Ερώτηση ΚΚΕ: Να αποσυρθούν οι “Αίαντες”. Να σταματήσουν τα χημικά στις διαδηλώσεις!

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας απαιτεί την άμεση κατάργηση όλων των τεχνικών μέσων και υλικών που σακατεύουν όσους αγωνίζονται για το δίκιο τους.

Το ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, που υπογράφεται από τους βουλευτής Θ. Παφίλη, Γ. Μαρίνο, Ν. Παπαναστάση και απευθύνεται στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας την κατάργηση των τεχνικών μέσω και υλικών καταστολής. Το κείμενο έχει ως εξής.

«Η κυβέρνηση με την ανακοίνωση της «Λευκής Βίβλου» ενισχύει τα τεχνικά και υλικά μέσα καταστολής για την αντιμετώπιση του λαού που αγωνίζεται για το δίκιο του.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας απαιτεί την άμεση κατάργηση όλων των τεχνικών μέσων και υλικών που σακατεύουν όσους αγωνίζονται για το δίκιο τους.

Απαιτεί την άμεση απόσυρση και καταστροφή των “ΑΙΑΝΤΩΝ” και κάθε άλλου μέσου κατασταλτικού ρόλου. Να σταματήσει η αστυνόμευση των διαδηλώσεων, των πορειών και όλων των διαμαρτυριών του λαού και της νεολαίας. Σε κάθε περίπτωση να απαγορευτεί η χρήση πυροβόλων όπλων όλων των τύπων εναντίον τους. Να απαγορευτεί επίσης στις διαδηλώσεις – πορείες και διαμαρτυρίες του λαού, η ρίψη δακρυγόνων, καπνογόνων, χημικών, οι χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει άμεσα η κυβέρνηση:

  • -Για την κατάργηση και απόσυρση των “ΑΙΑΝΤΩΝ” και κάθε άλλου μέσου κατασταλτικού ρόλου;
  • -Για το σταμάτημα της αστυνόμευσης των διαδηλώσεων, των πορειών και όλων των διαμαρτυριών του λαού και της νεολαίας;
  • -Για να σταματήσει στις διαδηλώσεις – πορείες και διαμαρτυρίες του λαού, η ρίψη δακρυγόνων, καπνογόνων, χημικών, οι χειροβομβίδες κρότου λάμψης;».
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: