Άντον Τσέχοφ – 5 θεατρικά έργα στην Κατιούσα – Δείτε 5 σπάνιες παραστάσεις με σπουδαίους συντελεστές και ηθοποιούς

Τα έργα του Τσέχοφ έγιναν οικουμενικά και διαχρονικά γιατί αναδεικνύουν την ανθρώπινη υπόσταση, τους χαρακτήρες με τις αρετές, τα ελαττώματα και τα πάθη που χαρακτηρίζουν όλους τους ανθρώπους, αλλά και τα κακώς κείμενα της ρωσικής κοινωνίας εκείνης της εποχής.

Από τους σημαντικότερους συγγραφείς όλων των εποχών, ο Ρώσος θεατρικός συγγραφέας και διηγηματογράφος Άντον Πάβλοβιτς Τσέχoφ γεννήθηκε στις 29 του Γενάρη 1860 κι έφυγε από τη ζωή στις 15 του Ιούλη 1904.

Ασκώντας το επάγγελμα του γιατρού έγραψε κυρίως διηγήματα (ανήγαγε σε τέχνη μοναδική το σύντομο διήγημα), νουβέλες και θεατρικά έργα.

Τα έργα του Τσέχoφ παρά το ότι γράφτηκαν στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα, έγιναν οικουμενικά και διαχρονικά γιατί αναδεικνύουν την ανθρώπινη  υπόσταση, τους χαρακτήρες με τις αρετές, τα ελαττώματα και τα πάθη που χαρακτηρίζουν όλους τους ανθρώπους, αλλά και τα κακώς κείμενα της ρωσικής κοινωνίας εκείνης της εποχής.

Από τη βδομαδιάτικη στήλη της Κατιούσα “Θέατρο τη Δευτέρα” που πλησιάζει να συμπληρώσει τρία χρόνια ζωής, ανασύρουμε 5 θεατρικά έργα, τέσσερα του Τσέχοφ και ένα για τον Τσέχοφ.

Τέσσερα κλασικά έργα του μεγάλου Ρώσου δραματουργού: «Ο βυσσινόκηπος», «Ο γλάρος», «Ο θείος Βάνιας» και «Οι βλαβερές συνέπειες του γάμου», «συναντιούνται» με το έργο «Η γειτονιά του Τσέχoφ» του Νότη Περγιάλη, του σπουδαίου συγγραφέα, στιχουργού και ηθοποιού, που αντλεί την πρώτη ύλη του από την πλούσια πεζογραφική δημιουργία του Άντον Τσέχοφ.

Δείτε 5 μοναδικές παραστάσεις με σπουδαίους συντελεστές και ηθοποιούς, με ένα “κλικ” πάνω στους συνδέσμους που ακολουθούν:

Θέατρο τη Δευτέρα: “Οι βλαβερές συνέπειες του γάμου” του Αντόν Τσέχοφ (1976)

Θέατρο τη Δευτέρα: «Ο θείος Βάνιας» του Αντόν Τσέχοφ

Θέατρο τη Δευτέρα: «Ο γλάρος» του Αντόν Τσέχοφ

Θέατρο τη Δευτέρα: «Ο βυσσινόκηπος» του Αντόν Τσέχωφ

Θέατρο τη Δευτέρα: «Η γειτονιά του Τσέχωφ» του Νότη Περγιάλη

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: