Ηλίας Κασιδιάρης – Lifestyle και σβάστικα

Προβλήθηκε όσο κανείς ομοϊδεάτης του, περιλαμβανομένου του αρχηγού του Νίκου Μιχαλολολάκου από τα ΜΜΕ, τα οποία σε σημαντικό βαθμό προσπαθούσαν να μας εξοικειώσουν με το «ανθρώπινο» πρόσωπο του νεοναζί.

Αν είχε νόημα η έννοια του «σελέμπριτι» μεταξύ των Ελλήνων νεοναζί, ο Ηλίας Κασιδιάρης σίγουρα θα διεκδικούσε επάξια τον τίτλο, καθώς προβλήθηκε όσο κανείς ομοϊδεάτης του, περιλαμβανομένου του αρχηγού του Νίκου Μιχαλολολάκου από τα ΜΜΕ, τα οποία, ειδικά τα πρώτα χρόνια της ανόδου της ΧΑ, σε σημαντικό βαθμό προσπαθούσαν να μας εξοικειώσουν με το «ανθρώπινο» πρόσωπο του νεοναζί.

Αναθρεμμένος από τα γεννοφάσκια του με τη φασιστική ιδεολογία, ο Κασιδιάρης για χρόνια είχε την τυπική πορεία του υπόλοιπου εσμού της εγκληματικής οργάνωσης: ύμνοι στους ναζί μέσω του τύπου της ΧΑ, πογκρόμ μεταναστών, κατηγορίες για εμπλοκή σε ληστεία σε βάρος φοιτητή στην Πολυτεχνειούπολη το 2007, από τις οποίες απαλλάχθηκε «λόγω αμφιβολιών», φωτογραφίες με ναζιστικές σημαίες αλλά και λογοτεχνικές ανησυχίες, που εκφράστηκαν στο μυθιστόρημα «Τομέας Χ», εμπνευσμένο από τα ανδραγαθήματα της ομώνυμης αντικομμουνιστικής οργάνωσης της κατοχής.

Αναδύθηκε γρήγορα στην ιεραρχία της ΧΑ, πραγματοποιώντας ολοένα και συχνότερες τηλεοπτικές εμφανίσεις από το 2010 και μετά, όταν το κόμμα του πρωτομπήκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. Σε μία από αυτές τις εμφανίσεις, στις 7 Ιούνη 2012, λίγο πριν τις δεύτερες βουλευτικές εκλογές εκείνης της χρονιάς, ο υποψήφιος τότε βουλευτής επιτέθηκε χειροδικώντας στη Λιάνα Κανέλλη, όταν εκείνη υπερασπίστηκε τη Ρένα Δούρου την οποία είχε περιβρέξει λίγο πριν με νερό. Η σκηνή, όπως και οι αντιδράσεις των παριστάμενων,  είναι διαβόητη και δε χρήζει αναπαραγωγής, προκαλώντας σοκ στο μεγαλύτερο μέρος των θεατών, αλλά αγγίζοντας και κάποια ταπεινά ένστικτα τμήματος της ελληνικής κοινωνίας, που συντάχθηκε με το «καλά της έκανε». Έκτοτε ο Κασιδιάρης, που κρύφτηκε από το αυτόφωρο για να αποφύγει το… ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας (not), έγινε οριστικά ο σταρ της φασιστικής σαπίλας στη χώρα μας.

Η ναζιστική και μισογύνικη επίθεση δεν εμπόδισε μεγάλα τμήματα των ΜΜΕ να μας ενημερώνουν αναλυτικά με lifestyle ρεπορτάζ για τα χόμπι, τις διακοπές και τις σχέσεις του Κασιδιάρη, μεταξύ άλλων και με τη γνωστή ρατσίστρια Βούλα Παπαχρήστου. Μάλιστα, σε φωτό με την αθλήτρια διακρινόταν και το τατουάζ σβάστικα στο μπράτσο του βουλευτή, το οποίο σύμφωνα με την τυπική χρυσαυγίτικη πρακτική, ο ίδιος αργότερα ερμήνευσε ως σύμβολο «σαν αυτά που βρέθηκαν στον τάφο της Αμφίπολης».

Η «ζουζουνιάρικη» μιντιακή κάλυψη των δραστηριοτήτων Κασιδιάρη, όπως και της ΧΑ γενικότερα, μαζεύτηκε κάπως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που είχε αποτέλεσμα τη σύλληψή του μαζί με την υπόλοιπη ηγεσία της ΧΑ. Κρίθηκε προφυλακιστέος για διακεκριμένη οπλοκατοχή το 2014, για να απελευθερωθεί με περιοριστικούς όρους τον Ιούλη του 2015. Στο μεταξύ είχε κατέβει και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, με τα συστημικά ΜΜΕ να καλλιεργούν συστηματικά κλίμα περί δήθεν πιθανότητας να περάσει στο β’ γύρο. Η απόπειρα αυτή είχε ως στόχο και την πίεση προς το ΚΚΕ, εκπρόσωποι του οποίου συχνά πυκνά καλούνταν να απαντήσουν στο εκ του πονηρού ερώτημα «και τι θα κάνετε αν περάσει ο Κασιδιάρης στο β’ γύρο με τον Καμίνη;». Τα τελικά αποτελέσματα απέδειξαν πόσο στημένη ήταν αυτή η παραφιλολογία, καθώς παρά το σημαντικό ποσοστό που συγκέντρωσε (16%), ήρθε τέταρτος, μακριά από οποιαδήποτε πιθανότητα πρόκρισης.

Μετά την αποφυλάκισή του, ο Κασιδιάρης τήρησε σχετικά χαμηλό δημόσιο προφίλ, επανερχόμενος δυναμικά στην επικαιρότητα με την όμορφη εκδρομή εθνικής ενότητας στο Καστελόριζο, παρέα με τον ομοϊδεάτη του Χρήστο Παππά, τον Πάνο Καμμένο, το Δημήτρη Βίτσα και πλειάδα βουλευτών των Σύριζα-Ανέλ, που αποτυπώθηκε σε σειρά συγκινητικών ενσταντανέ.

Αγαπημένο χόμπι του είναι η στρατιωτική εκπαίδευση χρυσαυγιτών και άλλων μελών δολοφονικών οργανώσεων, όπως η Combat 18 που εξαρθρώθηκε πριν κάποιους μήνες. Ο Κασιδιάρης είναι επίσης μασκότ της ΧΑ στις παρελάσεις, βρίσκοντας πάντα ανοιχτά τα μικρόφωνα της δημόσιας τηλεόρασης για να ξιφουλκεί υπέρ «κομμένων κεφαλιών Τουρκαλβανών» ή για την «απελευθέρωση» της Βορείου Ηπείρου. Πρωταγωνίστησε επίσης στις κακοσκηνοθετημένες παρεμβάσεις των Χρυσαυγιτών στο Μάτι, ντυμένος με κίτρινο γιλέκο για να δείχνει έτοιμος για επικίνδυνες αποστολές.

Το πιο ταιριαστό δώρο των χθεσινών του γενεθλίων ήλθε από κάποιον εργαζόμενο του ΣΚΑΪ, ο οποίος κατά λάθος (;) έγραψε το κανονικό του επίθετο στη λεζάντα, την ώρα που ο βουλευτής επιδιδόταν στο γνωστό φασιστικό λογύδριο υπέρ των αλυτρωτικών καταλήψεων:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: