Με παρέμβαση του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας σταμάτησαν οι παράνομες εργασίες στην οικοδομή γνωστής αλυσίδας Σούπερ-Μάρκετ (ΦΩΤΟ)

Σήμερα, με παρέμβαση του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας, σταμάτησαν οι παράνομες εργασίες σε οικοδομή γνωστής αλυσίδας Super Market (όπου πρόσφατα – 15/10/2020 – σημειώθηκε εργατικό ατύχημα από πτώση), οι οποίες γίνονταν κατά παράβαση του πενθημέρου και της 7ωρης εργασίας. 

Σήμερα, με παρέμβαση του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας, σταμάτησαν οι παράνομες εργασίες σε οικοδομή γνωστής αλυσίδας Super Market (όπου πρόσφατα – 15/10/2020 – σημειώθηκε εργατικό ατύχημα από πτώση), οι οποίες γίνονταν κατά παράβαση του πενθημέρου και της 7ωρης εργασίας. 

Στον χώρο πραγματοποιήθηκε συνέλευση (του Συνδικάτου και του Εργαζομένων) όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα των εργαζομένων στο συγκεκριμένο χώρο εργασίας και στον κλάδο, η ανάγκη για νέες διεκδικήσεις και συνεχείς αγώνες για να πάρουν πίσω τα κλεμμένα οι εργαζόμενοι. 

Οι συνάδελφοι συμφωνήσαν με την τοποθέτηση του προέδρου του Συνδικάτου και  εξέφρασαν την άποψή πως δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ξανά τα σπασμένα της νέας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. 

Ξέρουμε πολύ καλά πως ο δρόμος δεν είναι εύκολος, έχουμε όμως αποκτήσει σημαντική πείρα από τη τελευταία 10ετή κρίση με την τεράστια αύξηση της ανεργίας, το τσάκισμα των Σ.Σ.Ε. και των μεροκαμάτων, την εντατικοποίηση για να βγουν τα έργα με μεγαλύτερο κέρδος για τα αφεντικά.

Σήμερα το Συνδικάτο μας έδωσε μια πρώτη απάντηση στις κατασκευαστικές εταιρείες και τους εργολάβους που έχουν ξεσαλώσει στην πόλη μας, εκμεταλλευόμενοι την προς όφελος τους υπολειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών που κείτονται υποστελεχωμένοι, υποχρηματοδοτούμενοι και αδύναμοι, διαλύοντας τα ωράρια, καταπατώντας το 5ήμερο, κλέβοντας ένσημα, αφήνοντας απλήρωτους τους εργάτες, δίνοντας τους έναντι τόσα όσα ώστε να μπορούν να τη βγάλουν μέχρι την επόμενη μέρα της εκμετάλλευσης.

Με παρέμβαση του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας σταμάτησαν οι παράνομες εργασίες στην οικοδομή γνωστής αλυσίδας Σούπερ-Μάρκετ

Το συνδικάτο μας θα είναι καθημερινά δίπλα στους εργαζόμενούς για αύξηση των αμοιβών, που σήμερα βρίσκονται σε επίπεδα φιλοδωρήματος. Απαιτούμε υπογραφή συμβάσεων σε κάθε έργο, αύξηση του μεροκάματου 20% σε όλους και ένσημαο για κάθε ημέρα εργασίας, για να σταματήσει το ξεχαρβάλωμα των ωραρίων και η δουλειά τα Σ/Κ. 

Το πενθήμερο και το 7ωρο επιβλήθηκαν με σκληρούς αγώνες και δεν πρόκειται να τα παζαρέψουμε

.Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας:

  • Να σταματήσει το ξεχαρβάλωμα των ωραρίων, η δουλειά τα Σαββατοκύριακα. Καμιά υποχώρηση από το 5ήμερο, 7ωρο.
  • Καμιά καθυστέρηση πληρωμών.
  • Αύξηση σε όλα τα  μεροκάματα 20%.
  • Να μπει τέλος στο κλέψιμο και το παζάρι των ενσήμων, να ισχύει το: κάθε μέρα εργασίας να είναι και μέρα ασφάλισης.
  • Να τηρούνται τα μέτρα υγείας και ασφάλειας.

Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω. Το Συνδικάτο και οι Εργαζόμενοι στις κατασκευές, συνεχίζουμε  ακόμη ποιο δυνατοί, ποιο αποφασιστικοί για να νοιώσουν την ανάσα μας. 

Δυναμώνουμε το Συνδικάτο μας που είναι όπλο στα χέρια μας, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και να πετύχουμε νέες κατακτήσεις. 

Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός και εμπιστοσύνη στα παχιά λόγια και τις δεσμεύσεις εργοδοσίας και κυβέρνησης.

Μόνο ο δικός μας οργανωμένος αγώνας μπορεί να τους σταματήσει και να βάλει τις βάσεις για να περάσουμε στην αντεπίθεση. 

Είμαστε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση για συνεχείς παρεμβάσεις σε μεγάλους και μικρούς χώρους δουλειάς, για να φτάσει παντού το κάλεσμα για συμπόρευση με το Συνδικάτο και τα δίκαια αιτήματα μας για σύγχρονους όρους και συνθήκες δουλειάς.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΔΥΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ.

Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: