Σαν βγεις στον πηγαιμό για τα Γαυγάμηλα…

Σκηνές πολιτικής σύμπνοιας για ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ γύρω από το πρόσωπο του Δένδια, τη συμφωνία των Πρεσπών, τον Μέγα Αλέξανδρο και τα Γαυγάμηλα…

Τις προάλλες μια δημοσκόπηση έδειχνε ότι ο Δένδιας είναι ο πιο δημοφιλής υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και μια καλή εξήγηση γι’ αυτό είναι η αγάπη που του δείχνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το φαιδρό αποτέλεσμα αυτής της σύμπνοιας είναι να αποθεώνουν τον Δένδια για τον ίδιο ακριβώς λόγο Δεξιοί και Συριζαίοι.

Έτσι λοιπόν η αναφορά του στο ιστορικό παρελθόν και τα συμφωνηθέντα της Συμφωνίας των Πρεσπών προς τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας μεταφράστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ως μια έμμεση αναγνώριση-δικαίωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Την ίδια στιγμή η εφημερίδα “Δημοκρατία” εκθείαζε την ίδια ακριβώς αποστροφή, σε λίγο διαφορετικούς τόνους. Παράλληλα έκανε κριτική προς την κυβέρνηση που τιμά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ στο φύλλο της εξακολουθεί να αναφέρει τη γειτονική χώρα ως “Σκόπια”…

Εμείς αντιθέτως, ως “έθνος”, ήμασταν παρόντες στον Γρανικό, την Ισσό και τα Γαυγάμηλα, που είναι στα βάθη της Ασίας, στο Βόρειο Ιράκ -που είναι σήμερα στο επίκεντρο της προσοχής για διαφορετικούς λόγους- και στα ελληνικά μεταφράζεται ως “κατασκήνωση καμήλων”. Η ελληνική αστική τάξη τιμά με τον δικό της τρόπο την εκστρατεία του Αλέξανδρου, στέλνοντας στρατεύματα να περιπολούν για λογαριασμό του ΝΑΤΟ στον Περσικό Κόλπο, ενώ το σκηνικό πολιτικής σύμπνοιας θυμίζει κάτι μεταξύ επιθεώρησης και παρωδίας.

Και η γοργόνα καλείται να απαντήσει στο ερώτημα: ήταν ο Αλέξανδρος ιμπεριαλιστής;
Ήθελε στα Γαυγάμηλα, να έχει αυτός βενζινάδικα… -αν και τότε δεν είχαν ανακαλυφθεί τα κοιτάσματα πετρελαίου της περιοχής.

Ακόμα και αυτή η παρωδία όμως έβαζε το ζήτημα σε καλύτερη πολιτική βάση από ό,τι η κυβερνώσα αριστερά του καιρού μας. Και ο Μπέζος, στον ρόλο του “Αλέκου”, μας τραγουδούσε.

Θα εκδικηθώ, την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ, γιατί πιάσμε πάτο, έχω σχέδιο φευγάτο…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: