Μαίρη Λίντα, γλυκιά και ακατάβλητη

Η Μαίρη Λίντα είναι ένας ζωντανός μύθος της πιο ανθοφόρας και ίσως πιο όμορφης εποχής του λαϊκού τραγουδιού, και σήμερα έχει γενέθλια.

Η Μαίρη Λίντα είναι μια από τις τελευταίες εν ζωή μεγάλες κυρίες του λαϊκού τραγουδιού, της λεγόμενης χρυσής εποχής του. Η υπέροχη φωνή της συνδέθηκε κυρίως με τις επιτυχίες του Μανώλη Χιώτη, όμως έχει τραγουδήσει μοναδικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζιδάκι, του Κώστα Καπλάνη, του Γιάννη Σπανού και άλλων.

Μανώλης Χιώτης – Μαίρη Λίντα

Γεννήθηκε μια μέρα σαν σήμερα και ξεκίνησε από μικρή ηλικία στο χώρο του θεάματος, ώσπου συνάντησε τον Μανώλη Χιώτη και δημιούργησαν ένα από τα πιο δημοφιλή ντουέτα της δεκαετίας του 1960. Παντρεύτηκαν, έγραψαν μαζί δίσκους, εμφανίστηκαν σε κέντρα και συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και σε πολλές ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες:

Το 1961 η Μαίρη Λίντα θα αποσπάσει το Α’ βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης και την ίδια χρονιά θα ηχογραφήσει το κλασικό «Σε πότισα ροδόσταμο» του Μίκη, σε στίχους Νίκου Γκάτσου και με σολίστα το Μανώλη Χιώτη. Τραγούδι που θα ηχογραφηθεί και με τη φωνή του Γρηγόρη Μπιθικώτση με σολίστα επίσης τον Χιώτη:

Θα πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια ακόμα, στη μετά Χιώτη εποχή της. Σα να μη την έχει αγγίξει ο χρόνος, τον Ιούνη του 2014, θα ξεσηκώσει το κοινό στο κατάμεστο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, όπου θα γιορτάσει τα 60 χρόνια της στο τραγούδι με μια μεγάλη συναυλία, με σολίστες στο μπουζούκι τους σπουδαίους Μανώλη Καραντίνη και Θανάση Βασιλά. Ο Θ. Βασιλάς, ήταν ο αγαπημένος της σολίστ και εμφανιζόταν για πολλά χρόνια στο πλευρό της, όπου τραγουδούσε:

Η Μαίρη Λίντα είναι ένας ζωντανός μύθος της πιο ανθοφόρας και ίσως πιο όμορφης εποχής του λαϊκού τραγουδιού. Παραμένει μια ευγενική και γλυκιά παρουσία, που εκπέμπει ήθος και αξιοπρέπεια, και αντιμετωπίζει με σθένος και αισιοδοξία τις αντιξοότητες της ζωής. Παρά το πέρασμα του χρόνου δεν έχει χάσει το χαμόγελό της (αυτό που ομορφαίνει τον άνθρωπο) και δεν υπολείπεται σε λάμψη το σπάνιο μέταλλο της μελωδικής και ταξιδεύτρας φωνής της:

Της ευχόμαστε να είναι γερή και να διατηρεί το χαμόγελό της για πολλά χρόνια ακόμα.

 

Κάντε like στη σελίδα της Κατιούσα στο Facebook

Κάντε follow στην Κατιούσα

Ακολουθήστε την Κατιούσα στο Instagram

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: