-Αστρο-λογικές προβλέψεις για το τέταρτο τρίμηνο του 2021

Βαδίζοντας προς το τέλος του Σεπτέμβρη, είναι η ώρα να δούμε τις -αστρο-λογικές προβλέψεις για να μάθουμε τι μας επιφυλάσσει το τέταρτο τρίμηνο του “σωτήριου” έτους 2021, μιας ακόμη πολύ δύσκολης χρονιάς που κλείνει το σερί μιας εξίσου δύσκολης δεκαετίας.

Βαδίζοντας προς το τέλος του Σεπτέμβρη, είναι η ώρα να δούμε τις αστρολογικές προβλέψεις για να μάθουμε τι μας επιφυλάσσει το τέταρτο τρίμηνο του “σωτήριου” έτους 2021, μιας ακόμη πολύ δύσκολης χρονιάς που κλείνει το σερί μιας εξίσου δύσκολης δεκαετίας. Το μενού είχε όλα αυτά που η ανθρωπότητα νόμιζε πως ήταν ξεχασμένα, πως ανήκουν στο παρελθόν και ενδιαφέρουν μόνο τους ιστορικούς και τους κοινωνιολόγους. Οικονομικές και πετρελαϊκές κρίσεις, μνημόνια, δάνεια και ξένη επιτροπεία, δυναστικές μεγάλες δυνάμεις, ανέχεια και πείνα, άστεγους σε χαρτόκουτα, συσσίτια και βοηθήματα αλληλεγγύης, νεκρανάσταση του φασισμού και το κερασάκι στην τούρτα η πανδημία και οι καραντίνες, με φόντο την κλιματική κρίση.
Καπιταλισμός: ο κοινός παρονομαστής
Όλα τα παραπάνω μπορεί να φαίνονται άσχετα μεταξύ τους, τυχαία ή ίσως συγκυριακά. Ωστόσο δεν είναι τίποτα από όλα αυτά. Είναι όλα αποτελέσματα και συνεπακόλουθα του καπιταλισμού, ο οποίος τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, ελλείψει κάθε αντιπάλου δέους, απολαμβάνει ανενόχλητος το laissez-faire, το στρωμένο με ροδοπέταλα δρόμο που του ανοίγουν παγκοσμίως οι κεφαλαιοκράτες και οι πολιτικές τους μαριονέτες.
Ο καπιταλισμός γεννά τις οικονομικές κρίσεις για να μπορέσει να υπάρξει, καθώς το χρέος είναι χαραγμένο στο γονιδίωμα, είναι ο ιχώρ που του δίνει ζωή. Όλα τα παραπάνω τα έχουμε δει επιμέρους και αναλυτικά σε παλαιότερα αφιερώματα της στήλης, ωστόσο μπορούμε να τα συνοψίσουμε ξανά. Ο καπιταλισμός προκαλεί την ένδεια ολόκληρων λαών που αναγκάζει τους ανθρώπους να αναζητούν τροφή στα σκουπίδια ή σε υπαίθριες αγορές που πωλούν κρέας ζώων κάθε λογής χωρίς καμία υγειονομική προδιαγραφή. Ο καπιταλισμός αποψιλώνει τα δάση για να αυξήσει την παραγωγή και τα κέρδη του, αναγκάζοντας άγρια ζώα να πλησιάζουν συνεχώς ανθρώπινους οικισμούς μολύνοντάς τους με νέους για την ανθρωπότητα ιούς. Εν τέλει ο καπιταλισμός γεννά την ίδια την πανδημία και ύστερα τη συντηρεί κρατώντας τις φτωχές χώρες ανεμβολίαστες, μαζί με μερικούς ανόητους αντιεμβολιαστές, κατά κύριο λόγο ακροδεξιούς και θρησκόληπτους φονταμενταλιστές, μετατρέποντάς τους σε εργαστήρια μεταλλάξεων. Και βέβαια ο καπιταλισμός οφείλεται για όλα τα δεινά του περιβάλλοντος που πλέον η καταστροφή του έχει ξεπεράσει κάθε όριο και οι επιπτώσεις της είναι πλέον αισθητές και απειλητικές.
Τα μελλούμενα
Όλα τα παραπάνω θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε στο ερχόμενο τρίμηνο και στα επόμενα χρόνια. Το κύμα ακρίβειας που εμφανίστηκε ξαφνικά τον περασμένο μήνα στους τίτλους των ειδήσεων δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Ήδη από την αρχή της πανδημίας υπήρχαν οι φωνές που προειδοποιούσαν πως οι οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού θα είναι τεράστιες και θα μας απασχολήσουν για πολλά χρόνια μετά το πέρας της υγειονομικής κρίσης. Και ενώ ακόμα δεν έχουμε ξεπεράσει την υγειονομική, πλέον βρισκόμαστε στο κατώφλι της οικονομικής κρίσης της πανδημίας. Μία συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού μπορεί να κλείσει ολόκληρα λιμάνια, εργοστάσια και εργοτάξια, με αποτέλεσμα τη διακοπή της παραγωγής και τη διαρραγή της εφοδιαστικής αλυσίδας.
Παγκόσμιος Πληθωρισμός
Κάπως έτσι, η αγορά έχει στεγνώσει από πρώτες ύλες αλλά και από τελικά προϊόντα, καθώς η πανδημία έχει αποδιοργανώσει εντελώς τις μεταφορές, κυρίως τη ναυτιλία. Συνεπώς τα εμπορεύματα που διακινούνται είναι ελάχιστα και τα ναύλα τους έχουν εκτοξευθεί σε ένα ξέφρενο πλειοδοτικό ράλι. Εν ολίγοις με τη ζήτηση στο ζενίθ και την προσφορά στο ναδίρ, όποιος πληρώσει πιο ακριβά ναυλώνει το εμπορευματοκιβώτιο. Με τα ναύλα των containers να έχουν εκτοξευθεί πάνω από 460% και με δεδομένο πως οι κεφαλαιοκράτες δεν προτίθενται να μειώσουν τα κέρδη τους, πολλώ δε μάλλον να ζημιωθούν, το κόστος αυτό μετακυλίεται στους καταναλωτές και έτσι προκύπτει το περίφημο κύμα “ακρίβειας”. Για όσους αντιλαμβάνονται βασικούς οικονομικούς όρους μιλάμε για έναν παγκόσμιο πληθωρισμό που έρχεται να λάβει τη σκυτάλη από μία παγκόσμια οικονομική κρίση, ενώ δίπλα της τρέχουν η πανδημική και η κλιματική.
Η Ευρώπη καίει κάρβουνο…
Αξίζει να σημειωθεί πως το κύμα ακρίβειας δεν πλήττει μόνο το λιανεμπόριο και τα καταναλωτικά αγαθά. Τεράστιες αυξήσεις έρχονται και στα ενεργειακά τιμολόγια, τα οποία αναμένεται να πάρουν φωτιά, πολύ πριν τους καυστήρες. Η άνοδος των τιμών τόσο στη ναυλαγορά, όσο και στα ενεργειακά προϊόντα και κυρίως στο υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), αναγκάζει την Ευρώπη αλλά και τον υπόλοιπο πλανήτη να στρέφεται σε παλιές και ρυπογόνες λύσεις, συγκεκριμένα στον άνθρακα. Ο άνθρακας τη δεδομένη στιγμή είναι πολύ φτηνότερος σε σχέση με το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, τόσο ως αγαθό, όσο και στη μεταφορά του, με αποτέλεσμα οι ευρωπαϊκές χώρες να ναυλώνουν συνεχώς πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου (φορτηγά) για να προμηθευτούν το κατά τ’ άλλα βρώμικο κάρβουνο, στο οποίο μάλιστα η ΕΕ έχει βάλει ταφόπλακα, με απώτατο στόχο το 2050 να είναι πλήρως carbon-free, λόγω της κλιματικής αλλαγής. Φέτος όμως οι σοφοί ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να κατευθυνθούν στην ακριβώς αντίθετη πορεία, αυξάνοντας τη χρήση του άνθρακα, στην προσπάθειά τους να ισοσκελίσουν τις αυξήσεις στα ενεργειακά τιμολόγια και να αποτρέψουν την έκρηξη της λαϊκής χύτρας.
Συνοψίζοντας…
Εν κατακλείδι, το 2021 θα μας αποχαιρετήσει με έναν -σύμφωνα με τις προβλέψεις- βαρύ χειμώνα, που η ακρίβεια και οι άδειες δεξαμενές πετρελαίου θα τον κάνουν πιο κρύο, το τέταρτο κύμα της πανδημίας, που δε θα βρει ανάχωμα στο “τείχος ανοσίας”, θα τον κάνει πιο σκοτεινό και τα καρεκλοπόδαρα που θα καίνε οι φτωχοί στα μαγκάλια θα κάνουν τον αέρα του ακόμη πιο ασφυκτικό και την κλιματική αλλαγή να πλησιάζει αρκετά βήματα πιο κοντά. Και όλα αυτά είναι απλές αστρολογικές προβλέψεις, για όποιον κατέχει το χάρισμα της κοινής λογικής. Και επειδή με ευχολόγια και προεκλογικές παροχολογίες δεν αντιμετωπίζονται πανδημίες και φτώχεια, μην περιμένετε σωτηρία από αυτούς που σας έφεραν μέχρι εδώ, μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό.
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: