Μεγαλώνει η λίστα της ντροπής – Νέος νεκρός εργαζόμενος σε δήμο

Ο 59χρονος συμβασιούχος του Δήμου Καλύμνου είχε πέσει σε φρεάτιο παθαίνοντας ηλεκτροπληξία και νοσηλευόταν σε κώμα για 5,5 μήνες.

Μακραίνει η μακάβρια λίστα των εργαζομένων σε δήμους (και όχι μόνο) που χάνουν τη ζωή τους στη διάρκεια της δουλειάς.

Αυτή τη φορά πρόκειται για τον 59χρονο συμβασιούχο Στέλιο Χαλκίτη, εργαζόμενο στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης, που στις 9 Ιούλη είχε πέσει σε φρεάτιο με νερά, προσπαθώντας να κόψει ξύλο με ηλεκτρική σέγα. Εκεί υπέστη ηλεκτροπληξία από καλώδιο μπαλαντέζας.Παρότι μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Καλύμνου και στη συνέχεια σε ΜΕΘ, έπεσε σε κώμα, από το οποίο δε συνήλθε επί 5,5 μήνες μέχρι τη μοιραία κατάληξη.

Τα ερωτήματα πολλά, τόσο για τις συνθήκες ασφάλειας στο χώρο εργασίας, όσο και για το γιατί ένας άνθρωπος τέτοιας ηλικίας ήταν υποχρεωμένος να εργάζεται σε δουλειά που ακόμα και υπό ιδανικές συνθήκες – που κανείς δεν εγγυάται ότι υπήρξαν – χρειάζεται αυξημένη εγρήγορση κι αντανακλαστικά που αντικειμενικά μειώνονται με τα χρόνια. Αρκεί να θυμηθεί κανείς και τον πρόσφατα θάνατο οικοδόμου στη Θεσσαλονίκη, που έπεσε από μεγάλο ύψος στη διάρκεια ανακαίνισης.  Υπενθυμίζεται επίσης ότι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ εδώ και καιρό επισημαίνουν το πρόβλημα και προχωρούν σε κινητοποιήσεις, μέχρι στιγμής χωρίς να πέσουν σε ευήκοα ώτα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: