«Στο “Ήπειρος” σκοτώθηκε ο Χρήστος»… Συγκλόνισε την Άρτα η μεγάλη διαδήλωση του Εργατικού Κέντρου (ΦΩΤΟ)

Ξεχείλισε η οργή στη μεγάλη διαδήλωση στην Άρτα, που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο. Το σύνθημα, «Kέρδη βουτηγμένα στο αίμα εργατών. Στο “Ήπειρος” σκοτώθηκε ο Χρήστος» συγκλόνισε όλη την Άρτα, με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο εργαζόμενου από ηλεκτροπληξία στο εργοστάσιο «Ήπειρος».

Ξεχείλισε η οργή στη μεγάλη διαδήλωση στην Άρτα, που οργάνωσε το απόγευμα της Πέμπτης, το Εργατικό Κέντρο. Το σύνθημα, «Kέρδη βουτηγμένα στο αίμα εργατών. Στο “Ήπειρος” σκοτώθηκε ο Χρήστος» συγκλόνισε όλη την Άρτα, με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο εργαζόμενου από ηλεκτροπληξία στο εργοστάσιο «Ήπειρος».

«Ιδιαίτερα, τώρα, που από ότι δείχνουν οι εξελίξεις, προσπαθούν να φορτώσουν τις ευθύνες στον εργαζόμενο προαναγγέλλοντας “ανθρώπινο λάθος”. Μόνο που δεν μας εξήγησαν», σημείωσε στην ομιλία της η αντιπρόεδρος του ΕΚ Άρτας, Λαμπρίνα Σκορίλα, «γιατί δεν σκοτώνονται από τα δήθεν ανθρώπινα λάθη οι εργοδότες αλλά οι εργάτες. Μόνο που δεν μας εξήγησαν γιατί με καθυστέρηση δύο ημερών έγινε ο έλεγχος από την επιθεώρηση ασφαλείας, σε τι χώρο και με ποιες συνθήκες έγινε η έρευνα;».

Για να καταλήξει απαιτώντας: «Να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες θανάτου του συναδέλφου μας από την Επιθεώρηση και να μην “ξεχαστεί”, όπως άλλες φορές στο παρελθόν. Να εφαρμόζονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη ασφάλεια και προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς».

Αμέσως μετά διαβάστηκε το κείμενο των δικηγόρων της οικογένειας που μοιράστηκε και στους συγκεντρωμένους με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου, ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί, από τις συμβασιούχες καθαρίστριες και τραπεζοκόμες του Νοσοκομείου Άρτας, με καθολική απαίτηση για οριστική ανάκληση της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών στο Nοσοκομείο Άρτας.

Στην πορεία που ακολούθησε και συγκλόνισε όλη την πόλη, προηγήθηκε το πανό του Εργατικού Κέντρου, για το τραγικό εργατικό «ατύχημα» κατά τους …ειδικούς, με τη συμμετοχή της αδελφής του αδικοχαμένου Χρήστου και πολλών συγγενών.

902.γρ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: