Το μήνυμα της Αλέκας για τον Μίκη: “Σε αγαπώ γιατί ποτέ δεν απαλλάχτηκες από την κομμουνιστική σου αύρα και ομορφιά”!

“Αν και δεν μπορείς να με δεις και να με ακούσεις, εγώ σου λέω γεια, σαν να σε βλέπω από κοντά, όταν ήμουν νεολαίισσα στην ΕΔΑ και τους Λαμπράκηδες. Σε αγάπησα και σ’ αγαπώ γιατί ξέρω ότι ποτέ δεν απαλλάχτηκες από την κομμουνιστική σου αύρα και ομορφιά”.

Πολλά είναι τα συγκινητικά μηνύματα και δηλώσεις από φορείς και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, με αφορμή τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη. Λίγα όμως μπορούν να συγκριθούν με αυτό που άφησε η Αλέκα Παπαρήγα στο βιβλίο συλλυπητηρίων, στο σπίτι του μεγάλου συνθέτη, στον Γαλατά Χανίων. Εύστοχο, πολιτικό, συναισθηματικό, αυθεντικό, άψογο.

«Μίκη, αν και δεν μπορείς να με δεις και να με ακούσεις, εγώ σου λέω γεια, σαν να σε βλέπω από κοντά, πολύ κοντά όταν ήμουν νεολαίισσα στην ΕΔΑ και τους Λαμπράκηδες. Όταν μου ανατέθηκε να συγκεντρωθούν μέλη της Σπουδάζουσας για να μας παρουσιάσεις τη “Ρωμιοσύνη” και να μετρήσεις πόσο μας άγγιζες. Μας συγκλόνισες, αλλά με την όμορφη νεανική μας ημιμάθεια τολμήσαμε να σου κάνουμε υποδείξεις κι εσύ χαιρόσουν… μας χειροκρότησες.

Σε αγάπησα και σ’ αγαπώ γιατί ξέρω ότι ποτέ δεν απαλλάχτηκες από την κομμουνιστική σου αύρα και ομορφιά».

Δείτε επίσης το μήνυμα που άφησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: