“Νυρεμβέργη για τους κομμουνιστές” και απαγόρευση κομμουνιστικών συμβόλων ζητάνε ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου

Ο αντικομμουνισμός είναι η συνεκτική ουσία που ενώνει Φιλελεύθερους με Σοσιαλδημοκράτες και Ακροδεξιούς, που κατέθεσαν ψηφίσματα στο Ευρωκοινοβούλιο, ζητώντας απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων και ακόμα πιο σκληρά μέτρα καταστολής ενάντια στους κομμουνιστές, χαρακτηρίζοντας τα ΚΚ εγκληματικές οργανώσεις και ζητώντας “νέα Νυρεμβέργη” για τα “εγκλήματα του κομμουνισμού”.

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από το Αντικομμουνιστικό Μνημόνιο, που είχε φτάσει στο Ευρωκοινοβούλιο. Προφανώς οι εμπνευστές του θεωρούν πως πλέον έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να περάσουν στο επόμενο στάδιο. Και από αυτόν τον “ιερό, αντικομμουνιστικό αγώνα” δε λείπει κανείς τους. Ο αντικομμουνισμός και η απόπειρα να ξαναγραφτεί η ιστορία είναι η συνεκτική ουσία που ενώνει Φιλελεύθερους με Σοσιαλδημοκράτες και Ακροδεξιούς, που κατέθεσαν αντίστοιχα ψηφίσματα χτες στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σε αυτά ζητάνε απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων -που είναι ήδη σε ισχύ σε αρκετές “δημοκρατικές χώρες”-, ακόμα πιο σκληρά μέτρα καταστολής ενάντια στους κομμουνιστές, χαρακτηρίζοντας τα ΚΚ εγκληματικές οργανώσεις. Φτάνουν στο σημείο να καθυβρίζουν τον Κόκκινο Στρατό που απελευθέρωσε την Ευρώπη από το Φασισμό, να αποκαλούν τη Σοβιετική Ένωση συνεργάτη της χιτλερικής Γερμανίας και να ζητάνε “δίκες της Νυρεμβέργης” για τα εγκλήματα του κομμουνισμού, έχοντας προφανώς το βλέμμα τους στραμμένο στο σήμερα και στο μέλλον, και όχι απλά στο ιστορικό παρελθόν, που διαστρεβλώνουν κατάφωρα.

Τα άθλια ψηφίσματα συζητιούνται σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου και τίθενται αύριο σε ψηφοφορία, προκαλώντας την άμεση αντίδραση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ που ζητούν με επιστολή προς τους Έλληνες και Κύπριους ευρωβουλευτές να τα καταψηφίσουν.

«Σχετικά με τα κείμενα ψηφίσματος των πολιτικών ομάδων που έχουν κατατεθεί με τον τίτλο: “Για τη σημασία της ευρωπαϊκής μνήμης για το μέλλον της Ευρώπης”, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στο απαράδεκτο και καταδικαστέο περιεχόμενό τους.

Σε αυτά κυριαρχεί ο βιασμός της ιστορικής αλήθειας, η ανιστόρητη εξίσωση του κομμουνισμού με το τέρας του φασισμού, ο σφοδρός αντικομμουνισμός, βγαλμένος από άλλες εποχές, χαρακτηρίζοντας τα Κομμουνιστικά Κόμματα “εγκληματικές οργανώσεις”. Νομιμοποιούν την απαγόρευση της δράσης των ΚΚ, των κομμουνιστικών συμβόλων, της κομμουνιστικής ιδεολογίας, τις διώξεις ενάντια στους κομμουνιστές και στις λαϊκές δυνάμεις που αγωνίζονται.

Στα κείμενα αυτά πρωτοστάτησαν δυνάμεις προερχόμενες από τις χώρες του Βίσεγκραντ, με τις πιο ακραίες σκοταδιστικές αντιλήψεις και πρακτικές που ηρωοποιούν τον ναζισμό και προκαλούν με τις ρατσιστικές τους θέσεις.

Τόσο το περιεχόμενο όσο και η συνολική δομή τους αθωώνουν τα εγκλήματα του φασισμού – ναζισμού, ρίχνουν νερό στο μύλο των εγκληματικών φασιστικών μορφωμάτων στην Ελλάδα, την Κύπρο και σε όλη την Ευρώπη.

Ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορετικές ιστορικές προσεγγίσεις και εκτιμήσεις, είναι πραγματικά πρωτοφανής η παραχάραξη της Ιστορίας, που φτάνει στο σημείο, μεταξύ άλλων, να θεωρεί: Τη Σοβιετική Ένωση, που πρόσφερε αμέτρητες θυσίες, 20 εκατομμύρια νεκρούς, δεκάδες εκατομμύρια τραυματίες και ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές για την ήττα του φασισμού, ως “σύμμαχο και εταίρο της ναζιστικής Γερμανίας που συνέβαλε πολιτικά και οικονομικά στην κατάκτηση της Δυτικής Ευρώπης από τον Χίτλερ”.

Πρόκειται για προσβολή στα αμέτρητα θύματα της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, στις πρωτοφανείς θυσίες του ελληνικού και των άλλων λαών, στην ηρωική πάλη τους για να νικηθεί το τέρας του φασισμού – ναζισμού.

Με επίγνωση των ιδεολογικών και πολιτικών διαφορών μας, σας καλούμε να καταδικάσετε και να καταψηφίσετε τα ψηφίσματα αυτά, όπως και τυχόν κοινό ψήφισμα που θα διαμορφωθεί στη βάση τους, γιατί ο αντικομμουνισμός δεν αποτελεί μέσο ιδεολογικοπολιτικής αντιπαράθεσης αλλά δηλητήριο και εργαλείο πολιτικών διώξεων και κατατρεγμών των λαών».

Αντιγράφουμε από το ρεπορτάζ του 902, ενδεικτικά αποσπάσματα από το περιεχόμενο των ψηφισμάτων.

Χαρακτηριστικό του περιεχομένου των εν λόγω ψηφισμάτων με τον τίτλο: «Για τη σημασία της ευρωπαϊκής μνήμης για το μέλλον της Ευρώπης» είναι εκείνο που υπογράφεται από ομάδα ευρωβουλευτών του ΕΛΚ, με το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ ζητάνε να καταδικαστούν η Σοβιετική Ένωση και ο Κόκκινος Στρατός που συνέτριψαν τις ναζιστικές ορδές -το πιο γνήσιο τέκνο του καπιταλισμού- ως… συνεργάτες των ναζί!

Αποθρασυμένοι απ’ την αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ, με «έμπνευση» από αντίστοιχα κείμενα, όπως τη Διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου – μνημείο αντικομμουνισμού που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Μάη και μιλάει για «σιδηρούν παραπέτασμα», και συνολικά από τον αντικομμουνισμό, που αποτελεί επίσημη ιδεολογία της ιμπεριαλιστικής ένωσης, οι συγγραφείς του ψηφίσματος με αφορμή την 80ή επέτειο από την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αναμασούν το σάπιο κατασκεύασμα της ταύτισης κομμουνισμού – φασισμού και τα περί «ανάγκης διεθνούς καταδίκης των εγκλημάτων ολοκληρωτικών κομμουνιστικών καθεστώτων», τα περί «θυμάτων του σταλινισμού και του ναζισμού».

Αναπαράγουν την πολυκαιρισμένη προβοκάτσια που σχετίζεται με το Σύμφωνο «Μόλοτοφ – Ρίμπεντροπ», που τάχα «διαίρεσε την Ευρώπη και τα εδάφη ανεξάρτητων κρατών σε σφαίρες επιρροής των δύο ολοκληρωτικών καθεστώτων» και «άνοιξε το δρόμο για την εκδήλωση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», και όλα τα υπόλοιπα που επιστρατεύουν οι ιμπεριαλιστές, για να κρύψουν τις κολιγιές τους με τους ναζιστές, όπως π.χ. τη Συμφωνία του Μονάχου που είχε προηγηθεί, όσο και τους ευσεβείς πόθους τους να στρέψουν μια ώρα αρχύτερα τη ναζιστική Γερμανία απέναντι στη Σοβιετική Ένωση.

Το κατάπτυστο ψήφισμα φτάνει στο σημείο να παρουσιάζει την «κομμουνιστική Σοβιετική Ένωση ως σύμμαχο και συνεργάτη της ναζιστικής Γερμανίας» (!), που «συνέβαλε πολιτικά και οικονομικά στην κατάκτηση της Δυτικής Ευρώπης από τον Χίτλερ, παρέχοντας στη Γερμανία κατά τη διάρκεια των πρώτων 22 μηνών του πολέμου ασφαλή νώτα», αλλά και «πετρέλαια, σιτηρά» και πολιτική στήριξη, επιστρατεύοντας έως και τη φασιστικής κοπής αθλιότητα ότι η Σοβιετική Ένωση διέτασσε τάχα «τους Γάλλους κομμουνιστές να μην αντιταχθούν στη ναζιστική εισβολή». Και βέβαια, από το μενού δεν θα μπορούσε να λείπει ο πόνος των ιμπεριαλιστών για την πρώτη απόπειρα οικοδόμησης του σοσιαλισμού στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, με τους συντάκτες της έκθεσης να μιλάνε για κατεχόμενες χώρες μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το άθλιο αυτό κείμενο φτάνει να ζητάει μια νέα Νυρεμβέργη, για τον κομμουνισμό αυτήν τη φορά, κάνοντας λόγο για «επείγουσα ανάγκη πλήρους συνειδητοποίησης και ηθικής αλλά και νομικής εκτίμησης των εγκλημάτων του σταλινισμού και των κομμουνιστικών δικτατοριών».

Καλούν δε το Ευρωκοινοβούλιο να αποφασίσει -με δεδομένο ότι μια σειρά κράτη – μέλη της ΕΕ έχουν ήδη κηρύξει τον σοσιαλισμό «εγκληματικό καθεστώς» και τα ΚΚ «εγκληματικές οργανώσεις», την ώρα που τιμάνε τους ναζί και τους συνεργάτες τους, αλλά και ότι η καταδίκη του σοσιαλισμού – κομμουνισμού είναι, όπως αναφέρουν, «ζωτικής σημασίας για την ενότητα της Ευρώπης και του λαού της και για την οικοδόμηση της ανθεκτικότητας της ΕΕ σε σύγχρονες εξωτερικές απειλές» κ.λπ. -ότι ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε ως αποτέλεσμα της «ναζιστικής – σοβιετικής συνθήκης (…) που ονομάζεται επίσης Σύμφωνο Μόλοτοφ – Ρίμπεντροπ», να αποκηρύξει τις «μαζικές δολοφονίες, γενοκτονίες, απελάσεις» απ’ τα «ναζιστικά και κομμουνιστικά καθεστώτα» και να πάρει μέτρα ώστε τέτοια «εγκλήματα» να μην επαναληφθούν.

Πιέζουν δηλαδή για νέα, πιο σκληρά αντικομμουνιστικά μέτρα, όπως σαφώς προκύπτει απ’ την «ανησυχία» που εκφράζουν για «τη συνεχιζόμενη χρήση συμβόλων του κομμουνιστικού ολοκληρωτικού καθεστώτος», που ζητάνε ευθέως να απαγορευτούν, όπως και απ’ την υπόδειξη για αποκαθήλωση μνημείων στο δημόσιο χώρο που «δοξάζουν τον σοβιετικό στρατό»!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: