ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ: “Ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να νουθετήσει το συνδικαλιστικό κίνημα!”

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Αυλωνίτης, εν όψει και της επικείμενης κατάθεσης του νομοσχεδίου για τον περιορισμό στις διαδηλώσεις δε δίστασε να πει ότι “όντως πρέπει να υπάρχει μια αυτοσυγκράτηση στο συνδικαλιστικό κίνημα”!!

Ενώ η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι τάχα ο ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβανόταν στους “υποκινητές” της πετυχημένς προχθεσινής απεργίας, οι ίδιοι οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης φρόντιζαν να διαβεβαιώσουν ότι καμία σχέση δεν έχουν εργατικές κινητοποιήσεις. Την ώρα που η “Αυγή” ανακάλυπτε “κυκλοφοριακό χάος” λόγω της απεργίας, ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αυλωνίτης, ούτε λίγο ούτε πολύ είπε στη Βουλή ότι “όντως πρέπει να υπάρχει μια αυτοσυγκράτηση στο συνδικαλιστικό κίνημα!”. Προτροπή μάλιστα την οποία απηύθυνε στους εργαζόμενους ενώ επίκειται η κατάθεση του νομοσχεδίου που περιορίζει τις διαδηλώσεις, φέρνοντας ακόμα και ιδιώνυμα αδικήματα σε βάρος όσων συμμετέχουν σε αυτές. Ανακοίνωση εξέδωσε η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, αποκαλύπτοντας τη στάση του βουλευτή και αναδεικνύοντας τη συμπόρευση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ σε κομβικής σημασίας ζητήματα:

Την Τρίτη 18/02, στην αντιπαράθεση που έγινε στη Βουλή σχετικά με την πανεργατική απεργία, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Αυλωνίτης, εν όψει και της επικείμενης κατάθεσης του νομοσχεδίου για τον περιορισμό στις διαδηλώσεις δε δίστασε να πει ότι “όντως πρέπει να υπάρχει μια αυτοσυγκράτηση στο συνδικαλιστικό κίνημα”!!

Ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, τη μέρα που οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα πλημμύριζαν τους δρόμους διαδηλώνοντας ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο Κατρούγκαλου-Βρούτση, την ημέρα που η ΝΔ και τα trolls της συντονισμένα έριχναν λάσπη για την απεργία, επέλεξε να νουθετήσει το συνδικαλιστικό κίνημα μπροστά στο σχέδιο της κυβέρνησης να επιβάλει περιορισμούς, διάλυση και απαγόρευση διαδηλώσεων έως και ιδιώνυμα αδικήματα σε όσους συμμετέχουν σε αυτές, που αναμένεται το επόμενο διάστημα να κατατεθεί στη Βουλή.

Οι ορισμοί του νομοσχεδίου για το τι θεωρείται συνάθροιση, σε συνδυασμό με την υποχρέωση γνωστοποίησης και τις γενικές διατυπώσεις περί “κινδύνου δημόσιας ασφάλειας” και “διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής”, δίνουν τη δυνατότητα στις αστυνομικές αρχές να απαγορεύουν, να περιορίζουν και να καταστέλλουν κατά το δοκούν διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, ακόμη και απλές διαμαρτυρίες μιας ομάδας ανθρώπων.

Το συγκεκριμένο απαράδεκτο νομοσχέδιο αποτελεί ακόμα ένα βήμα κλιμάκωσης της επίθεσης απέναντι στον οργανωμένο λαό και το κίνημά του. Είναι μία ακόμα περίπτωση που αποδεικνύει ότι όταν αφορά αντιλαϊκά μέτρα, το κράτος έχει συνέχεια. Το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας και το ιδιώνυμο αδίκημα σε όσους διαδηλώνουν απέναντι στους πλειστηριασμούς που έφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ σκοπό έχουν να χτυπήσουν την οργανωμένη αντίσταση του λαού μπροστά στην αντιλαϊκή λαίλαπα και να επιβάλουν “σιγή νεκροταφείου”. Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν στην ουσία της πολιτικής που εφαρμόζεται και επιχειρούν με πλαστές διαχωριστικές γραμμές σε δευτερεύοντα θέματα να ξεχωρίσουν. Η καθημερινότητα όμως τους διαψεύδει…

Αν αναλογιστούμε και το δημοσίευμα της “Αυγής” που στο διαδίκτυο αναπαρήγαγε την κυβερνητική προπαγάνδα για “κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους της Αθήνας” από τις πορείες των εργαζόμενων και για “εμπόδια στην ενημέρωση” εξαιτίας της απεργίας στα ΜΜΕ (με “ρεπορτάζ” που θα μπορούσε να έχει βγει από τα δημοσιογραφικά γραφεία του ΣΚΑΪ), καλούμε τον λαό να βγάλει συμπεράσματα από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και σε ποιου το πλευρό στέκεται αυτή την κομβική στιγμή.

Ακόμα και αν η κυβέρνηση έχει την ντροπαλή στήριξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, να μην τολμήσει να φέρει για ψήφιση στη Βουλή αυτό το τερατούργημα, που πρέπει να καταδικαστεί από το σύνολο του λαού και της νεολαίας.

ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ
20/02/2020

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: