Το σινεμά του Μπονγκ Τζουν Χο δεν είναι μόνο τα «Παράσιτα» – Στο STUDIO τρεις από τις πιο δυσεύρετες ταινίες του

Ο ιστορικός κινηματογράφος τέχνης STUDIO new star art cinema προβάλλει τρεις ταινίες που σμίλεψαν το στιλ του Κορεάτη σκηνοθέτη και αποδεικνύουν τη δεινή ικανότητά του στην κινηματογραφική αφήγηση.

Το σινεμά του Μπονγκ Τζουν Χο δεν είναι μόνο τα «Παράσιτα». Ο ιστορικός κινηματογράφος τέχνης STUDIO new star art cinema προβάλλει από την Πέμπτη 2 του Ιούλη τρεις ταινίες που σμίλεψαν το στιλ του Κορεάτη σκηνοθέτη και αποδεικνύουν τη δεινή ικανότητά του στην κινηματογραφική αφήγηση.

Πρόκειται για τρεις από τις πιο δυσεύρετες ταινίες του Μπονγκ Τζουν Χο, που κάνει σαφές ότι τίποτα στην καριέρα του δεν ήταν θέμα τύχης: «Σκύλος που Γαβγίζει» (2000), «Μνήμες Φόνων» (2003) και «Μητέρα» (2009).

Το ντεμπούτο του Τζουν Χο «Σκύλος που Γαβγίζει» θίγει τις θεματικές που θα συνεχίσει να εξερευνά και να εμπλουτίζει ο σκηνοθέτης ταινία την ταινία, καθώς τοποθετείται σε ένα υπερμέγεθες συγκρότημα διαμερισμάτων και εστιάζει στη βίαιη πράξη ενός άντρα ο οποίος καλείται να διαχειριστεί τις ενοχές του. Από την άλλη, οι αριστουργηματικές «Μνήμες Φόνων» εμπνέονται από την αληθινή περίπτωση του πρώτου κατά συρροή δολοφόνου της Νότιας Κορέας και της επίπονης προσπάθειας δύο αστυνομικών να τον πιάσουν. Τέλος, η δεξιοτεχνικά γυρισμένη «Μητέρα» βάζει στο μικροσκόπιο τις λεπτές ισορροπίες των μικρών κοινωνιών, το οιδιπόδειο σύμπλεγμα και τον ευνουχισμό, με τις ταξικές διαφορές να βρίσκονται πάντα στο φόντο.

Από 2 Ιούλη στον ιστορικό κινηματογράφο τέχνης STUDIO new star art cinema.

Για τη βδομάδα από 2/7 έως 8/7/2020

«Μητέρα» του Μπονγκ Τζουν Χο (Πέμπτη – Παρασκευή στις 21.00)

«Μνήμες Φόνων» του Μπονγκ Τζουν Χο (Σάββατο έως Δευτέρα στις 21.00) 

«Σκύλος που Γαβγίζει» του Μπονγκ Τζουν Χο (Τρίτη – Τετάρτη στις 21.00)

STUDIO new star art cinema

Σπάρτης και Σταυροπούλου 33, Πλ. Αμερικής

Τηλ. 2108640054, 2108220008, 6932479731

 

ΘΕΡΙΝΟΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ  έως 31/8/2020

Γενική Είσοδος: 5 ΕΥΡΩ

Άνεργοι: 3 ΕΥΡΩ

Ημερήσιο εισιτήριο: 7 ΕΥΡΩ

Οικογενειακό πακέτο 4 ατόμων: 10 ΕΥΡΩ

 

Μαζί και το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ «Στη γη του άγριου μελιού» του Λιουμπομίρ Στεφάνοφ (Πέμπτη έως Τετάρτη στις 19.00)

Το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ «Στη Γη του Άγριου Μελιού» («Honeyland») αποτελεί το ντεμπούτο των σκηνοθετών Λιούμπομιρ Στεφάνοφ και Τάμαρα Κοτέφσκα. Είναι η πρώτη ταινία στην ιστορία υποψήφια για Όσκαρ Ντοκιμαντέρ και Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς (Ξενόγλωσσης) Ταινίας. Έχει την υπέροχη όψη ενός σινεμασκόπ έπους, αλλά χτίστηκε ξεκάθαρα μέσα από τη στενή σχέση και την οικειότητα μεταξύ κινηματογραφιστών και υποκειμένου. Με αναπάντεχο χιούμορ, δημιουργούν ένα σκληρό και ταυτόχρονα τρυφερό πορτρέτο της λεπτής ισορροπίας μεταξύ ανθρωπότητας και φύσης κι ενός τρόπου ζωής υπό εξαφάνιση. Κυρίως, μας χαρίζουν μια αξέχαστη μαρτυρία για την αποφασιστικότητα, τη γενναιότητα και την αντοχή μιας μοναδικής γυναίκας απέναντι στις αντιξοότητες.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

2 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: