Το φόρεμα στο υπόγειο – Βιβλιοκριτική

Νέο βιβλίο για την συγγραφέα αστυνομικών βιβλίων Ελένη Φυσέκη με τίτλο ”Φόρεμα στο υπόγειο”. Μια ιστορία για όσα δεν μπορούν να βγουν εύκολα στην επιφάνεια.

Η Ελένη Φυσέκη συστήθηκε στο κοινό με το πρώτο της βιβλίο με τίτλο ”Το φάλτσο μικρόφωνο”. Συγγραφέας με απλή, σύγχρονη γραφή χωρίς πολλά φτιασιδώματα και βερμπαλισμούς καταφέρνει πάντα να μας ”βάζει” σαν τρίτους παρατηρητές μέσα στις αστυνομικές τις ιστορίες. Αυτή η απλότητα στη συγγραφική της πένα μάς δίνει την ψευδαίσθηση πως το μόνο που μας χωρίζει απο τους ήρωες και τις ηρωίδες της δεν παρά ένα πλεξιγκλας.

Ιστορίες καθημερινές, ιστορίες που συμβαίνουν γιατί τα πράγματα ξαφνικά στραβώνουν και απλοί καθημερινοί τύποι βρίσκονται μέσα σε γεγονότα γεμάτα μυστήριο.

Η Όλγα έχασε το σύζυγό της Γιώργο απο ατύχημα και μαζί όλη την όρεξή της για ζωή. Το μόνο που την τράβηξε απο την προσωπική της θλίψη ήταν η πεποίθηση πως ο Γιώργος δεν θα την άφηνε μόνη της. Δεν θα μπορούσε να αυτοκτονήσει ή να είναι τόσο απρόσεχτος… Ναι, ατυχήματα μπορούν να συμβούν αλλά κάτι μέσα της, της έλεγε πως δεν ήταν ένα απλό ατύχημα.

Σιγά-σιγά αρχίζει και ξεμπλέκει ένα κουβάρι γεγονότων.. Τι σχέση μπορεί να έχει ο θάνατος του Γιώργου με τον πλούσιο εκδότη του; Τι ρόλο έπαιξε ο διάσημος τραγουδιστής το βράδυ της πτώσης; Και η αφοπλιστική Αννέτα είναι η φυλακισμένη σύζυγος του εκδότη, κλεισμένη μεσα στο χρυσό κλουβί της ή μήπως γνωρίζει πράγματα που θα μπορούσαν να δικαιώσουν την πεποίθηση της Όλγας πως ο Γιώργος δολοφονήθηκε τελικά;

Η Ελένη Φυσέκη στο νέο της βιβλίο, τοποθετεί σαν πρωταγωνίστρια αυτήν τη φορά μια γυναίκα που αποφασίζει να μην καταρρεύσει μέσα στο πένθος της αλλά να παίξει ένα επικίνδυνο παιχνίδι με σκοπό να ανακαλύψει την αλήθεια. Μέσα σε αυτή της την προσπάθεια αποκάλυψης, ανακαλύπτει για τον ίδιο της τον εαυτό αλήθειες που δεν πίστευε πως θα αντιμετώπιζε ποτέ. Μαθαίνει πως μέσα μας υπάρχουν κλειστές πόρτες που ανοίγουν απροσδόκητα και απο μέσα μας ξεχύνονται απωθημένα συναισθήματα που μπορούν να μας οδηγήσουν σε υπόγειες διαδρομές.

Λόγω του λογοτεχνικού είδους δεν μπορώ να σας αποκαλύψω πολλά. Αυτό που μπορώ να σας πω με σιγουριά είναι πως το βιβλίο θα σας αποζημιώσει με τις ανατροπές του, με τον τρόπο που η ιστορία ξετυλίγεται μέσα απο τις σελίδες του βιβλίου και με τη σκιαγράφηση των γυναικείων, κυρίως, χαρακτήρων που σε αυτήν την ιστορία κρατούν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Το σίγουρο είναι ένα: Πως όλοι μας λίγο πολύ έχουμε ένα ή και περισσότερα ”φορέματα- μυστικά” στο ”υπόγειο-μυαλό” μας και μερικές φορές η αποκάλυψη αυτών των μύχιων σκέψεων ή μυστικών μπορεί να μας οδηγήσει είτε στη λύτρωση είτε στην κόλαση. Τι επιλέγει το βιβλίο να μας δείξει; Αγοράστε το και θα μάθατε…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: