“Μη ζητάς ανθρώπινη αγάπη” – Σε επανέκδοση από 9/9 η συγκλονιστική ταινία του Στανισλάβ Ροστρόσφκι

Η συγκλονιστική ταινία του Στανισλάβ Ροστρόσφκι, σε επανέκδοση, 40 χρόνια μετά την πρώτη προβολή στον ιστορικό κινηματογράφο τέχνης Studio. 

Η συγκλονιστική ταινία του Στανισλάβ Ροστρόσφκι, από 9/9 σε επανέκδοση, 40 χρόνια μετά την πρώτη προβολή στον ιστορικό κινηματογράφο τέχνης Studio.

Μη ζητάς ανθρώπινη αγάπη. Η συγκλονιστική ταινία του Στανισλάβ Ροστρόσφκι παραγωγής 1977
Βασίζεται στο ομώνυμο ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ, του Γαβριήλ Τρουεπόλσκι. Ήταν υποψήφια για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας στα 51α βραβεία Όσκαρ.
Μια συγκινητική ιστορία για έναν λευκό Γκόρντον Σέτερ με μαύρο αυτί  ,ο οποίος έμεινε άστεγος λόγω της ασθένειας του κυρίου του.
Ο κύριος του, Ιβάν Ιβάνοβιτς χήρος, βετεράνος του ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, πήρε ένα κουτάβι για να ζήσει μαζί του, παρά το μαύρο αυτί του σκύλου που ήταν «ντροπή της φύσης» για τη φυλή του.
Ο άντρας έπαιρνε πάντα τον σκύλο του, τον οποίο αποκαλούσε Μπιμ, για κυνήγι  στην εξοχή. Αργότερα, ωστόσο, ο Ιβάν Ιβάνοβιτς άρχισε να έχει προβλήματα.
με την καρδιά και όταν η ασθένεια επιδεινώθηκε μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Ο σκύλος του δεν άντεξε να περιμένει το μόνο άτομο που τον φρόντισε και ξεκίνησε να βρει τον κύριό του.Έτσι ξεκίνησε η ιστορία ενός άστεγου σκύλου και των πολλών  συναρπαστικών περιπέτειών του. Με συναντήσεις πολλών ανθρώπων, ευγενικών αλλά και κακών, και οδηγεί σε ένα απροσδόκητο και συναρπαστικό τέλος. Μια σπουδαία ταινία που δίδαξε γενιές σοβιετικών παιδιών την αγάπη και την συμπόνια
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ, ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΣΚΥΛΙ. Στο ΒΟΡΟΝΕΖ εκεί που γυρίστηκε η ταινία,υπάρχει το άγαλμα σε φυσικό μέγεθος του ΜΠΙΜ.Θεωρείται η ανεπίσημη μασκότ της πόλης και τόπος συγκέντρωσης φιλόζωων ακτιβιστών. Η επιγραφή του αγάλματος λέει “ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΠΙΜ, ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΟΥ, ΞΕΡΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΛΗΓΩΝΕΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ”.
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: