Το σφαγείο του ΝΑΤΟ δεν είναι μονόδρομος – Στιγμιότυπα από τις αντι-ιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα (Photo-Video)

Κάθε πόλη μια γωνιά αντι-ιμπεριαλιστικών κινητοποιήσεων.

Στον απόηχο των χτεσινών αντι-ιμπεριαλιστικών κινητοποιήσεων που διοργάνωσαν οι κομμουνιστές σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, βάζουμε μερικά στιγμιότυπα που μας έστειλαν σύντροφοι αναγνώστες της Κατιούσα από τα Χανιά -όπου εδρεύει η βάση της Σούδας- και την Πρέβεζα.

Χανιά – Φωτογραφίες: Nikos Zog

 

 

Πρέβεζα – (φωτό και βίντεο) Panos Sarris

 

Αντί επιλόγου, κλείνουμε με ένα δικό μας βίντεο από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Αθήνα, τη στιγμή που περνούσε κάτω από τη γέφυρα κι οι φωνές των διαδηλωτών γιγαντώνονταν, ενώ βάδιζαν στην αντίθετη κατεύθυνση με τα αυτοκίνητα του άλλου ρεύματος. Γιατί για εμάς δεν υπάρχουν μονόδρομοι, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το Νατοϊκό σφαγείο των λαών.

Αθήνα: Video και κεντρική Photo – Filio Magenta

 

 

View this post on Instagram

 

Μπορεί η πορεία ως προς τη διαδρομή της να ήταν ασυνήθιστη, από το ΥΠΕΘΑ προς την πρεσβεία (μία είναι η πρεσβεία), ασυνήθιστοι όμως είναι και οι καιροί που διανύουμε. Μπορεί διαχρονικά η Ελλάδα να ήταν στενός σύμμαχος των ΗΠΑ και αφοσιωμένος νατοϊκός εταίρος, ωστόσο δεν τυχαίνει κάθε μέρα να υπάρχουν σχέδια για τη μετατροπή της μισής ελληνικής επικράτειας σε νατοϊκές βάσεις και δη με “αριστερή” κυβέρνηση. Τόση έκταση ελληνικού εδάφους δεν είχε παραχωρήσει ούτε η χούντα, τα κατάφερε όμως μια χαρά η φαιορόζ κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Έχει μάλιστα και σημειολογικό ενδιαφέρον ότι η πορεία περνάει από τη Μεσογείων – σαν τη Μεσόγειο που δένεται με νατοϊκά σκοινιά – ξεκινώντας από το υπουργείο του τοποτηρητή – μεντεσέ και καταλήγοντας στην εν Ελλάδι έδρα του μεγάλου αφεντικού. Στη διάρκεια της περνάει και μπροστά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, καθώς φασισμός και ιμπεριαλισμός πάνε πάντα χέρι-χέρι, αλλά και κοντά από το σημείο της εκτέλεσης του Νίκου Μπελογιάννη. Αυτοί σκοτώσαν Λαμπράκη-Μπελογιάννη… Το πλήθος μεγάλο και αποφασιστικό, κόντρα στον καιρό που έμοιαζε να έχει “ιμπεριαλιστικές” διαθέσεις, αλλά και το….Τσάμπιονς Λιγκ, με βασικά σύνθήματα που δονούσαν την ατμόσφαιρα το Έξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις», «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί» και «έξω το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα». Χαρακτηριστική ήταν για μία ακόμη φορά η συμμετοχή στρατευμένων νέων στην πορεία, που διατράνωσαν με τον τρόπο τους πως δεν διατίθενται να γίνουν κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών. Φωτογραφίες/βίντεο : @filio.magenta #periodiko_katiousa #athens #ΚΚΕ

A post shared by Κατιούσα (@katiousa_periodiko) on

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: