Τραμπουκισμοί και κλήση αστυνομίας σε βάρος συνδικαλιστών σε ιδιωτικό κέντρο Ειδικής αγωγής

Ακόμα και έλεγχο ταυτοτήτων ζήτησαν οι ιδιοκτήτες από μέλη του σωματείου που μοίραζαν ανακοινώσεις ενημέρωσης για την επικείμενη απεργία.

Με εκφοβισμούς, απειλές, αλλά και προσφυγή στις δυνάμεις καταστολής, προσπάθησαν οι ιδιοκτήτες του ιδιωτικού κέντρου ειδικής αγωγής “Αυτενέργεια” να παρεμποδίσουν την παρουσία του ΣΕΜΙΣΕΑ (Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής αγωγής) τη μέρα της κλαδικής απεργίας. Όπως καταγγέλλουν μέλη του σωματείου, την περασμένη Πέμπτη, όταν οι εργοδότες αντιλήφθηκαν την παρουσία των εργαζομένων που μοίραζαν ενημερωτικές ανακοινώσεις έξω από το κέντρο, άρχισαν να επιδίδονται σε φωνές και απειλές για μηνύσεις, επιχειρώντας ακόμα και να ελέγχξουν, παράνομα και χωρίς κανένα δικαίωμα, τις ταυτότητες των συμμετεχόντων στην κινητοποίηση. Βλέποντας πως δεν έχουν πέραση αυτή οι τραμπουκισμοί, κάλεσαν την αστυνομία για δήθεν επεισόδια που δημιουργήθηκαν, σε σημείο ακόμα και οι ίδιοι αστυνομικοί να απορούν για το τι συμβαίνει. Το σωματείο διακηρύσσει την απόφασή του να συνεχίσει να δρα ενάντια στις απόπειρες φίμωσής του και σημειώνει στην ανακοίνωσή του:

Στην καταγγελία του αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε τις νέες τραμπούκικες ενέργειες των ιδιοκτητών του ιδιωτικού κέντρου “Αυτενέργεια” που με απειλές και κλήση της Αστυνομίας προσπάθησαν να εμποδίσουν τη δράση του Σωματείου την ημέρα της κλαδικής απεργίας.

Στο πλαίσιο του καλέσματος για την απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και ανήμερα της απεργίας τα μέλη του Σωματείου βρέθηκαν σε δεκάδες εργασιακούς χώρους καλώντας συναδέλφους και γονείς σε αγωνιστικό ξεσηκωμό για το έγκλημα των περικοπών σε θεραπείες Ειδικής Αγωγής.

Μέλη του Σωματείου, παρουσία και της προέδρου του ΔΣ, βρέθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στην είσοδο της “Αυτενέργειας” μοιράζοντας την κοινή ανακοίνωση του ΣΕΜΙΣΕΑ, της ΣΕΑΑΝ και του ΕΝΙΑΙΟΥ σε όσους έμπαιναν στο χώρο. Μόλις οι εργοδότες αντιλήφθηκαν την παρουσία μας επιδόθηκαν, με περίσσιους θεατρινισμούς, σε μια μάταιη προσπάθεια να απομακρύνουν το Σωματείο από την “περίμετρο του κτιρίου”, απειλώντας με μηνύσεις και ασφαλιστικά μέτρα για “καταπάτηση της ιδιοκτησίας τους” και “παρακώλυση της λειτουργίας της επιχείρησής τους”. Έφτασαν δε στο σημείο να ζητάνε τις ταυτότητές μας (!) και να ζητούν να μάθουν ποια είναι τα μέλη του ΣΕΜΙΣΕΑ!

Όταν κατάλαβαν πως οι απειλές και οι τραμπουκισμοί δεν πιάνουν, κάλεσαν την Αστυνομία με την ψευδή ενημέρωση πως έχουν δημιουργηθεί επεισόδια! Οι ενέργειές τους προκάλεσαν μέχρι και την απορία των αστυνομικών που γρήγορα κατέγραψαν το περιστατικό και έφυγαν. Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν πως τέτοιες ενέργειες μπορούν να τρομοκρατήσουν ή να περιορίσουν στο ελάχιστο τη δράση ενός ταξικού Σωματείου. Και αυτή τους η στάση επιβεβαιώνει πως οι εργαζόμενοι πρέπει να διαχωριστούν πλήρως από τα καλέσματα των εργοδοτών που όταν νιώσουν απειλή δείχνουν το αληθινό τους πρόσωπο. Να δυναμώσουν το ΣΕΜΙΣΕΑ, να βγουν μπροστά στη μάχη για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: