Πολυτεχνείο 2022: «Έτσι κερδίζεται το δίκιο! Έτσι γράφεται η Ιστορία!» – Κόκκινο ποτάμι τα μπλοκ ΚΚΕ-ΚΝΕ έξω από την λαομίσητη πρεσβεία – Λεπτό προς λεπτό η μεγαλειώδης πορεία (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Με τη μεγαλειώδη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα κορυφώθηκε ο τριήμερος αγωνιστικός εορτασμός της 49ης επετείου από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. Ξεχώρισαν και φέτος σε μαζικότητα τα μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που σχημάτισαν ένα τεράστιο κόκκινο ποτάμι στο κέντρο της Αθήνας (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Με τη μεγαλειώδη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα κορυφώθηκε ο τριήμερος αγωνιστικός εορτασμός της 49ης επετείου από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.

Ξεχώρισαν και φέτος σε μαζικότητα τα μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που σχημάτισαν ένα τεράστιο κόκκινο ποτάμι στο κέντρο της Αθήνας.

Με τη μαζική τους συμμετοχή στην πορεία, εργαζόμενοι, νεολαία, φορείς τίμησαν τη λαϊκή εξέγερση και επιβεβαιώνουν για μία ακόμη φορά ότι ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου, παρά τις συνεχείς προσπάθειες να καταστεί ένα ανώδυνο σύμβολο, συνεχίζει να συγκινεί μεγαλύτερες και νεότερες γενιές εργατικών και λαϊκών δυνάμεων ως σύμβολο νέων αγώνων και ανυπακοής στα σχέδια της καπιταλιστικής εξουσίας.

Ταυτόχρονα, δίνουν συνέχεια στις κινητοποιήσεις που ξεδιπλώθηκαν το προηγούμενο διάστημα, με κύριο σταθμό τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 9 Νοέμβρη, δένοντας το τραγικά επίκαιρο σύνθημα του Πολυτεχνείου για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» με τις διεκδικήσεις του σήμερα, με τους σύγχρονους αγώνες.

Αναλυτικά δείτε στο πλούσιο ρεπορτάζ του πόρταλ 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: