Η μεγαλύτερη αντιφασιστική συγκέντρωση στα χρονικά! – Η ΕΛ.ΑΣ. ξέσπασε στους διαδηλωτές τον πόνο της για την απόφαση

Στο άκουσμα της απόφασης, ξέσπασε μια λάβα συναισθημάτων από τους χιλιάδες διαδηλωτές έξω από τα δικαστήρια. Την ίδια στιγμή, οι ΜΑΤατζήδες ξεσπούσαν στους διαδηλωτές, περνώντας τα στάδια του πένθους -από τη θλίψη για την απόφαση, στην οργή…

Δεν είναι υπερβολή, δεν γράφεται εν θερμώ, πάνω στη χαρά και τον ενθουσιασμό για την καταδίκη της νεοναζιστικής συμμορίας. Ήταν πραγματικό γεγονός και το κατάλαβε όποιος βρέθηκε στον δρόμο, εξω από τα δικαστήρια της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Όσοι επιχείρησαν να διασχίσουν το συγκεντρωμένο πλήθος, να πάνε από τη μια άκρη της μεγαλειώδους διαδήλωσης στην άλλη και κόλλησαν μες στον κόσμο, τα συνεχόμενα μπλοκ, με τα πανό και τα συνθήματα.

Ένα μεγάλο κομμάτι της Λεωφόρου Αλεξάνδρας καλύφτηκε από μια λαοθάλασσα που ήταν εκεί από το πρωί, περίμενε τη δικαίωση και ξέσπασε σε πανηγυρισμούς όταν ακούστηκε από τα μεγάφωνα η καταδικαστική απόφαση. Και οι εικόνες μπορούν να καταγράψουν μόνο ένα μέρος της σημερινής συγκέντρωσης, του κλίματος, των συναισθημάτων που εξερράγησαν σαν ηφαίστειο.

 

Το αποκορύφωμα ήρθε τη συγκλονιστική στιγμή της ανακοίνωσης ότι η Χρυσή Αυγή κρίθηκε εγκληματική οργάνωση. Μια λάβα χαράς ξεπηδάει απο τα στήθη και τα στόματα όλων, με τους αστυνομικούς να μην αντέχουν τη συγκίνηση και να ξεσπάνε εκδικητικά εναντίον του πλήθους για να το διαλύσουν.

Ήταν τέτοια η πίκρα των μονάδων των ΜΑΤ, που δεν έκαναν καν προσπάθεια να την κρύψουν. Και δε χρειάστηκαν πολλά προσχήματα για να επιτεθούν σε όλη τη μεγαλειώδη συγκέντρωση, προσπαθώντας να την διαλύσουν και να ξεσπάσουν για τη στενοχώρια τους. Τα στάδια του πένθους, από τη θλίψη στην οργή…

Την ίδια στιγμή, τα ταξικά σωματεία συνέχιζαν με πανηγυρικό τόνο την πορεία του προς τη Βουλή. Και το κοντράστ συναισθημάτων ήταν πολύ έντονο για να αποδοθεί με συμβατικές περιγραφές.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: