Συνεχίζεται ο αγώνας στην επιχείρηση “Αφοί Βλάχου” – Στο πλευρό της εργοδοσίας τα αστικά δικαστήρια

Την επαναπρόσληψη του απολυμένου συνδικαλιστή συναδέλφου τους διεκδικούν οι εργαζόμενοι, την ώρα που το αστικό δικαστήριο υιοθετεί τις προτάσεις της εργοδοσίας ακόμα και για προληπτική απαγόρευση κινητοποιήσεων με το ίδιο περιεχόμενο για το μέλλον.

Αταλάντευτα συνεχίζουν και σήμερα τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της επιχείρησης “Αφοί Βλάχου”, με στόχο να επαναπροσληφθεί ο συνάδελφός τους Μέντης Δαμασκηνός, μέλος της σωματειακής επιτροπής και πρόεδρος του ΕΚ Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής. Δίπλα τους βρέθηκε χθες Παρασκευή ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του κόμματος και υπογραμμίζοντας πως οι εργοδότες θέλουν να απολύουν και να προσλαμβάνουν όποτε θέλουν, κάτι που όπως χαρακτηριστικά σημείωσε είναι θάνατος για τη ζωή του εργάτη.

Η Ομοσπονδία Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου απάντησε σε αυτή την πρόκληση σημειώνοντας πως:

«Στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην “Αφοί Βλάχου” αντιπαρατίθενται όλοι οι μηχανισμοί του αστικού κράτους, με τους αντεργατικούς νόμους που ψήφισαν και αξιοποιούν οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση. Η αστυνομία και η “τυφλή δικαιοσύνη” είναι πάντα στη διάθεση της εργοδοσίας, όπως αποδείχτηκε και σήμερα με την απόφαση του προέδρου του δικαστηρίου», προσθέτοντας πως: «Παρ’όλη την τρομοκρατία, που δέχονται οι εργαζόμενοι, στέκονται ακόμη ενωμένοι κι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το δίκαιο αίτημα τους να γυρίσει στην δουλειά ο συνάδελφος τους Μέντης Δαμασκηνός, μέλος της σωματειακής επιτροπής στην επιχείρηση και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής.

Ο αγώνας συνεχίζεται με απόφαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου με την κήρυξη 48ωρης απεργίας από τις 22.00 την Πέμπτη 18/7, έως τις 22.00 του Σαββάτου 20/7».

Όσα γίνονται στην “Αφοί Βλάχου” αφορούν όλους τους εργαζόμενους, καθώς όσα πάνε να εφαρμοστούν εκεί αύριο θα επιχειρηθεί να γίνουν “κανονικότητα” για όλους τους εργαζόμενους. Είναι σκηνή από ταινία προσεχώς και χρέος μας είναι να τους χαλάσουμε το έργο.

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: