«Πρέπει να βάλετε τέλος στα τάγματα εφόδου!» – Πρώην δεξιός βουλευτής προειδοποιεί την κυβέρνηση για τη Λέσβο

Το μήνυμα του Βογιατζή στην κυβέρνηση είναι μια έμμεση αναγνώριση πως είτε μπορεί να σταματήσει τις ρατσιστικές επιθέσεις αλλά δεν το κάνει μέχρι στιγμής, είτε πολύ απλά βρίσκεται πολιτικά πίσω από αυτές.

Μετά από τον δεξιό εκδότη του Έβρου, που έκανε έκκληση στον προοδευτικό κόσμο ενάντια στην εθνικιστική υστερία, έρχεται ένας πρώην βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας να δώσει το δικό του μήνυμα στην κυβέρνηση.

Σε αυτό, ο Παύλος Βογιατζής σημειώνει:

Προς την κυβέρνηση γιατί έχουμε υποχρέωση να λέμε και τα στραβά.
Πρέπει να βάλετε τέλος στα τάγματα εφόδου στην Λέσβο. Πρέπει να υπάρχει η παρουσία του κράτους που να εξασφαλίζει έννομη τάξη. Καλή, πάρα πολύ η φύλαξη των νησιών στην Θάλασσα αλλά δεν τιμά κανένα αυτό που συμβαίνει με τα τάγματα εφόδου.

Τι συμπέρασμα βγαίνει από την ανακοίνωση;

Αφενός ότι ακόμα και κάποιοι δεξιοί τρομάζουν με την εθνικιστική υστερία που καλλιεργείται συστηματικά το τελευταίο διάστημα.
Αφετέρου έχουμε μια έμμεση αναγνώριση ότι η κυβέρνηση μπορεί να βάλει φρένο στα τάγματα εφόδου, τις επιθέσεις και τα πογκρόμ που επιχειρούν. Αλλά είτε δεν το κάνει μέχρι στιγμής, γιατί θεωρεί πως αυτό το πολιτικό κλίμα την ευνοεί, είτε απλώς βρίσκεται πίσω από αυτό και το καλλιεργεί συστηματικά. Εκτός και αν πιστεύει κανείς πως οι ρατσιστικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών είναι άσχετες με όσα σπέρνει η κυβέρνηση και οι γαλάζιες αρχές του νησιού.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: