Θ. Παφίλης: «Οι λαοί χρειαζόμαστε σήμερα ισχυρό ΚΚ στην Τουρκία, ισχυρό ΚΚ στην Ελλάδα» – Χαιρετισμός του ΚΚΕ στην μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚ Τουρκίας (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, στο δρόμο της ανατροπής με ισχυρό ΚΚ, όπως λέει το εκλογικό σύνθημα του ΚΚΕ !
Η εργατική τάξη της Τουρκίας έχει το ΚΚ Τουρκίας, το δικό της κόμμα και αυτό καλείται να ψηφίσει στις εκλογές.

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ πήρε μέρος στην μεγάλη συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΚΚ Τουρκίας την Κυριακή 9 Απρίλη στην Άγκυρα, μπροστά στις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στην Τουρκία στις 14 Μάη.

«Καλή δύναμη στον αγώνας σας! Ζήτω το ΚΚΤ και το ΚΚΕ! Ζήτω ο Προλεταριακός Διεθνισμός», τόνισε στον χαιρετισμό που απεύθυνε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του Κόμματος.

Παραθέτουμε τον χαιρετισμό του Θ. Παφίλη:

«Αγαπητοί φίλοι και φίλες, σύντροφοι και συντρόφισσες,

Απευθύνουμε θερμό, συντροφικό, αγωνιστικό χαιρετισμό εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚ Ελλάδας στα μέλη και στα στελέχη, στους φίλους του ΚΚ Τουρκίας.

Ευχαριστούμε την ΚΕ του κόμματός σας για την πρόσκληση και μπορούμε να πούμε πως και πάλι η ζωή τα έφερε έτσι που μαζί Τούρκοι και Έλληνες κομμουνιστές δίνουμε την ίδια περίοδο μια σημαντική εκλογική μάχη το Μάη, μιας και οι εκλογές στις δύο χώρες μας διεξάγονται με μόλις μια βδομάδα διαφορά.

Τι σημαίνει, όμως, η ψήφος στους κομμουνιστές στις σημερινές συνθήκες, όπου το κεφάλαιο εντείνει την εκμετάλλευση, όπου σπρώχνει τους λαούς στο σφαγείο του ιμπεριαλιστικού πολέμου, όπως είναι αυτός ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία, ανάμεσα σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και την καπιταλιστική Ρωσία και τους συμμάχους της;

  • Ψήφος στους κομμουνιστές τόσο στην Τουρκία, όσο και στην Ελλάδα, σημαίνει ψήφο ενάντια στην ακρίβεια, στον πληθωρισμό που κατατρώει το λαϊκό εισόδημα,
  • Σημαίνει ψήφο ενάντια στις αντιδραστικές πολιτικές που εφάρμοσαν οι αντιλαϊκές δεξιές κυβερνήσεις και ταυτόχρονα ψήφος καταδίκης των αυταπατών που σπέρνουν τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, ότι δήθεν αυτό το βάρβαρο σύστημα μπορεί να αλλάξει, να εξανθρωπιστεί,
  • Ψήφος στους κομμουνιστές είναι ψήφος ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, ενάντια στις μειώσεις των μισθών, των συντάξεων, της εξάλειψης των κοινωνικών κατακτήσεων,
  • Ψήφος στους κομμουνιστές είναι ψήφος ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στις αμερικάνικες βάσεις, ενάντια στα πυρηνικά όπλα, ενάντια στο ΝΑΤΟ και κάθε άλλη ιμπεριαλιστική συμμαχία.
  • Η ψήφος στους κομμουνιστές είναι ψήφος ενάντια σε όλα αυτά που εφαρμόζουν τόσο οι δεξιές, όσο και οι σοσιαλδημοκρατικές αντιλαϊκές κυβερνήσεις.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, πριν μερικά χρόνια και εδώ στην Τουρκία είχαν διαδοθεί οι φήμες πως στην Ελλάδα η εκλογική νίκη του “αριστερού” ΣΥΡΙΖΑ θα άλλαζε δήθεν τα πράγματα για το λαό προς το καλύτερο. Η ζωή, όμως, όπως είχε προειδοποιήσει το ΚΚΕ, τους διέψευσε πανηγυρικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ψήφισε και εφάρμοσε ένα “βουνό” από νέους αντιλαϊκούς νόμους, που φόρτωσε στις πλάτες του λαού και επιπλέον προχώρησε σε συμφωνία για γιγάντωση των αμερικάνικων βάσεων στην Ελλάδα. Κι έπειτα παρέδωσε τη “σκυτάλη” των αντιλαϊκών κυβερνητικών μέτρων στο δεξιό κόμμα της ΝΔ. Στη χώρα μας δοκιμάστηκαν κάθε είδους κυβερνήσεις: δεξιές, συνεργασίας της δεξιάς με το κέντρο, της αριστεράς με τη δεξιά κι όλες τους φόρτωσαν νέα βάρη στις πλάτες του λαού!

Φτάνει πια!

Η λύση για το λαό δεν είναι αλλάζει κάθε τόσο το “μηχανοδηγό” του “τραίνου”, αλλά να αλλάξει τις “ράγες” πάνω στις οποίες κινείται η χώρα μας.

Αυτό ανάδειξε το ΚΚΕ και κατά τη διάρκεια των πρόσφατων πρωτοφανών διαδηλώσεων που έγιναν σε όλη την Ελλάδα πριν λίγες βδομάδες, όταν 57 άνθρωποι, κυρίως νέα παιδιά, φοιτητές, σκοτώθηκαν στη σύγκρουση τραίνων. Τόσο οι κομμουνιστές συνδικαλιστές, όσο και οι κομμουνιστές βουλευτές είχαν προειδοποιήσει για το έγκλημα, για την έλλειψη στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας, εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής του αστικού κράτους προς όφελος του καπιταλιστικού κέρδους. Αναδείξαμε στο λαό πως πλέον τα πράγματα έχουν φτάσει στο σημείο που πρέπει να επιλέξει τις ζωές μας ή τα κέρδη τους;

Ώστε οι λαοί:

– να μην θάβονται κάτω από τα συντρίμμια όταν γίνονται σεισμοί.

-να μην καίγονται όταν πιάνουν φωτιές,

– να μην πνίγονται όταν γίνονται πλημμύρες,

Και με την ευκαιρία και από αυτό το βήμα επιτρέψτε μας να εκφράσουμε για άλλη μια φορά τη συμπάθεια και την αλληλεγγύη των κομμουνιστών και όλου του λαού της Ελλάδας στους σεισμόπληκτους της χώρας σας. Ένα πρωτόγνωρο “κύμα” αλληλεγγύης απλώθηκε σε όλη την Ελλάδα, εκφράζοντας τη γνήσια, τη λαϊκή θέληση για τη βοήθεια στο γείτονα λαό της Τουρκίας, που χτυπήθηκε από το σεισμό. Σ’ αυτό το “κύμα” αλληλεγγύης πρωτοστάτησε το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ. Πλήθος δραστηριοτήτων έδειξε πως οι δύο λαοί, της Ελλάδας και της Τουρκίας, δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, μπορούν και πρέπει να ζήσουν ειρηνικά, κι αυτό μπορεί να γίνει βγάζοντας από τη μέση όλα εκείνα τα συμφέροντα των αστικών τάξεων, των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που διαρκώς εμποδίζουν κάτι τέτοιο.

Σύντροφοι, οι κομμουνιστές και στις δύο χώρες έχουμε την ίδια “θετική ατζέντα”, εκείνη που πραγματικά μπορεί να κάνει τη διαφορά για τους λαούς:

  • Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία χωρίς την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο
  • Οργανωμένη έτσι, που θα καλύπτει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών
  • Μια τέτοια κοινωνία, του σοσιαλισμού – κομμουνισμού, απαιτεί την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, τον κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό της οικονομίας, τον εργατικό έλεγχο.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η κοινωνία αυτή δεν μπορεί να κατακτηθεί μια κι έξω και με μια ψήφο στις εκλογές, ότι θα χρειαστούν σκληροί αγώνες για να “γυρίσει ο τροχός της Ιστορίας”, αλλά ταυτόχρονα γνωρίζουμε πως και η ψήφος τον προσεχή Μάη μπορεί να δυναμώσει τα ΚΚ και το εργατικό κίνημα στις δύο χώρες μας, να ανοίξει έναν νέο κι ελπιδοφόρο δρόμο, για να ανατρέψουμε το σημερινό αρνητικό συσχετισμό δύναμης, ώστε τα αστικά κόμματα και “τα αφεντικά τους να νιώσουν την ανάσα μας”!

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, στο δρόμο της ανατροπής με ισχυρό ΚΚ, όπως λέει το εκλογικό σύνθημα του ΚΚΕ !

Η εργατική τάξη της Τουρκίας έχει το ΚΚ Τουρκίας, το δικό της κόμμα και αυτό καλείται να ψηφίσει στις εκλογές.

Οι λαοί χρειαζόμαστε σήμερα ισχυρό ΚΚ στην Τουρκία, ισχυρό ΚΚ στην Ελλάδα, σε κάθε χώρο δουλιάς, στα συνδικάτα, σε κάθε λαϊκή γειτονιά και στις εκλογές του Μάη, ώστε “να τα αλλάξουμε όλα!”

Καλή δύναμη στον αγώνας σας! Ζήτω το ΚΚΤ και το ΚΚΕ! Ζήτω ο Προλεταριακός Διεθνισμός».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: