισσότερες από 140 ερωτήσεις και αναφορές προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για διάφορα θέματα σχετικά με το μέλλον των ναυτιλιακών εταιριών και την ελληνική ακτοπλοΐα. Συγκεκριμένα, οι 18 βουλευτές της Χ.Α είχαν καταθέσει σχεδόν ίδιο αριθμό τέτοιων ερωτήσεων με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Έτσι συμπεριφέρονται αυτοί στο εφοπλιστικό κεφάλαιο…

Και αφού εξαντλήσαμε το κομμάτι της συμπεριφοράς τους στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, ας δούμε πώς συμπεριφέρονται αυτοί απέναντι στην Ε.Ε και το ΝΑΤΟ, διά στόματος Ηλία Κασιδιάρη: «Δε μιλάμε για αποχώρηση από την ΕΕ. Είμαστε υπέρ της ΕΕ» (…) «Αν το ΝΑΤΟ βολεύει το εθνικό μας συμφέρον και μας εξυπηρετεί, θα το εξετάσουμε», Ριζοσπάστης («Χρυσή Αυγή. Ξεκάθαρες θέσεις υπέρ του κεφαλαίου», 04/10/2015).

Για το τέλος αφήσαμε το «δυνατό» τους σημείο, τον «πατριωτισμό» τους, που ξεδιπλώνεται χαρακτηριστικά στην ψήφιση της τροπολογίας που είχε να κάνει με το ξεπούλημα νησιών και βραχονησίδων στις 14 Φλεβάρη του 2013.

Κάθε περαιτέρω σχόλιο περί συμπεριφοράς νομίζω περιττεύει…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: