Πουλάει τρέλα ο Χρυσοχοΐδης: “Αν είχαμε αστυνομοκρατία, δε θα ήμουν υπουργός, θα διαδήλωνα μαζί σας κ. Παφίλη”

“Ποιος ασκεί τελικά τη βία;”, αναρωτήθηκε προκλητικά ο Χρυσοχοΐδης, λέγοντας πως στη Νέα Σμύρνη είχαμε εννιά τραυματίες αστυνομικούς και ούτε έναν τραυματία διαδηλωτή…

Ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ επιστράτευσε προσωπικό τόνο, “αγάπη και συμπάθεια” για το ΚΚΕ, απαντώντας στον Θανάση Παφίλη και την ερώτηση για την κρατική βία στη Νέα Σμύρνη.

Είπε πως αν υπήρχε όντως τέτοιο ζοφερό κλίμα, σαν αυτό που περιέγραφε ο Παφίλης στη Ν. Σμύρνη, “δε θα ήμουν υπουργός, αλλά θα διαδηλώναμε μαζί στον δρόμο”.

Σημείωσε ότι ο Παφίλης έχει ζήσει την περίοδο της χούντας και έχει μέτρο σύγκρισης. Ότι η κρατική καταστολή δε γίνετια με ομάδες που κόβουν πρόστιμα με μπλοκάκια (!). Ότι “όσο υπάρχει εξουσία, υπάρχει και ενδεχόμενο κατάχρησης”, αλλά το ζήτημα είναι η γενική τάση -αν δηλαδή μειώνονται.

Υποστήριξε ότι έχουν γίνει 72 χιλιάδες έλεγχοι σε εργασιακούς χώρους -την ίδια στιγμή που έχουν γίνει 12 εκ. έλεγχοι σε απλούς πολίτες., σύμφωνα με τα δικά του στοιχεία!

Ισχυρίστηκε πως δε στοιχειοθετείται κλίμα αστυνομοκρατίας, γιατί σε 50 μέρες έχουν γίνει 632 συναθροίσεις σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων μόνο οι 25 είχαν επεισόδια. Από αυτές στην Αθήνα έλαβαν χώρα οι 189, σε 19 περιπτώσεις έκλεισαν οι δρόμοι, ενώ μόνο σε 14 σημειώθηκαν επεισόδια.
Σύμφωνα με το σκεπτικό του Χρυσοχοοΐδη, δηλαδή, η έννοια της αστυνομοκρατίας θα στοιχειοθετούνταν πχ αν είχαμε αστυνομική βία και σε συναθροίσεις σε όλη την επαρχία ή ακόμα και εναντίον των συναθροίσεων που δε σχημάτισαν καν πορεία στους δρόμους. Όπως γινόταν δηλαδή επί χούντας…

Στη συνέχεια έκανε λόγο για τις βίαιες μειοψηφίες και τα λούμπεν στοιχεία των γηπέδων με τις 500και πλέον μολότοφ στη Ν. Σμύρνη, που τραυμάτισαν εννιά αστυνομικούς, ενώ δεν είχαμε κανέναν τραυματία διαδηλωτή (!). Και κατέληξε στο προκλητικό συμπέρασμα-ερώημα: Αναρωτιέμαι ποιος ασκεί τελικά βία…

Ο Χρυσοχοΐδης συνέχισε πάντα με “αγάπη και συμπάθεια” απέναντι στο ΚΚΕ, λέγοντας πως δεν είναι μόνο του στους δρόμους και πως δεν ενόχλησε κανείς τη δική του διαμαρτυρία στη Νέα Σμύρνη, ενώ είπε πως το λούμπεν και τις βίαιες μειοψηφίες τις εκμεταλλεύονται κόμματα χωρίς ραχοκοκαλιά και δύναμη να πούν ανοιχτά τι πιστεύουν.

Δεν είναι αυτή η περίπτωσή τους, αλλά δυστυχώς μιλάτε τη γλώσσα τους, ορισμένες φορές…

Και έκλεισε τον πρώτο γύρο, λέγοντας πως δεν έχουμε να κάνουμε με λαϊκό κίνημα, εξεγερμένη νεολαία και πολίτες αγανακτισμένους από την καταστολή, αλλά για καταλήψεις με ακραία στοιχεία -όπου οι μισοί δεν είναι καν φοιτητές- και πορείες για τον Κουφοντίνα…

 

Ο Παφίλης απάντησε στον Χρυσοχοΐδη χωρίς “προσωπικό στοιχείο”, γιατί “πολιτικά μιλάμε”.

Σημείωσε πως οι κομμουνιστές αντιμετωπίζουν διαχρονικά την κρατική καταστολή: “Φάγαμε ξύλο και στη μεταπολίτευση και επί ΠΑΣΟΚ, 3,5 τόνους χημαικά στον Κλίντον, όταν ήσασταν υπουργός, και κατά τη διάρκεια της κρίσης μέχρι σήμερα”. Και αντέκρουσε την “επίθεση φιλίας” του Χρυσοχοΐδη, λέγοντας.

Τι πάει να πει μας τιμάτε και ότι είμαστε αλλιώς; Γι’ αυτό μας χτυπήσατε στο Πολυτεχνείο; Γι’ αυτό ρίξατε χημικά στον Γραμματέα του Κόμματος; Γι’ αυτό προπηλακίστηκε και χτυπήθηκε η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα; Γι’ αυτό ρίξατε χημικά και τον Αίαντα, όταν φεύγαμε από το Πολυτεχνείο; Τι μας λέτε;

Σημείωσε πως κάθε εποχή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, αλλά η καταστολή των λαϊκών αγώνων -και με τη βία- είναι διαχρονική και συνυφασμένη με το σύστημα που υπηρετούν οι κυβερνήσεις, όταν δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αλλιώς τις διαδηλώσεις. Χαρακτηριστικό πράδειγμα όσα αναφέρει η Λευκή Βίβλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, όπου ορίζονται ως κίνδυνος για την ασφάλεια “η αύξηση των κοινωνικών εντάσεων και των διεκδικήσεων, και ο ριζοσπαστισμός”.

Τι νομίζετε αλήθεια; Ότι θα υπάρχει βαρβαρότητα και οι λαοί θα κάθονται να κοιτάνε;

Σημείωσε με νόημα, για όλους όσους “ήταν κάποτε αλλιώς” πως η ιστορία των κοινωνιών είναι η ιστορία της πάλης των τάξεων, “εκτός και αν ο καπιταλισμός έκανε αταξική κοινωνία και έλυσε όλα τα προβλήματα”.

Ρώτησε πόσα πρόστιμα έχουν κοπεί, με στοιχεία, στο άβατο των επιχειρήσεων και σε ποιες. Σχολίασε το στημένο παιχνίδι που παίζεται εδώ και χρόνια με τους παρακρατικούς μηχανισμούς για τα επεισόδια. Στάθηκε στον αγώνα που δίνουν οι φοιτητές για ανοιχτές σχολές. Και είπε πως περιμένει να δει και τα αποτελέσματα των ΕΔΕ, γιατί οι περισσότεροι κατηγορούμενοι βγαίνουν στο τέλος… κατήγοροι!

 

Ο Χρυσοχοΐδης συνέχισε στο ίδιο προκλητικό -δήθεν φιλικό- ύφος, λέγοντας πως στην Ελλάδα έχουμε τα λιγότερα μέσα καταστολής (ούτε λαστιχένιες σφαίρες, ούτε σκύλους) και τη λιγότερη καταστολή από όλη την Ευρώπη. Είπε πως δεν πρέπει να βάζουμε τρικλοποδιές στη χώρα -sic- όσο πλησιάζει η τουριστική περίοδος! Χαρακτήρισε ιερόσυλο να μπερδεύει κανείς τους λαϊκούς αγώνες με το λούμπεν στοιχείο ενός αριστερού τραμπισμού… Και πρόσθεσε πως οι νέοι δεν είναι “κρέας για τα κανόνια της πολιτικής αντιπαράθεσης”. Μερικοί έχουν χάσει την πίστη τους στην Πολιτεία και βρίσκουν καταφύγιο στην άρνηση, αλλά η δημοκρατία είναι το πολίτευμα της ελπίδας και οι αστυνομικοί “νέοι στην ηλικία σας, με περιορισμένα έσοδα”. Τους κάλεσε πίσω στη ζωή και τη δημοκρατία που “δεν έχουν αδιέξοδα”, γιατί “κανένα περιθώριο δεν σας αξίζει”.

Μετά το κνούτο του “κακού μπάτσου” έρχεται και ο “σωτήριος λόγος” του κατηχητικού. Η κυβέρνηση συνεχίζει να εκπλήσσει με τον φρέσκο λόγο και τις ιδέες της…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: