Ο λαός τα ιμπεριαλιστικά σύμβολα τα ξεκρεμά-Οι κομμουνιστές απέκλεισαν συμβολικά και ξήλωσαν το σήμα του Αμερικανικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Ομάδα διαδηλωτών που βρισκόταν στην πίσω είσοδο του προξενείου κατάφερε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να ξυλώσει το θυρεό του προξενείου με το ιμπεριαλιστικό σύμβολο του κράτους των ΗΠΑ. Οι αστυνομικές δυνάμεις αντέδρασαν με χρήση βίας και χημικών.

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η αντιϊμπεριαλιστική κινητοποίηση στην οποία καλούσε η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενάντια στο σημερινό χτύπημα των ιμπεριαλιστών στη Συρία (την ίδια ώρα, αντίστοιχες κινητοποιήσεις γίνονταν σε συνοικίες της πόλης). Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου, απ’όπου κατευθύνθηκαν με πορεία προς το αμερικάνικο προξενείο και προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του.

Ομάδα διαδηλωτών που βρισκόταν στην πίσω είσοδο του προξενείου κατάφερε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να ξηλώσει το θυρεό του προξενείου με το ιμπεριαλιστικό σύμβολο του κράτους των ΗΠΑ. Οι αστυνομικές δυνάμεις αντέδρασαν με χρήση βίας και χημικών, η οποία είναι πολύ επικίνδυνη σε τόσο κλειστό χώρο, αλλά δεν κατάφεραν να σταματήσουν τους διαδηλωτές. Οι κομμουνιστές πήραν ως “λάφυρο” το σήμα και το πέταξαν στα σκουπίδια, όπου και δικαίως ανήκει.

Εκ μέρους της ΚΟ ο Νίκος Χριστάνης είπε ότι “Ο λαός τα ιμπεριαλιστικά σύμβολα τα ξεκρεμά” και ότι δεν ανέχεται η χώρα να γίνεται συμμέτοχη στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Η κινητοποίηση ολοκληρώνεται αυτή την ώρα στην πλατεία Αριστοτέλους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: