Με λένε… «Ευτυχία» – Στη μεγάλη οθόνη η ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου

«Πολλοί γνωρίζουν τα τραγούδια μου, λίγοι το όνομά μου…». Η πολυκύμαντη ζωή της μεγάλης στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου είναι το θέμα της ολοκαίνουργιας ταινίας «Ευτυχία», σε σκηνοθεσία Άγγελου Φραντζή, που ετοιμάζεται να βγει στις αίθουσες.

«Μ’ ένα όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό…»

Με τους στίχους ενός από τα πιο γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια, που έγραψε η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου,  ξεκινάει το τρέιλερ της ολοκαίνουργιας ταινίας «Ευτυχία», σε σκηνοθεσία Άγγελου Φραντζή, που θα βγει στις αίθουσες στις 19 του Δεκέμβρη. Η πολυκύμαντη ζωή της μεγάλης στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη. Από τα νεανικά της χρόνια στη γη της Μικράς Ασίας, την αναγκαστική προσφυγιά και τον ερχομό της στον Πειραιά, οι εμφανίσεις στο θέατρο, οι γάμοι, οι δυο κόρες, η συνάντηση με τη Μαρίκα Νίνου που θα τη φέρει σε επαφή με τον Τσιτσάνη για ν’ ανοίξει μια άλλη πόρτα στη ζωή της.

«Σαν πλοίο που ναυάγησε, σαν νούφαρο που μάδησε στης λίμνης μέσα το θολό νερό…»

Γράφει ακατάπαυστα σε ό,τι πιάνει το μελάνι, από χαρτοπετσέτες και κουτιά από τσιγάρα μέχρι υπόλοιπα λογαριασμών. Καπνίζει, ερωτεύεται με πάθος, χαρτοπαίζει με θράσος σε πολυτελή σαλόνια, αλλά και σε παράνομα υπόγεια. Μία δασκάλα που γίνεται  ηθοποιός στα μπουλούκια και στο θέατρο, μία ποιήτρια που γίνεται η μεγαλύτερη Ελληνίδα στιχουργός του λαϊκού τραγουδιού. Συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους και τους καλύτερους συνθέτες (Τσιτσάνης, Καλδάρας, Χατζιδάκις, Χιώτης Ξαρχάκος κ.ά.) και φωνές (Καζαντζίδης, Γκρέυ, Μπιθικώτσης, Λίντα, Λύδια, Αγγελόπουλος, Μοσχολιού, Ρεπάνης και πολλοί ακόμα). Η μια επιτυχία διαδέχεται την άλλη: Αντιλαλούνε τα βουνά, Δυο πόρτες έχει η ζωή, Είμαι αητός χωρίς φτερά, Ηλιοβασιλέματα, Τα καβουράκια, Γυάλινος κόσμος, Όνειρο απατηλό, Σε τούτο το παλιόσπιτο, Συρματοπλέγματα βαριά, Περασμένες μου αγάπες, Ρίξε στο γυαλί φαρμάκι και πολλά πολλά ακόμα.

Με λένε... «Ευτυχία» - Στη μεγάλη οθόνη η ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου

Με λένε… «Ευτυχία» – Στη μεγάλη οθόνη η ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου

«Πολλοί γνωρίζουν τα τραγούδια μου, λίγοι το όνομά μου…»

Σύμφωνα με τις επίσημες καταγραφές περίπου 400 από τα τραγούδια της φέρουν την υπογραφή Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, ενώ εκατοντάδες είναι αυτά που ηχογραφήθηκαν χωρίς το όνομά αφού η μεγάλη στιχουργός τα πουλούσε έναντι ισχνής αμοιβής… Ζει φτωχικά και με στερήσεις και θ’ αναγκαστεί να γράφει τραγούδια μέχρι λίγο πριν το θάνατό της, υψώνοντας μέχρι το τέλος θαρραλέα ανάστημα, σε έναν σκληρό και τυπικά ανδροκρατούμενο κόσμο.

Στον ρόλο της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου η Κάτια Γκουλιώνη (στα νεανικά της χρόνια) και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (στην ώριμη ηλικία της). Σε άλλους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Θάνος Τοκάκης και Ντίνα Μιχαηλίδου, και δίπλα τους πολλοί ακόμα αξιόλογοι ηθοποιοί.  Από τις 19 του Δεκέμβρη στους κινηματογράφους.

Δείτε το trailer της ταινίας:

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: