ΙΣΛΑΜ & Κομμουνιστικό κίνημα στην Τουρκία κατά τον 20ο αιώνα

Η γνωστή – άγνωστη ιστορία του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος της γειτονικής Τουρκίας δοσμένη με σφαιρικό και μεθοδικό τρόπο. Η αργή και βασανιστική πορεία «ενηλικίωσης» του τουρκικού κινήματος από τα σπάργανα ως την ωρίμανσή του, από τις απαρχές ως την ακμή και από τα πρόθυρα κατάληψης της εξουσίας ως την υποχώρηση.

«Η σχέση είτε αντιπαλότητας είτε ιδεολογικής συμμαχίας μεταξύ της Κοσμικότητας και του Ισλάμ προσδιοριζόταν από την εκάστοτε ιστορική στιγμή και τις ανάγκες της αστικής εξουσίας της Τουρκίας τις οποίες επέβαλε αυτή. Η πολιτική νίκη του Ισλάμ έναντι του Κεμαλισμού, που επικυρώθηκε με τη νίκη του Ερντογάν το 2002, δεν αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία. Ήταν το αποτέλεσμα μιας σειράς ιστορικών γεγονότων, των οποίων ο θεμέλιος λίθος ήταν η άνοδος του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος στην Τουρκία το 1960 και το 1970.».

(απόσπασμα από το βιβλίο)

Η γνωστή – άγνωστη ιστορία του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος της γειτονικής Τουρκίας δοσμένη με σφαιρικό και μεθοδικό τρόπο σε μια ιστορικοπολιτική πραγματεία, προϊόν συστηματικής και ενδελεχούς έρευνας. Η αργή και βασανιστική πορεία «ενηλικίωσης» του τουρκικού κινήματος από τα σπάργανα ως την ωρίμανσή του, από τις απαρχές ως την ακμή και από τα πρόθυρα κατάληψης της εξουσίας ως την υποχώρηση.

Οι ασύλληπτης αγριότητας διώξεις, οι συμπληγάδες του Ισλαμισμού και του Κεμαλισμού, ο ανυπέρβλητος ηρωισμός, οι αυταπάτες, οι εσωτερικές συγκρούσεις, αποτυπωμένες σε ένα έργο που ακτινογραφεί με ακρίβεια τον ιδιότυπο και εξαιρετικά σύνθετο τουρκικό οικονομικοκοινωνικό καπιταλιστικό σχηματισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του 20ου αιώνα.

Μια διαλεκτική προσέγγιση της σχέσης βάσης και εποικοδομήματος σε μια χώρα με ρόλο – κλειδί στη γειτονιά μας. Μια ανάλυση που προσφέρει διδάγματα με βαρύνουσα πολιτική σημασία, ένα χρήσιμο εργαλείο ερμηνείας των παλαιότερων αλλά και των σύγχρονων εξελίξεων στην πυριτιδαποθήκη που λέγεται Βαλκάνια.

Το βιβλίο του Αναστάσιου Φέκα «ΙΣΛΑΜ & Κομμουνιστικό κίνημα στην Τουρκία κατά τον 20ο αιώνα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΝΤΟΣ και διατίθεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ

Κατηγορία: ΔΟΚΙΜΙΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ

Έτος Έκδοσης: 2019

Σελίδες: 208

Διαστάσεις: 14×21

ISBN: 978-960-6140-12-9

Τιμή: 15 Ευρώ

Αναστάσιος Φέκας

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Αναστάσιος Φέκας γεννήθηκε το 1992 στη Λαμία. Αποφοίτησε από το 5ο Γενικό Λύκειο της πόλης και εισήχθη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και συγκεκριμένα στο τμήμα της Κοινωνιολογίας το 2010. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές το 2015 και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο τμήμα έως και το 2017.

Το 2018 ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία, κατά τη διάρκεια της οποίας κατείχε την ειδικότητα του Κοινωνιολόγου, παρέχοντας ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη μέσω της Ομάδας Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως υπάλληλος βιβλιοπωλείου, όπως επίσης και ως ασκούμενος στο Συνήγορο του Πολίτη κατά την πρακτική του άσκηση το έτος 2014-2015. Κατέχει την αγγλική και την τουρκική γλώσσα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: