Μ. Συντυχάκης: Η κυβέρνηση φέρνει τρομονόμο και ο ΣΥΡΙΖΑ την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια! (VIDEO)

Η κυβέρνηση ενσωματώνει μια άκρως αντιδραστική οδηγία, επικίνδυνη για τις ελευθερίες, αλλά τα αστικά κόμματα στρουθοκαμηλίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε με ελαφρά πηδηματάκια, για να μη φανεί πως είχε ψηφίσει την οδηγία στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η θεατρική αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή ήταν ένα πυροτέχνημα για να κρύψει το γεγονός πως έχει υπερψηφίσει στην Ευρωβουλή τον μουσικό-διαδικτυακό τρομονόμο.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανόλης Συντυχάκης πήρε τον λόγο, στηλιτεύοντας την απίστευτη υποκρισία όλων των αστικών κομμάτων, καθώς φτάνοντας στο τέλος της συζήτησης “δε γνωρίζουμε ακόμα τι αρκιβώς ψηφίζουν!”.

Σημείωσε πως το νομοσχέδιο ενσωματώνει μια άκρως αντιδραστική οδηγία, επικίνδυνη για τις λαϊκές ελευθερίες, που φιμώνει κάθε προοδευτική, ριζοσπαστική σκέψη και έκφραση. Παρά τον ισχυρισμό του Λιβάνιου, εκ μέρους της κυβέρνησης, πως το άρθρο 8 δεν αφορά τους καλλιτέχνες, η πραγματικότητα δε σηκώνει καμία παρερμηνεία.

Παρόλα αυτά τα κόμματα της αντιπολίτευσης στρουθοκαμηλίζουν και κρύβονται πίσω από το “επιφυλασσόμαστε”. Ενώ ο Τσίπρας στην ομιλία του δεν είπε τίποτα απολύτως για τον τρομονόμο και την εφαρμογή του στην τέχνη, για την ευρωπαϊκή οδηγία και τα επίμαχα άρθρα. Γι’ αυτό αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ με ελαφρά πηδηματάκια, πετώντας την μπάλα στην κερκίδα.

Αφενός δηλαδή συγκλίνει με τον βασικό πυρήνα της προπαγανδιστικής πολιτικής της κυβέρνησης, ότι πρέπει να στηριχθούν όλες οι επιχειρήσεις, λες και μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι οι καναλάρχες με την εστίαση και τον μπακάλη της γειτονιάς. Αφετέρου αποχωρεί από τη διαδικασία, ακριβώς για να μη φανεί πως αυτή την οδηγία την είχε ψηφίσει.

Ακολουθεί το βίντεο με την παρέμβαση του Μανόλη Συντυχάκη.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: