Στάση εργασίας την Τετάρτη στην e-food για το νέο εργατικό δυστύχημα διανομέα

Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων ν. Αττικής : «η εταιρεία εφόσον έγινε εν ώρα εργασίας το ατύχημα γνώριζε από τη πρώτη στιγμή, όμως επέλεξε να μην ενημερώσει συγκεκριμένα ώστε να αποφύγει το χαρακτηρισμό του εργατικού ατυχήματος και ό,τι ευθύνες συνεπάγονται.»

Σε στάση εργασίας την Τετάρτη 12 Γενάρη από τις 10 π.μ. ως τις 2 μ.μ. προχωρούν οι διανομείς στην e – food στην Αττική καταγγέλλοντας το νέο εργατικό δυστύχημα συναδέλφου τους που έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Τα συλλυπητήριά του εκφράζει το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων ν. Αττικής προσθέτοντας ότι «η εταιρεία εφόσον έγινε εν ώρα εργασίας το ατύχημα γνώριζε από τη πρώτη στιγμή, όμως επέλεξε να μην ενημερώσει συγκεκριμένα ώστε να αποφύγει το χαρακτηρισμό του εργατικού ατυχήματος και ό,τι ευθύνες συνεπάγονται. Ο συνάδελφος ήταν διανομέας freelancer, δούλευε ως “συνεργάτης”, πληρωνόταν με το κομμάτι και δούλευε κάτω από τις γνωστές και απαράδεκτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας όπως: Τα ανεπαρκή μέτρα προστασίας, τη γενίκευση του “συνεργατικού μοντέλου”, την απαράδεκτη αξιολόγηση, τις τεράστιες αποστάσεις παραλαβής και παράδοσης, τις άσχημες καιρικές συνθήκες, όπως και την ατομική ευθύνη σχετικά με τη συντήρηση των οχημάτων».

«Ένα πράγμα έχουμε σίγουρο, ότι όπως δε συμβιβαζόμαστε με τις άθλιες συνθήκες εργασίας, έτσι δε θα συμβιβαστούμε και με το θάνατο» τονίζει το Συνδικάτο και προσθέτει: «Δε θα δεχτούμε να βρεθούν κι άλλοι στη θέση όσων έχασαν τη ζωή τους ή σακατεύτηκαν την ώρα της δουλειάς, θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας μέχρι να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της ασφάλειας και της Υγείας μας.

Δεν ανεχόμαστε να χυθεί κι άλλο αίμα για τα κέρδη των εταιρειών. Να πληρώσει κράτος και εργοδοσία για την υγεία και την ασφάλειά μας».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: