Κόψε φάτσα – Φυσιογνωμιστές και άλλα καινά προπαγανδιστικά δαιμόνια

Αν νιώθετε ότι πρέπει να σκίσετε τα πτυχία σας και να κάψετε τα υπάρχοντά σας αλά Νίκος Κούρκουλος στο Ορατότης Μηδέν, πολύ καλά κάνετε και νιώθετε έτσι, διότι άδικα χαραμίσατε χρόνο και χρήμα. 

Μια από τις μάστιγες της οικονομικής κρίσης είναι αναμφίβολα και το brain drain, η διαρροή δηλαδή μορφωμένου και υψηλής ειδίκευσης εργατικού δυναμικού στο εξωτερικό. Φαίνεται όμως πως ένα μεγάλο μέρος της αιμορραγίας αυτής θα μπορούσε να σταματήσει, αν οι νέοι της χώρας μας γνώριζαν ότι υπάρχουν παρθένα επαγγελματικά πεδία, που προσφέρουν αποκατάσταση, αλλά και δημοσιότητα, αναδεικνύοντας παράλληλα τη δημιουργική τους φλέβα.

Το γύρο του διαδικτύου λοιπόν κάνει αυτές τις μέρες το υπέροχο απόσπασμα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, όπου ένας χρυσοπλόκαμος κύριος, ονόματι Έβαν Γεωργουλάκης, που επαγγέλλεται “ειδικός φυσιογνωμιστής και σύμβουλος προσωπικής επικοινωνίας”, αναλαμβάνει να μας αναλύσει τις εκφράσεις και τη γλώσσα του σώματος του Έλληνα πρωθυπουργού κατά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του. Ο κύριος Γεωργουλάκης λοιπόν, μας πληροφορεί για την ακριβή κινησιολογία της χειραψίας Μητσοτάκη – Ερντογάν, με το γεγονός πως ο πρώτος κρατά το αριστερό χέρι προς τα πίσω να υποδηλώνει “θέρμη, αλλά και πρόθεση για έλεγχο”. Στη συνέχεια, ο Μητσοτάκης διακρίνεται με μια “υφή αυτοπεποίθησης”, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό στα φυσιογνωμικά ελληνικά. Ο άνθρωπος βέβαια δε μιλάει στον αέρα, αλλά επικαλείται τη “μορφοψυχολογία και τη φυσιογνωμική”, που μας αποκαλύπτουν “τα υποσυνείδητα μηνύματα που εκπέμπουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου” των δύο ηγετών, γιατί ως γνωστόν οι φάτσες έχουν ψυχή, άρα και υποσυνείδητο.

Ακολουθεί μια περιγραφή που κανείς θα νόμιζε ότι αναφέρεται στον Ερμή του Πραξιτέλη ή έστω το Δαβίδ του Μιχαήλ Αγγέλου, όχι όμως, τα “εκλεπτυσμένα και εσωτερικευμένα” χαρακτηριστικά, το “ισορροπημένο πλάτος” του προσώπου με “αναπτυγμένες τις ανώτερες εγκεφαλική και συναισθηματική ζώνες” ανήκουν στον πρωθυπουργό μας και μόνο ρίγη εθνικής υπερηφάνειας μπορεί να νιώσει κανείς. Εξάλλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διακρίνεται επιπλέον από  “διαπραγματευτική ικανότητα, υπάρχει δυναμισμός, αλλά και εσωτερικευμένα συναισθήματα”.

Σε αντιδιαστολή, ο Ταγίπ Ερντογάν είναι ένας παλιότουρκος μπουνταλάς, δηλαδή δεν το λέει έτσι ακριβώς ο επιστήμων φυσιογνωμιστής, αλλά το πιάσατε το νόημα: “Αναπτυγμένο θυμικό”, “έλλειψη εκλεπτυσμού”, “ανεξέλεγκτες επιθυμίες” και “κτητικότητα” διακρίνουν τον πρωθυπουργό της γείτονος, που ταυτόχρονα ωστόσο έχει και “μεθοδική και οργανωτική σκέψη”, μη μας πουν και ρατσιστές. Εξάλλου αν όλη αυτή η παράσταση σας θυμίζει κάτι μεταξύ του διαβόητου, εγκληματολόγου Τσέζαρε Λομπρόζο που έκρινε εγκληματίες βάσει φάτσας και ερευνών των ναζί στα πλαίσια της φυλετικής τους θεωρίας, είστε απλά κακοπροαίρετοι.

Αν νιώθετε μετά από αυτό ότι πρέπει να σκίσετε τα πτυχία σας και να κάψετε τα υπάρχοντά σας αλά Νίκος Κούρκουλος στο Ορατότης Μηδέν, πολύ καλά κάνετε και νιώθετε έτσι, διότι άδικα χαραμίσατε χρόνο και χρήμα.

Να σημειωθεί βέβαια ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω “φυσιογνωμιστής” ασχολείται με φατσικές αναλύσεις πολιτικών. Ηταν το Φλεβάρη του 2015, στις  αρχές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Έβαν έκανε εμβριθή ανάλυση του προσώπου του τότε υπουργού οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, συνοδεία ολόκληρων διαγραμμάτων, όπου μεταξύ άλλων μαθαίναμε:

«Το στόμα, το σαρδόνιο χαμόγελο και σε συνδυασμό με το έντονο κάτω χείλος, που προεξέχει προς τα έξω, τονίζει την αισθητήρια φύση του και την ανάγκη του να διεκδικεί. Οι βαθιές ρινοπαριακές γραμμές, με λακκάκι στα μάγουλα, που κατεβαίνουν από τα πλάγια της μύτης προσπερνώντας το στόμα, είναι θετική ένδειξη».

Τότε βέβαια ουδείς ασχολήθηκε, πολλώ δε μάλλον τα συριζοτρόλ που τώρα γελάνε μαζί με το πανελλήνιο. Αυτό πιθανόν να οφείλεται και στο ότι την εποχή που “σοβαρά” ΜΜΕ εντός και εκτός χώρας αναπαρήγαγαν χαρακτηρισμούς περί “Βαρουφάκερ”, ενώ στο ίντερνετ κυκλοφορούσαν memes με το Γιάνη και άλλα τότε πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως υπερήρωες, χωρίς καμία ειρωνεία. Τι να τους πει λοιπόν ένας ταπεινός φυσιογνωμιστής…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

Κάντε ένα σχόλιο: