Αποχαιρετώντας τον Λαυρέντη – Με Μαργαρίτη, Ζαραλίκο, Κοινούς Θνητούς το Φεστιβάλ στην Πάτρα

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στην Πάτρα, φιλοξενείται στο Νότιο Πάρκο.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στην Πάτρα, φιλοξενείται στο Νότιο Πάρκο. Ένα πάρκο όμορφο, με πράσινο, ποδηλατόδρομο, αθλητικούς χώρους, δίπλα στη θάλασσα, που δεν χαρίστηκε στο λαό της Πάτρας αλλά κατακτήθηκε με αγώνες κόντρα στις προσπάθειες για την ιδιωτικοποίησή του. Τόπο συνάντησης πολλών Πατρινών, όλων των ηλικιών. Οι Οργανώσεις Πάτρας της ΚΝΕ επιδιώκουν και φέτος οι εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», να αγκαλιαστούν από κάθε νέο και νέα, φοιτητή, μαθητή, εργαζόμενο, άνεργο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη

Κεντρική Σκηνή

Συναυλία-αφιέρωμα στον ποιητή Άλκη Αλκαίο θα παρουσιάσει το συγκρότημα περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ. Το αφιέρωμα θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τραγούδια που ερμήνευσε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ως αποχαιρετιστήριο σ’ έναν σπουδαίο καλλιτέχνη και αγαπημένο φίλο του Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή».

Παρουσίαση χορευτικών. Συμμετέχουν οι Σύλλογοι Δήμου Πάτρας, Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και Περιχώρων, Πολιτιστικός Σύλλογος Έσω – Έξω Αγυιάς, Πολιτιστικός Σύλλογος Παραλίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Λεύκας

Παραδοσιακό γλέντι με τον Πετρολούκα Χαλκιά (κλαρίνο). Στο τραγούδι ο Γιάννης Λίτσιος

Νεανική Σκηνή

Συναυλία με Μαθητικά και Νεανικά Συγκροτήματα

Συναυλία με τον Σπύρο Γραμμένο

Hip hop συναυλία με τον «Εισβολέα»

Σάββατο 14 Σεπτέμβρη

Κεντρική Σκηνή

Μεγάλη συγκέντρωση και ομιλία από την Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Συναυλία με την Ματούλα Ζαμάνη

Λαϊκό γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη

Νεανική Σκηνή

Stand up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο

Hip hop συναυλία με τους «Κοινούς Θνητούς»

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργουν έκθεση αφιερωμένη στο σοσιαλισμό, έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» με προσφορές και νέες εκδόσεις, στέκι για φοιτητές, έκθεση αφιερωμένη στη συμβολή της ΚΝΕ στην ανάπτυξη του φοιτητικού κινήματος.

Το διήμερο θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από δραστηριότητες για μαθητές, όπως τουρνουά ποδοσφαίρου, παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού με θέμα τα ναρκωτικά, χώρος graffitι, τουρνουά ping pong, παιχνίδι Rouk Zouk.

Το δικό τους χώρο, το «Κόκκινο Αερόστατο», θα έχουν οι μικροί επισκέπτες του Φεστιβάλ. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες όπως παράσταση Καραγκιόζη, face painting, θεατρικό παιχνίδι, δραστηριότητα με θέμα «Ζωγραφίζουμε την Γκουέρνικα», παιχνίδι «Ας γίνουμε ρεπόρτερ…», εργαστήρι πειραμάτων.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: