Ξεσκεπάζοντας τις “μαϊμουδιές” των εργατοπατέρων – Το απολαυστικό σκετσάκι αντιπροσώπων της ΔΑΣ στο συνέδριο της ΟΙΥΕ (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιος είπε ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν έχει χιούμορ;

Λέγαμε από το πρωί για το κωμικοτραγικό συνέδριο της ΟΙΥΕ, όπου οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές μετέτρεψαν σε οπερέτα τη διαδικασία με παρουσία μπράβων. Οι τελευταίοι μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο 902, είχαν πιάσει από νωρίς στασίδι στο ξενοδοχείο NOVOTEL και στους γύρω χώρους και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν κλίμα εκφοβισμού των εργαζομένων. Ένας από αυτούς βρέθηκε να φέρει γκλομπ και όπλο, ενώ πολύ χαρακτηριστική είναι η στιγμή που εργατοπατέρας τσακώνεται στα πράσα να συνομιλεί με φουσκωτό, παριστάνοντας στη συνέχεια τον “ψόφιο κοριό”:

 

Η προσπάθεια κατατρομοκράτησης των αγωνιστών συνδικαλιστών έπεσε στο κενό, παρά τη χειροδικία σε βάρος του Νίκου Μαυροκέφαλου από το ΕΚΑ. Στη συνέχεια, περίπου 100 εργατοπατέρες απομονώθηκαν σε μια αίθουσα για να κάνουν διαβουλεύσεις, ελπίζοντας ίσως πως θα καταφέρουν ακόμα να διεξαγάγουν το συνέδριο, ακόμα και χωρίς καμία διαπίστευση. Γρήγορα έγιναν αντιληπτοί από τους εργάτες κι έτσι έλαβε τέλος η παρασύναξή τους. Οι τραμπούκοι και οι παρατρεχάμενοι των εργοδοτών πήραν πόδι από το χώρο, ενώ πέρα από την αποφασιστική αντίσταση στα σχέδια εργοδοτικών συνδικαλιστών και των αφεντικών τους, οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ έδωσαν και μια χιουμοριστική νότα, ταιριαστή με το κλίμα επιθεώρησης που δημιούργησαν οι εργατοπατέρες. Αφού λοιπόν εμφανίστηκαν με αμφίεση μαϊμούς και πλακάτ με τα ονόματα επιχειρήσεων που προωθούν διεθυντικά στελέχη ως αντιπροσώπους του συνεδρίου, οι “μασκαρεμένοι” – αλλά όχι μασκαράδες – αντιπρόσωποι, πήραν θέση στο προεδρείο και δέχτηκαν “ερωτήματα” από το κοινό.

 

Ένας συναδελφός τους παίρνει το μικρόφωνο και τους λέει να “επιλέξουν” κάποιο από τα προβλήματα των εργαζομένων για να το παρουσιάσουν στους συνέδρους. Όχι βέβαια το μισθολογικό, γιατί όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο βίντεο που ακολουθεί “ας σβήσουμε αυτή τη διαφορά 800 ή 1000 ευρώ”.

ΔΑΣ

Όταν οι μαϊμού συνδικαλιστές ενδιαφέρονται για τα προβλήματα των εργαζομένων – Το σκετσάκι της ΔΑΣ:

Gepostet von Περιοδικό Κατιούσα am Samstag, 23. Februar 2019

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: