«Δεν υπάρχει Χρυσή Αυγή και ΚΝΕ, έχουμε έναν απλό ξυλοδαρμό»…

Όταν ο Ρουπακιάς κάρφωσε το χρυσαυγίτικο μαχαίρι στην καρδιά του Παύλου Φύσσα κάποιοι έσπευσαν να αποφανθούν ότι «τον σκότωσε για το ποδόσφαιρο». Τότε, σ’ αυτές τις πέντε λέξεις συμπυκνώθηκε καμουφλαρισμένα η εξίσωση του θύτη με το θύμα…της υποταγής στη βαρβαρότητα του συστήματος της εκμετάλλευσης, στους τραμπουκισμούς και τη βία της εγκληματικής ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

Όταν ο Ρουπακιάς κάρφωσε το χρυσαυγίτικο μαχαίρι στην καρδιά του Παύλου Φύσσα κάποιοι έσπευσαν να αποφανθούν ότι «τον σκότωσε για το ποδόσφαιρο».

Τότε, σ’ αυτές τις πέντε λέξεις συμπυκνώθηκε καμουφλαρισμένα η εξίσωση του θύτη με το θύμα,  η επιχείρηση επιβολής σιωπής απέναντι στην αδικία, υποχώρησης από τους αγώνες, υποταγής στη βαρβαρότητα του συστήματος της εκμετάλλευσης, στους τραμπουκισμούς και τη βία της εγκληματικής ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

Τη λογική αυτή εκφράζει η δικαστική απόφαση στη Θεσσαλονίκη, που αφορά στη δολοφονική επίθεση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά, τον Νοέμβρη του 2012.

Θυμίζουμε ότι τότε, δυο χρυσαυγίτες  εξοπλισμένοι με λοστούς, γκλομπς και μαχαίρια, είχαν επιτεθεί σε μαθητές και μέλη της ΚΝΕ και είχαν τραυματίσει έναν μαθητή και έναν φοιτητή, οι οποίοι καλούσαν σε 48ωρη απεργία, σύμφωνα και με την απόφαση που είχε πάρει το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του σχολείου. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης προσέτρεξαν να υπερασπισθούν τους ανήλικους μαθητές δυο εργαζόμενοι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από διπλανό εργοστάσιο.

Στη δίκη, ο συνήγορος υπεράσπισης των χρυσαυγιτών προσπάθησε να παρουσιάσει το γεγονός ως μια απλή συμπλοκή δύο πλευρών χωρίς πολιτικό κίνητρο, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει Χρυσή Αυγή και ΚΝΕ, έχουμε έναν απλό ξυλοδαρμό»

Το δικαστήριο κρίνοντας ότι υπήρχε συμπλοκή ανάμεσα σε δύο ομάδες και όχι δολοφονική επίθεση, επέβαλε ποινές φυλάκισης στους χρυσαυγίτες, αλλά και στον έναν τραυματία και στους δυο εργαζόμενους που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στους μαθητές που δέχονταν την επίθεση απ’ τους ναζί τραμπούκους της Χρυσής Αυγής. Όλοι στο ίδιο τσουβάλι!

Θυμίζουμε επίσης την πρόσφατη δολοφονική επίθεση 30μελούς χρυσαυγίτικης  αγέλης σε δυο γυναίκες, έξω από το Εφετείο, όπου πραγματοποιείται η δίκη της ναζιστικής συμμορίας, που είχε αποτέλεσμα των τραυματισμό τους.

Το μήνυμα τέτοιων αποφάσεων είναι ξεκάθαρο: Μην αντιδράς, μην αγωνίζεσαι, υποτάξου στη βαρβαρότητα του εκμεταλλευτικού συστήματος, σκύψε το κεφάλι στις προκλήσεις των μαντρόσκυλών του χρυσυγιτών.

Το ίδιο ξεκάθαρη πρέπει να είναι και η απάντηση των εργαζομένων και του λαού: Οργάνωση κι ανυποχώρητος αγώνας απέναντι στην εκμετάλλευση και τους εκφραστές – τσιράκια της, απομόνωση της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής, ξεμπρόστιασμα του ρόλου της ως δεξί χέρι του συστήματος και των δολοφονικών πρακτικών της.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: