ΠΑΜΕ: Πάλη για να αποδοθεί δικαιοσύνη στο έγκλημα της Πύλου, για να μην υπάρχει εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, που φέρνει καταστροφή και ξεριζωμό

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν είναι μόνοι. Έχουν τα συνδικάτα και την αλληλεγγύη που αυτά εκφράζουν. Όλοι μαζί μπορούμε να παλέψουμε για να αποδοθεί δικαιοσύνη στο έγκλημα της Πύλου.

«Πριν τρία χρόνια συντελέστηκε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα στον κόσμο, με πάνω από 600 νεκρούς. Αυτό το ναυάγιο μπορούσε να αποτραπεί από τις λιμενικές αρχές της χώρας μας. Όμως, επάνω σε αυτό το πλοιάριο δεν επέβαιναν εφοπλιστές, τραπεζίτες και βιομήχανοι, αλλά κατατρεγμένοι πρόσφυγες… Το μοιραίο αλιευτικό αφέθηκε για ώρες αβοήθητο, ενώ ακόμα δεν έχουν δοθεί απαντήσεις για την επιχείρηση της ρυμούλκησής του από το λιμενικό. Απαιτούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη, να πληρώσουν οι ένοχοι» σημειώνει το ΠΑΜΕ για τα 3 χρόνια από το ναυάγιο της Πύλου.

Ένοχες, εκτός από τους άμεσους αυτουργούς, είναι και οι εγκληματικές πολιτικές της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης σε βάρος των προσφύγων και μεταναστών, οι επαναπροωθήσεις, οι επιθέσεις με σκάφη επάνω από τις βάρκες με γυναίκες και μωρά παιδιά, η άγρια καταστολή. Αυτή η πολιτική ενισχύεται και με το νέο ρατσιστικό Σύμφωνο της ΕΕ για το Άσυλο και την Μετανάστευση που ψήφισαν όλοι μαζί φιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες και ακροδεξιοί.

Για εμάς η ζωή του κάθε ανθρώπου αξίζει όσο όλος ο πλούτος των πιο πλούσιων καπιταλιστών του πλανήτη. Για την κυβέρνηση της ΝΔ, τα κόμματα που υπηρετούν τις αποφάσεις και τις πολιτικές της ΕΕ, είναι απλά κάποιοι αριθμοί…  Μέσα στον κυκλώνα των ανταγωνισμών και των ιμπεριαλιστικών πολέμων, ο πρόσφυγας είναι ο εύκολα δαχτυλοδεικτούμενος «εχθρός» από τις αστικές τάξεις των κρατών υποδοχής προσφύγων. Έτσι στηρίζεται ο αποπροσανατολισμός από το ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός του λαού, η προπαγάνδα του “εθνικού συμφέροντος”, η στρατηγική του κεφαλαίου για εμπλοκή στον πόλεμο και τις κερδοφόρες μπίζνες που αυτός φέρνει. Έτσι ενισχύεται ο εθνικισμός και ο φασισμός, δίνεται το άλλοθι σε ακροδεξιές ομάδες να στοχοποιούν ανθρώπους ανάλογα το χρώμα, την εθνικότητα ή το θρήσκευμά τους.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν είναι μόνοι. Έχουν τα συνδικάτα και την αλληλεγγύη που αυτά εκφράζουν. Όλοι μαζί μπορούμε να παλέψουμε για να αποδοθεί δικαιοσύνη στο έγκλημα της Πύλου. Για να μην υπάρχει εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, που φέρνει καταστροφή και ξεριζωμό. Για να σταματήσει η άγρια πολιτική της καταστολής και των επαναπροωθήσεων, ώστε κανένας άνθρωπος να μην σκοτώνεται και πνίγεται στα επικίνδυνα περάσματα που τους οδηγούν οι διακινητές. Για να αποκτήσουν νομιμοποιητικά έγγραφα όσοι πρόσφυγες και μετανάστες εργάζονται στην χώρα μας, να έχουν εργασιακά δικαιώματα και απρόσκοπτη πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: