Και ζωγραφιστός σπέρνει εφιάλτες στα τρολ της ΝΔ ο Στάλιν

Εγκεφαλικά μοίρασε η φωτογραφία του Δ. Κουτσούμπα με το πορτραίτο του “πατερούλη” στους ιντερνετικούς λαντζέρηδες της “Ομάδας Αλήθειας”.

Άφρισαν τα δαπιτάκια και λοιποί συγγενείς της Πειραιώς στη θέα του πορτραίτου του Στάλιν που δώρισε στο αρχείο του ΚΚΕ ο καθηγητής Γ. Μπάφας. Μην μπορώντας να κρύψουν τον πόνο τους, αποφάσισαν αμέσως να κυκλοφορήσουν τη φωτογραφία με το λογότυπο της “Ομάδας Αλήθειας” και τη λεζάντα “Ελλάδα 2019: Η τελευταία ευρωπαϊκή χώρα όπου αρχηγός κόμματος ποζάρει περήφανα δίπλα σε πορτραίτο του Στάλιν”. Ουσιαστικά δηλαδή αναπαράγουν το αγαπημένο αφήγημα σύμπασας της δεξιάς πολυκατοικίας, από τις παρυφές του ναζισμού ως τη φιλελέ εκδοχή της, περί “τελευταίας σοβιετικής γωνιάς στην Ευρώπη”, “ιδεολογικής ηγεμονίας της αριστεράς” και άλλα παρόμοιας γραφικότητας.

Αυτό που πραγματικά τους ενοχλεί είναι ότι υπάρχει ακόμα στη χώρα μας ένα υπολογίσιμο ΚΚ, με επιρροή σαφώς μεγαλύτερη της κοινοβουλευτικής του εκπροσώπησης στην κοινωνία και ιδίως το εργατικό και φοιτητικό κίνημα. Ένα κόμμα που τα σφυροδρέπανα δεν τα απαρνήθηκε, ούτε τα έχει για ντεκόρ. Ένα κομμουνιστικό κόμμα που χωρίς να αποφύγει την αυτοκριτική, αλλά και την κριτική θεώρηση της ιστορίας του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, δεν υπέγραψε “δήλωση μετανοίας” για καμία από τις πτυχές της, δεν έριξε λίθο αναθέματος στην ΕΣΣΔ και την κληρονομιά της, με την περίοδο υπό τον Ιωσήφ Στάλιν να αποτελεί βασικό τμήμα της τελευταίας.

Εξίσου ενοχλητικό είναι για τα παιδιά του ψηφιακού κομματικού σωλήνα της ΝΔ ότι στην Ελλάδα πράγματι συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, χάρη και στην παρουσία του ΚΚΕ, αλλά και τις ζωντανές ακόμα ιστορικές μνήμες του τόπου, δεν περνάνε με την ίδια ευκολία οι ανιστόρητες και επικίνδυνες εξισώσεις φασισμού και κομμουνισμού. Γεγονός που γνωρίζουν εξάλλου πολύ καλά στο κυβερνητικό κόμμα, όπου νωπές είναι ακόμα οι μνήμες από τις “ενδοοικογενειακές” αντιπαραθέσεις που προκάλεσε η στάση της πλειονότητας των ευρωβουλευτών της ΝΔ, που απείχαν ή σε μία περίπτωση καταψήφισαν το αισχρό κείμενο που καθιστούσε συνυπεύθυνη της ΕΣΣΔ για το ξέσπασμα του Β’ παγκοσμίου πολέμου.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς προτείνουμε στα γαλάζια τρολ την επόμενη φορά που θα θελήσουν να ασχοληθούν με το ΚΚΕ να προμηθευτούν με άφθονες ποσότητες ξυδιού γιατί θα τους χρειαστεί.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

1 σχόλιο

Κάντε ένα σχόλιο: