Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Χρήστος Ζορμπάς

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Χρήστος Ζορμπάς, μια από τις πιο αγαπητές μορφές του ελληνικού θεάτρου, του κινηματογράφου και της μικρής οθόνης.

Έφυγε ξαφνικά σήμερα από τη ζωή ο ηθοποιός Χρήστος Ζορμπάς, μια από τις πιο αγαπητές μορφές του ελληνικού θεάτρου, του κινηματογράφου και της μικρής οθόνης.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η σύζυγός του, επίσης ηθοποιός (όπως και η κόρη τους Σόνια Ζορμπά) Κική Διόγου, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

Έφυγε σήμερα, τόσο ξαφνικά, ο Χρήστος Ζορμπάς, Καλό ταξίδι αγαπημένε μας!!

Δημοσιεύτηκε από Kiki Diogou στις Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020

 

Ο Χρήστος Ζορμπάς (Χρήστος Τζορμπατζόγλου το πραγματικό του όνομα) γεννήθηκε το 1938. Ο καλός ηθοποιός πήρε μέρος σε δεκάδες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, μεταξύ των οποίων οι βραβευμένες «Βυζαντινή Ραψωδία» του Γιώργου Σκαλενάκη, η «Ευδοκία» του Αλέξη Δαμιανού, «Η κάθοδος των εννιά» του Χρήστου Σιοπαχά και άλλες.

Δείτε στην Κατιούσα την ταινία “Η κάθοδος των εννιά” όπου έπαιξε ο Χρήστος Ζορμπάς:

Η Κατιούσα προτείνει: “Η κάθοδος των εννιά”, του Χρίστου Σιοπαχά

Ο Χρήστος Ζορμπάς έπαιξε σε πολλές σημαντικές θεατρικές παραστάσεις όπως οι «’Ανθρωποι και ποντίκια», «Τσάι και συμπάθεια», «Οιδίποδας τύραννος» κ.ά. ενώ έβαλε την σφραγίδα του και σε επιτυχημένες τηλεοπτικές παραγωγές.

Ο Χρήστος Ζορμπάς και η σύζυγός του Κική Διόγου την εποχή που πρωταγωνιστούσαν στην τηλεοπτική σειρά “Η γειτονιά μας” που άφησε εποχή

Από τις πιο χαρακτηριστικές παρουσίες του στη μικρή οθόνη υπήρξε η εμφάνισή του στη θρυλική σειρά «Η γειτονιά μας», στην οποία έπαιζαν πολλοί καλοί ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων και η σύζυγός του, Κική Διόγου, ενώ ξεχώρισε και σε τηλεοπτικές σειρές όπως οι «Μεθοριακός σταθμός», «Ανατολικός Άνεμος», «Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα» και άλλες.

Μπορείτε να δείτε από τη στήλη “Θέατρο τη Δευτέρα” του περιοδικού, τρεις εξαιρετικές παραστάσεις στις οποίες έπαιξε ο Χρήστος Ζορμπάς:

Θέατρο τη Δευτέρα: «Άνθρωποι και ποντίκια» του Τζον Στάινμπεκ

Θέατρο τη Δευτέρα: «Ο βροχοποιός» του Ρίτσαρντ Νας

Θέατρο τη Δευτέρα: «Ανδόρρα» του Μαξ Φρις

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: