“Πολιόρκησαν” με απεργιακή περιφρούρηση τα Jumbo οι ταξικές δυνάμεις στην Πρέβεζα

Με επιτυχία έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης οι απεργοί σε ένα κατάστημα – αιχμή του δόρατος στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Τα Jumbo της Πρέβεζας έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας το τελευταίο διάστημα, καθώς από το τοπικό κατάστημα, όπως κι αυτό της Κατερίνης, επιχειρεί η εργοδοσία της μεγάλης αλυσίδας να δώσει το οριστικό χτύπημα στην κυριακάτικη αργία, αποφασίζοντας τη λειτουργία τους όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Ήδη εργαζόμενοι και σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έχουν επανειλημμένα δώσει απάντηση σε αυτές τις μεθοδεύσεις, πραγματοποιώντας κινητοποιήσεις στο κατάστημα της Πρέβεζας ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, ενώ και σήμερα διατράνωσαν πως δε θα υποχωρήσουν μέχρι τη νομοθετική κατοχύρωση αυτού του θεμελιώδους δικαιώματος στην ανάπαυση και τον προσωπικό χρόνο. Παράλληλα ένωσαν τη φωνή τους με εκείνη απεργών από άλλους κλάδους, διεκδικώντας μαζί να αποσυρθεί άμεσα ο νόμος έκτρωμα που βάζει ταφόπλακα στο δικαίωμα της ασφάλισης.

Από νωρίς οι εργαζόμενοι περιφρούρησαν την απεργία έξω από την είσοδο του καταστήματος, ενώ στους συγκεντρωμένους μίλησαν ο Γιώργος Μισιρλής, πρόεδρος των εργαζομένων ΟΤΑ Πρέβεζας και ο Γιώργος Πούμπης, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας και μέλος της Διοίκησης του ΕΚ της πόλης. Καταδικάστηκε η αισχρή απεργοσπαστική στάση της ηγετικής κλίκας της ΓΣΕΕ, αλλά και των εργατοπατέρων του ΕΚ Πρέβεζας, και τονίστηκε ότι η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι κόστος, αλλά αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζόμενων.

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: