Κυριάκος Μητσοτάκης: «Απειλείται η ασφάλεια, η περιουσία και η κοινωνική γαλήνη» των Ελλήνων!

«Είναι υποχρέωσή μου να περιφρουρήσω την ακεραιότητα της χώρας μου και αυτό θα κάνω. Γνώμονας μας η ασφάλεια της Ελλάδας και της Ευρώπης»!

Την «αλληλεγγύη» τους στην Ελλάδα, για τη συνέχιση μιας επικίνδυνης και απάνθρωπης πολιτικής που έχει μετατρέψει τη χώρα σε φυλακή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέφρασαν οι αξιωματούχοι της ΕΕ οι οποίοι επισκέφθηκαν τον Έβρο μαζί με τον πρωθυπουργό.

Όχι μόνο αρνήθηκαν κάθε σκέψη να διευκολύνει η Ευρωπαϊκή Ένωση τους πρόσφυγες να μεταβούν στα κράτη προορισμού τους, αλλά επέμειναν στην εφαρμογή της απαράδεκτης συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας που έχει καταστήσει τους πρόσφυγες σε θύματα των επιδιώξεων της Άγκυρας και την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών.

Κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών «θεσμών», ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την Τουρκία πως «έχει μετατραπεί σε επίσημο διακινητή μεταναστών». Αφήνοντας έξω από το κάδρο των ευθυνών την Ευρωπαϊκή Ένωση, χρησιμοποίησε φρασεολογία που ενισχύει τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά. Έτσι, μίλησε για «ασύμμετρη απειλή» στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας, που «παίρνει τη μορφή της επιβολής του εθνικού εδάφους της Ελλάδας» από «ανθρώπους αγνώστου προέλευσης και αγνώστου σκοπού», υποστηρίζοντας πως «απειλείται η ασφάλεια, η περιουσία και η κοινωνική γαλήνη» των Ελλήνων. «Είναι υποχρέωσή μου να περιφρουρήσω την ακεραιότητα της χώρας μου και αυτό θα κάνω. Γνώμονας μας η ασφάλεια της Ελλάδας και της Ευρώπης», ανέφερε ο πρωθυπουργός. Συμπλήρωσε πως «οι απειλές του κ. Ερντογάν δεν πέρασαν» και εμφανίστηκε «σίγουρος» ότι η «αλληλεγγύη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης «θα εκδηλωθεί πιο αποφασιστικά τις επόμενες ημέρες».

«Οι ελληνικές ανησυχίες είναι δικές μας ανησυχίες, τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα. Δηλώνουμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς την Ελλάδα», τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Όπως ανακοίνωσε, η «αλληλεγγύη» αυτή θα εκφραστεί μέσω της αποστολής στην Ελλάδα επιπλέον δυνάμεων της Frontex, για να συνεισφέρουν στην ενίσχυση της καταστολής κατά των κατατρεγμένων.

«Τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ο οποίος κάλεσε την τουρκική πλευρά να τηρήσει τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, ανέφερε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να ασκήσει κοινή πολιτική στο Μεταναστευτικό.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κυριάκο Μητσοτάκη που άλλαξε την πολιτική της Ελλάδας στην προστασία των συνόρων, δηλαδή να μην επιτρέπει την παράνομη μετανάστευση», δήλωσε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς.

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: